"دونالد ترامپ" از زمانی که در حدود ۴ سال پیش رییس جمهور آمریکا شد، "جرد کوشنر" صهیونیست داماد خود را به عنوان مشاورش تعیین کرد و پرونده عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربستان، امارات و بحرین را به وی سپرد تا این کار انجام شود.
در طول چند سال گذشته و به ویژه با روی کار آمدن ترامپ بارها موضوع رابطه غیرعلنی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی مطرح می شد، اما این کشورها عموما این موضوع را کتمان می کردند، اما در ماه مبارک رمضان گذشته بود که رسانه ها از توافق رژیم صهیونیستی و امارات برای برقراری رابطه خبر دادند، خبری که ب
دون واکنش منفی مقامات اماراتی پیگیری شد.
در آستانه سالگرد روز جهانی قدس بود که مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این زمینه به نقل از رادیو سراسری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو و ابوظبی بر سر افتتاح سفارت این رژیم در دبی در مهر ماه آینده به توافق رسیدهاند.
در آن زمان رادیو سراسری رژیم صهیونیستی این اقدام را یک تحول سیاسی خوانده و اعلام کرده بود که سفارت اسراییل قرار است ابتدا به مدت شش ماه و به طور علنی در امارات دایر شود.
زمان افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات با افتتاحیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی که قرار بوده از ابتدای مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کند، همزمان شده بود؛ نمایشگاهی که رسانههای اماراتی از تعویق زمان برگزاری افتتاحیه آن به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر دادند.
اما شیوع ویروس کرونا نه تنها مانع تعویق برقراری رابطه میان امارات و رژیم صهیونیستی نشد بلکه این اقدام را جلو نیز انداخت.
در همین راستا «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی اوایل تیرماه در سخنانی از همکاری دوجانبه با امارات در زمینه مبارزه با ویروس کرونا خبر داد و اذعان داشت که تل آویو و ابوظبی در زمینه مبارزه با این ویروس همکاریهای تنگاتنگی را در دستور کار خود قرار دادهاند، اقدامی که در همان زمان از سوی کارشناسان مسایل
منطقه گامی مهم در راستای عادیسازی روابط این رژیم با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس معرفی شد.
نتانیاهو که در یک مراسم نظامی در جنوب اراضی اشغالی سخن میگفت، همچنین مدعی شد، اسراییل و امارات در تحقیقات، توسعه و فناوری در راستای «بهبود رفاه کل منطقه» با یکدیگر همکاری خواهند کرد!.
سخنان آن روز نتانیاهو در این زمینه اولین واکنش نبود، بلکه پیش از او "انور قرقاش" وزیر مشاور در امور خارجه امارت متحده عربی گفته بود که حتی با وجود اختلافات سیاسی هم میتوان با اسراییل در برخی از حوزهها همچون مبارزه با ویروس کرونا و فناوریهای جدید همکاری کرد، همکاری که به رابطه سیاسی دو رژیم منتهی شد.
نکته قابل تامل این که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در انتهای بهمن ماه سال گذشته با اشاره به عادی سازی روابط این رژیم با کشورهای عربی گفته بود، تنها ۳ کشور عربی با اسرائیل روابط مستحکم ندارند که به اعتقاد کارشناسان منطقه این سه کشور سوریه، لبنان و عراق است.
سران سعودی و بحرین نیز در سال های اخیر تلاش های زیادی برای ارتباط با صهیونیست ها کرده اند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا از سال ۲۰۱۵ و همچنین محمد بن سلمان در عربستان این روند سرعت بیشتری به خود گرفت.
واکنش مقامات کشورها و جنبش های اسلامی به اقدام امارات
بسیاری از مقامات کشورها و جنبش های اسلامی منطقه به اقدام امارات در برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی واکنش منفی نشان دادند.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله شب گذشته طی سخنانی با اشاره به توافق اخیر ابوظبی با رژیم صهیونیستی اظهارداشت: ما از توافق امارات و رژیم اسرائیل غافلگیر نشدیم، زیرا پیش از این وزرای اسرائیلی به امارات سفر میکردند و در برخی از حوزهها دو کشور به توافقاتی نیز رسیده بودند.
دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد: اعلام توافق تل آویو – ابوظبی، ظاهرا نیاز آمریکا بوده است تا این مساله به نفع ترامپ تمام شود و دلیل اعلام این توافق در این زمان این است که برخی حکام عرب نوکر آمریکا هستند چرا که ترامپ دنبال دستاورد بیشتری در حوزه خارجی است و حکام عرب نیز در منطقه به دنبال خدمت به رئیس جمهور
امریکا هستند تا وی در انتخابات برنده شود.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه برخی حکام عرب در منطقه نوکر آمریکا هستند، گفت: آمریکایی ها با چپاول مالی عربها در حال دوشیدن سیاسی حکام عربی هستند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنش به اقدام امارات درگفت وگوی تلفنی با اسماعیل هنیئه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس توافق ابوظبی و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و حمایت همیشگی جمهوری اسلامی ایران از آرمان فلسطین را مورد تاکید قرارداد.
اسماعیل هنیئه نیز در این گفتگو با قدردانی از مقام معظم رهبری، دولت وملت ایران برای حمایت از آرمان فلسطین، اظهارداشت: ما بعنوان فلسطین همواره خط مقاومت و مبارزه با اشغالگری را ادامه داده و تحت تاثیر اینگونه اقدامات خائنانه قرار نخواهیم گرفت و لیکن از این خنجری که از پشت بر پیکر مردم فلسطین وارد شد احساس درد می کنیم.
در این بین واکنش رییس جمهور ترکیه به رابطه امارات با رژیم صهیونیستی جالب بود؛ در حالی که آنکارا و تل آویو سال هاست با هم رابطه دارند، رئیس جمهور ترکیه هرگونه اقدام علیه فلسطین را «غیرقابل قبول» خوانده و از احتمال تعلیق روابط دیپلماتیک با امارات و فراخواندن سفیر این کشور در ابوظبی خبر داد!.
«صائب عریقات» دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز در این باره گفت که امارات با عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل حقوق فلسطینی ها را به رایگان تباه کرد.
اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیز با صدور بیانیهای از توافق امارات و رژیم صهیونیستی به عنوان پاداش بزرگی برای جنایات اشغالگران در قدس و علیه مردم فلسطین یاد کرد.
شماری از نمایندگان عرب پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) هم پنجشنبه شب توافق میان امارات متحده عربی و این رژیم اشغالگر برای عادیسازی روابط را محکوم کردند.
«مطانس شحاده» عضو عرب کنست گفت: عادیسازی روابط میان امارات و کشورهای عربی خبر جدیدی نیست و از قبل نیز پیشبینی شده بود؛ زیرا نتیجه طبیعی روابط امنیتی، اطلاعاتی و راهبردی است که سالهاست میان دو طرف وجود دارد.
«هبه یزبک» نماینده از لیست مشترک عربی در پارلمان رژیم صهیونیستی نیز توافق امارات و رژیم صهیونیستی را قانونی کردن اشغالگری و شهرکسازی توصیف کرد.
ایمن عوده رئیس لیست مشترک عربی در کنست نیز گفت: بدون تحقق حقوق مردم فلسطین، صلح، عادی سازی، رضایتمندی و یا نزدیکی میان مردم وجود ندارد.
رابطه با رژیم صهیونیستی گناه نابخشودنی
اگر نگاهی به تاریخ مناسبات کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در گذشته بیندازیم، در مییابیم که در سال های نه چندان دور هرگونه برقراری روابط با این رژیم از دید کشورهای عربی گناهی نابخشودنی تلقی میشد و این کشورها می بایست بهای گزافی بابت این اقدام پرداخت می کردند و در دوره ای نه چندان دور هر کشور عربی که به
رژیم صهیونیستی نزدیک می شد، کشورهای عربی و اسلامی برخورد شدیدی با آن میکردند، اما هم اکنون روزگار تغییر کرده و کشورهای عربی با نادیده گرفتن حق مسلم فلسطینیان، برای رابطه علنی با رژیم صهیونیستی با هم مسابقه گذاشته اند.
در حالی که سران کشورهای عربی برای ارتباط با رژیم صهیونیستی مسابقه گذاشته اند، اما مقاماتی هر چند اندک در این کشورها نیز هستند که با هرگونه عادی سازی رابطه میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی مخالف هستند و همواره از حقوق فلسطینیان دفاع می کنند، اقدامی که در نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان های عربی در
زمستان گذشته در امان (پایتخت اردن) اتفاق افتاد و نمایندگان حاضر در آن نشست بر مخالفت با هرگونه عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس تأکید کردند.
مهم ترین و شاید جالب ترین عکس العمل از سوی رییس پارلمان کویت در این نشست علیه طرح معامله قرن انجام شد؛ مرزوق الغانم نسخه نمادین معامله قرن را که مقابلش قرار داشت، به سطل زباله انداخت و گفت که "به نام مردم عرب می گویم، مکان معامله قرن زباله دان است... نظرتان چیست، پول بدهیم تا از خاک مقدس ما گم
شوید بیرون».
سران رژیم های عربی به ویژه امارات، عربستان و بحرین و هر کشور دیگر عربی یا اسلامی که رویای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را دارند، باید بدانند رابطه با رژیمی که بیش از ۷۰ سال همه گونه حقوق فلسطینیان را پایمال کرده و فقط با زبان اسلحه و کشتار با فلسطینیان سخن گفته، نه تنها به ضرر این مردم مظلوم می باشد، بلکه
کشورهای عربی را در ریختن خون صدها هزار فلسطینی شریک جرم صهیونیست ها می کند و بدتر آنکه دست از سر سازشکاران هم برنخواهد داشت.