«عادل غدیری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرحهای پژوهشی در ارقام لوبیای قرمز، چیتی و سفید است و با انجام آنها رقم های جدید این محصولات مقاوم به تنش خشکی معرفی می شود و نمونه های اشاره شده در زمینه به زراعی همچون مقابله با آفات و بیماریهای مهم لوبیا کاربرد دارند.
وی اظهارداشت: سه عنوان از این پژوهشهای علمی به صورت ملی و با همکاری محققان و کارشناسان ایستگاههای تحقیقات کشور انجام میشود و بقیهبا مشارکت پژئهشگران این پردیس به اجرا درمی آید.
رئیس پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین گفت: پژوهشهای ملی در زمینه معرفی ارقام جدید لوبیا متحمل به تنش خشکی و قابلیت برداشت مکانیزه است.
غدیری ادامه داد: یک طرح مشترک با سازمان انرژی اتمی در خصوص مبارزه با بیماری پوسیدگی و کنترل لیت بیماری در لوبیا اجرا میشود.
وی ادامه داد: دو طرحدیگر نیز تحقیقی و ترویجی هستند و آخرین یافتههای حاصل از پژوهشها در این مرکز در مزارع برای کشاورزان به نمایش گذاشته میشود تا صحت این یافتهها خارج از محیط تحقیقاتی مورد بررسی قرار گیرد.
غدیری خاطرنشان کرد: زمان اجرای طرحها از ۲ تا پنج سال هدفگذاری شده و ارایه طرحهای مهم وکاربردی، برنامه ریزی برای اصلاح ارقام لوبیا و ارتباط با مراکز علمی معتبر از جمله ویژگیهای منحصربه فرد این مرکز است.
پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین از معتبرترین کانونهای تحقیقی برای تولید لوبیا در کشور است که فعالیت خود را با عنوان ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای ایران در سال ۷۳ آغاز کرد.
این ایستگاه ۲ سال گذشته به عنوان پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین معرفی شد.
۷۲۷۷/۶۰۱۳/