تهران - ایرنا - نشریه اینترنتی "آسیا تایمز" در گزارشی خاطرنشان کرد که شکست تاریخی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نشان دهنده شکاف بین آمریکا و متحدانش از زمان خروج آمریکا از برجام است.

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه اینترنتی آسیا تایمز ، ایران روز شنبه از رای شورای امنیت سازمان ملل در رد تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی تجلیل کرد و گفت که دشمن این کشور (آمریکا) هرگز تا این حد منزوی نبوده است.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفت که آمریکا برای نابود کردن توافق نیمه جان 2015 ناکام بوده است. این توافق به ایران تخفیف در تحریم در ازای محدودیت برنامه هسته ای ارائه داد.

روحانی در یک کنفرانس خبری که از تلویزیون پخش شد گفت: آمریکا در این توطئه با تحقیر شکست خورد . به نظر من این روز در تاریخ مبارزه ما با استکبار جهانی ثبت خواهد شد.

تنها دو کشور از 15 عضو شورای امنیت به نفع قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رای مثبت دادند که این مساله نشان دهنده شکاف بین واشنگتن و متحدان اروپایی آمریکا از زمان خروج این کشور از توافق هسته ای برجام در ماه مه 2018 است.

متحدان اروپایی آمریکا همگی رای ممتنع دادند و ایران دولت ترامپ را مسخره کرد که تنها حمایت یک کشور دیگر یعنی جمهوری دومینیکن را جلب کرده است.

عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: در تاریخ 75 ساله سازمان ملل آمریکا هیچگاه تا این حد منزوی نبوده است.

وی توییت کرد: با وجود همه  سفرها و فشارها و دوره گردی ها آمریکا تنها توانست یک کشور کوچک را با خود همراه کند.

نتیجه رای گیری در شورای امنیت این احتمال را افزایش می دهد که آمریکا تلاش خواهد کرد تا بطور یکجانبه تحریم های سازمان ملل را بازگرداند که کارشناسان می گویند این اقدام می تواند شورای امنیت را به یکی از بدترین  بحران های خود وارد کند.

تحریم تسلیحاتی ایران مطابق شروط قطعنامه تایید کننده توافق هسته ای ایران  روز 18 اکتبر منقضی می شود . متحدان اروپایی آمریکا در کنار روسیه و چین از تمدید تحریم 13 ساله تسلیحات متعارف حمایت کرده اند اما اولویت آنها حفظ توافق هسته ای است. متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار تمدید تحریم ایران برای مدتی نامعلوم بود که این کار به گفته دیپلماتها توافق هسته ای را تهدید می کرد.

متحدان اروپایی آمریکا در این زمینه ابراز شک و تردید کرده اند که آمریکا بتواند تحریمهای سازمان ملل را مجددا برقرار سازد و هشدار داده اند که این تلاش آمریکا ممکن است مشروعیت شورای امنیت را از بین ببرد. با این حال انتظار می رود که آمریکا هفته آینده نامه مربوط به بازگشت تحریم ها (snapback) را ارائه دهد.

تحلیلگران ظن و گمان می برند که واشنگتن عمدا پیش نویس تندی را مطرح کرد تا اعضای شورای امنیت قادر به قبول آن نباشند. ریچارد گووان کارشناس سازمان ملل در "گروه بین المللی بحران" گفت: حقیقت این است که همه در سازمان ملل اعتقاد دارند که این قطعنامه تنها مقدمه تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم ها و غرق کردن توافق هسته ای ایران است.