۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۲
کد خبر: 82268240
T T
۰ نفر

روز جهانی غذا و جهانی بدون گرسنه

۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۲
کد خبر: 82268240
روز جهانی غذا و جهانی بدون گرسنه

تهران - ایرنا - شانزدهم اكتبر (25 مهرماه) با هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال 2030 میلادی، روز جهانی غذا نام گرفته است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، یكی از مهمترین موضوعات مرتبط با تغییرات آب و هوا، امنیت غذایی است. بسیاری از خانواده های فقیر و كم درآمد در سراسر دنیا كه اغلب آنان كشاورز، ماهیگیر و دامدار هستند، دستخوش تغییرات حاصل از افزایش دما و بیماری های ناشی از تغییرات آب وهوا می شوند.
همزمان با این معضل، جمعیت روز به روز در حال افزایش است و پیش بینی می شود كه تا سال 2050 میلادی، به 9.6 میلیارد نفر برسد. تمام این جمعیت نیازمند غذای كافی و سالم هستند، بنابراین سیستم های غذا و كشاورزی باید بیشترین انطباق را با این تغییرات داشته باشد. مهمترین ویژگی های سیستم های غذایی برای پاسخگویی به رشد جمعیت، با درنظر گرفتن تغییرات آب و هوا، انعطاف پذیری، پایداری و زایایی آن است. این تنها راهی است كه می توان در جهت حفظ اكوسیستم، جمعیت در حال رشد و كاهش گازهای گلخانه ای و انتشار كربن در پیش گرفت.
منظور از پایداری سیستم غذا و كشاورزی، تولید محصول بیشتر با منابع و فضایی با مساحت كمتر است. برداشت، ذخیره، بسته بندی، حمل و نقل، زیرساخت ها، مكانیسم های بازار و قوانین باید به گونه ای باشند كه كمترین اتلاف مواد غذایی صورت گیرد و محصولات با بیشترین كیفیت و در سریعترین زمان ممكن در اختیار افراد جامعه قرار گیرند.
سازمان خواروبار و كشاورزی ملل متحد (فائو)، شعار روز جهانی شعار روز جهانی غذا در سال 2016 میلادی را “آب و هوا در حال تغییر است، غذا و كشاورزی نیز به تبع آن باید تغییر كند” در نظر گرفته است. به این مناسبت، از كشورها خواسته است سیستم های كشاورزی و غذایی را با تغییرات آب و هوا منطبق كنند و به توسعه روستایی توجه بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاری بیشتری به این حوزه اختصاص دهند. افزایش انعطاف پذیری كشاورزان، ضمانت امنیت غذایی و كاهش انتشار كربن است.
فائو آماری را در این زمینه منتشر كرد كه قابل تامل است:
-دامداری به طور متوسط مسئول انتشار دو سوم گازهای گلخانه ای و حدود 78 درصد متان است؛ فائو در حال همكاری با كشورها برای مدیریت دامداری است. مطالعات نشان می دهد تنوع دام در مقابله با تغییرات آب و هوا موثر است.
-تغییرات آب و هوا تاثیر مخربی بر منبع طبیعی از جمله آب و خاك دارد. مدیریت خاك و جنگل سبب جذب دی اكسید كربن بیشتر و كاهش گازهای گلخانه ای می شود.
-انتظار می رود تولید محصولات كشاورزی برای تامین نیاز ساكنین كره زمین، تا سال 2050 میلادی60 درصد افزایش پیدا كند. تغییرات آب و هوا دستیابی به این هدف را دشوار می كند و باید به دنبال راه حل های مختلف بود.
-بیش از یك سوم مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان تلف می شود كه حدود 1.3 میلیارد تن در سال است. متان تولید شده از غذاهای فاسد 25 برابر قوی تر از دی اكسید كربن است.
-تا سال 2050 میلادی ذخیره گونه های مختلف ماهی در مناطق گرمسیری به میزان 40 درصد كاهش می یابد و صنعت شیلات نیازمند مدیریت بیشتر در اقیانوس ها، رودخانه ها و دریاچه هاست.
-جنگل زدایی و تخریب جنگل ها عامل 10 تا 11 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای در سراسر جهان است.
-بهبود سیستم جهانی غذایی، هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال 2030 میلادی است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم:سپیده علی كاشانی** انتشاردهنده: معصومه گلشن
۰ نفر