به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ساینس، زنجیره غذایی شبیه به یک هرم است که گونههای شکارچی کمجمعیت در راس آن قرار دارند و ارگانیسم کوچک تر دارای جمعیت زیاد در قاعده آن قرار میگیرند. اما با پیشرفت وضعیت فعلی ممکن است قاعده این هرم بیش از اندازه متراکم شود.
به گفته محققان گونههایی که در معرض کاهش جمعیت قرار دارند، اغلب شامل گونههایی هستند که به صورت تجاری صید می شوند و از نظر اجتماعی و فرهنگی برای بسیاری از جوامع دارای اهمیت هستند.
در این تحقیقات زیستگاههای گونههای مختلف دریایی که در نزدیکی خلیج سن وینسنت در آدلاید قرار داشته و عمق آنها به شش متر میرسد، در مخازن ۱۸۰۰ لیتری شبیه سازی شد و سپس این مخازن در یک دوره ٦ ماهه در معرض تغییرات دی اکسید کربن و دما قرار گرفتند.
در پایان این آزمایش در نتیجه افزایش دما و دی اکسید کربن، لایهای از جلبکها که برای برخی از گونهها سمی هستند، کف مخازن را به طور کامل پوشانده بود.
این مطالعات نشان میدهد گرمایش اقیانوسها نقش مهمی در تغییر زنجیره غذایی دارد که نیازمند اتخاذ راهکار جدی است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه ساینس (Science) منتشر شده است.