به گزارش ایرنا، وقوع سیلاب های شدید در میامی سبب شد تاحدود هشت سال پیش یک بند خاکی در ورودی این شهر و بالای آرامستان جدید احداث شود. همچنین جلوگیری از بروز حادثه در جاده ترانزیتی تهران - مشهد نیز از دیگر دلایل ساخت این بند بود.
شهرستان میامی به عنوان شرقی ترین شهرستان استان سمنان، در فاصله ۲۴۹ کیلومتری مرکز این استان واقع است و حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.
مردم میامی از بروز سیلاب های شدید و نیز سیل های خطرناک در منطقه دزی و کلاچون خاطرات بسیار دارند و می گویند پیش از احداث این بندخاکی، با هر سیلاب آب وارد خانه هایشان می شد. حتی تا همین چند سال گذشته بسیاری از سنگ های بزرگی که سیلاب با خودش می آورد در شهرک امام(ره) میامی جمع می شد.
گرچه ایجاد این بند خاکی توانست تا حد بسیار زیادی از وقوع سیلاب در شهر میامی جلوگیری کند اما در عین حال چند سالی از عمر آن می گذرد و برای اینکه همچنان بتواند کارکرد خود را حفظ کند نیازمند توجه است. یک بند خاکی در صورت نگهداری نادرست، خود می تواند به تهدیدی برای میامی تبدیل شود.
هرچند برخی از رسانه ها به اشتباه این بند را متعلق به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری می دانند اما اداره امور منابع آب متولی اصلی این بند است.
نیاز بند خاکی میامی به لایروبی
لایروبی نشدن بند خاکی سبب شد تا تیر امسال بر اثر سیلاب شدیدی که به دنبال بارندگی به راه افتاد، به بخشی از مزارع و چند قنات میامی خسارت وارد شود. رگبار همچنین موجب جاری شدن سیلاب و نیز بسته شدن نیم ساعته مسیر تهران- مشهد در محدوده پارک آب مرجان شد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله مومنی یکی از بزرگان و روحانیان شهر میامی است. وی در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به ضرورت لایروبی این بند خاکی ابراز کرد: با توجه به بارش باران در نیم ساعت و جاری شدن سیلاب، این بند در تیر گذشته سرریز شد و به محصولات کشاورزی خسارت وارد کرد.
وی افزود: توجه نکردن به این بند و بروز سیلاب شدیدتر، آرامستان جدید میامی را با تهدید مواجه خواهد کرد.
یکی از کشاورزان آسیب دیده از سیلاب چند روز گذشته نیز به ایرنا گفت: مسوولان باید برای استحکام بند خاکی اقدام جدی انجام دهند تا سیلاب هدایت شود.
حسن نوروزی افزود: بسیاری از محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی و نیز باغ های پایین دست بند خاکی بر اثر سیلاب خسارت دید.
همچنین عباسعلی اصغری رئیس شورای اسلامی شهر میامی با تأکید بر ضرورت توجه به استحکام بخشی بند خاکی به ایرنا گفت: لازم است مسوولان با تامین اعتبار لازم در راستای استحکام بخشی بند خاکی که در نزدیکی جاده تهران - مشهد قرار دارد، اقدام کنند.
پیمانکار در حال کار است
رئیس اداره منابع آب شهرستان میامی نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه برخی تصرفات صورت گرفته سبب بسته شدن خروجی و سرریز تاسیسات تغذیه مصنوعی میامی شده است، افزود: در این سازه اعتباری حدود هفت میلیارد ریال به منظور لایروبی مخزن و ترمیم تاسیسات توسط آب منطقه ای جذب شده و قرارداد آن هم بسته شده است.
امیر رحمتی ادامه داد: هم اکنون پیمانکار در حال بهسازی و لایروبی حوضچه آرامش و سازه آبگیر تاسیسات است.
وی اظهار داشت: بسیاری از پل های جاده پایین دست بند خاکی مسدود و یا نیازمند لایروبی است و در این راستا مشارکت مسوولان راهداری شهرستان برای بازگشایی پل ها و کاهش احتمال ورود سیلاب به جاده اثر بخش است.
رییس اداره منابع آب میامی با بیان اینکه حدود هشت سال از احداث بند خاکی میامی می گذرد گفت: در سیلاب ماه گذشته سازه مذکور حدود ۵۰ هزار متر مکعب سیلاب را مهار کرد.
وی با تشکر از کارشناسان حفاظت منابع آب شهرستان برای اطلاع رسانی و حضور به موقع و تهیه گزارش های لحظه به لحظه وضعیت سیلاب و آبگیری تاسیسات، تصریح کرد: کانالیزه کردن جریان خروجی از سرریز تاسیسات یکی از راهکارهای اساسی برای کنترل، هدایت و کاهش خسارات سیل است که با هماهنگی های انجام شده در بازدید مشترک مسوولان دستگاه های اجرایی توسط شهرداری میامی اجرایی خواهد شد.
سیلاب تیر گذشته سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به بخش کشاورزی این شهرستان در بخش مرکزی و کالپوش خسارت زد.
میامی با ۲ بخش مرکزی و کالپوش و ۴۰ روستا حدود ۴۰ هزار تن جمعیت دارد که ۸۸ درصد آن ها در روستاها به کشاورزی ، باغداری و دامداری اشتغال دارند.