خمین - ایرنا -سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت: معرفی ۲ رقم جدید لوبیا با توانایی افزایش بهره‌وری در مصرف آب از برنامه‌های امسال بخش پژوهش وزارت جهاد کشاورزی است.

« ارژنگ جوادی» روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش لوبیا در خمین به مناسبت روز مزرعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تا کنون ۱۱ رقم اصلاح شده لوبیا عرضه شده و  افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید معرفی شده به مزارع کشاورزان، از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است.
وی با بیان اینکه ایستگاه های تحقیقاتی متعدد در زمینه لوبیا در کشور فعال است، اظهار داشت: پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین مرجع دیگر مراکز در کشور است و یافته و بذرهای اصلاح شده در این پردیس به تمام کشور ارسال می‌شود.
جوادی گفت: سپردن کارهای پژوهشی به شرکتهای دانش بنیان به منظور تسهیل مسیر از برنامه های جهاد کشاورزی است و این شرکتها به تولید بذور پرورشی به خوبی وارد شده‌اند.
وی افزود: قصد داریم پس از به ثمر رسیدن یافته‌ها تمام کار تولید و تکثیر در سطح کشور را به شرکتهای دانش بنیان بسپاریم چراکه بخش خصوصی این توانمندی را دارد.
وی با بیان اینکه براساس سیاستگذاری امسال منابع اعتباری خوبی برای کارهای پژوهشی در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: فعالیت پژوهشی مفصل که در سال جهش تولید و در مقابل تحریم‌های ظالمانه، موجب پیشرفت شود، به حمایت تمام دستگاه‌های مرتبط نیاز دارد.
سرپرست معاونت پژوهش وفناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور  گفت: خمین منطقه ویژه‌ای برای کشت لوبیا است و اقدامات پژوهشی که در پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای این شهرستان انجام شده مورد استقبال کشاورزان و بهره برداران قرار گرفته و توانسته به بسیاری از چالشهایی که کشور با آن مواجه است، پاسخ دهد.
جوادی اظهار داشت: کشور در تامین بذر لوبیا تا درصد زیادی خودکفاست و نیازی به ارقام خارجی ندارد و  ایران در فن‌آوری‌هایی که در مراحل کاشت تا برداشت لوبیا  استفاده می‌شود، توانمند است.
وی افزود: طرح کلان تولید لوبیا در سطح ملی تعریف شده است و به طور مستقیم از طرف ستاد سازمان تحقیقات حمایت و سازمان‌دهی می‌شود و در آن تمام ابعادی که در تولید لوبیا تاثیرگذار است نظیر به‌زراعی ، به‌نژادی، اقتصادی و اجتماعی دیده شده است و مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است. 
وی با بیان اینکه روز ملی لوبیا برای ارائه آخرین یافته‌ها و دانش فنی به کشاورزان و بهره برداران هر ساله برگزار می‌شود، گفت: خلاء‌هایی که در برخی موارد وجود دارد از طریق طرح کلان تولید لوبیا پر می‌شود.
 پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین از معتبرترین کانون‌های تحقیقی برای تولید لوبیا در کشور است که فعالیت خود را با عنوان ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای ایران در سال ۷۳ آغاز کرد.

بر اساس تعریف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، روز مزرعه موقعیتی است که نمود عینی یک فعالیت یا یافته نوین علمی از سوی محقق در ایستگاههای تحقیقاتی یا در واحد تولیدی در معرض دید بهره‌برداران، مروجان یا سایر افراد و واحدهای ذینفع قرار می‌گیرد.