شیراز- ایرنا- استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان تاکید کرد: تفسیر اشعار حافظ شیرازی شاعر بلندآوازه ایران،‌ نیازمند شناخت منظومه فکری او است.

مهدی محبتی در نخستین نشست مجازی حافظانه‌ مرکز حافظ‌شناسی- کرسی پژوهشی حافظ، با موضوع «حافظ و فلسفه‌ لذت اکنون و اینجا» به تعریف مقوله «لذت»، از منظر مکتب‌های فکری مختلف پرداخت.
به گزارش دریافتی پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی مرکز حافظ شناسی، این استاد دانشگاه در این نشست که با حضور مجازی حافظ دوستان برگزار شد، اظهار داشت:‌ کشف منشأ درونی و بیرونی لذت، برای درک آثار حافظ ضروری است.
وی در ادامه بر تعریفی از لذت که حول محور مکاشفه‌ خویش می‌گردد، انگشت نهاد و کوشید با بهره‌گیری از شعر حافظ، لذت ویژه‌ او را در این چارچوب تفسیر کند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: حافظ با بهره‌گیری از آبشخورهای فکری مختلف، به عروجی رسیده که مظاهر گوناگون لذت از رهگذر آن درک می‌شود؛ از همین‌رو تفسیر عناصری چون می و شاهد در شعر او بدون درنظرگرفتن منظومه‌ فکری حافظ و رویکرد او به‌ مقوله‌ لذت، سطحی‌نگرانه خواهد بود.

 مرکز حافظ‌شناسی که نهادی فرهنگی، مستقل و غیردولتی است، از سال ۱۳۹۶ موفق به دریافت کرسی پژوهشی حافظ و مجوز رسمی جذب پژوهشگر پسادکتری شده است؛ افزون بر این در سال جاری نیز موفق به‌تأمین اعتبار و اعطای سه پژوهانه علمی شده است.
این نشست که سیصدوسی‌ویکمین نشست حافظانه‌ مرکز حافظ‌شناسی-کرسی پژوهشی حافظ بود؛ با همکاری معاونت فرهنگی-دانشجویی دانشگاه شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، مرکز پژوهش‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز برگزار شد.