به گزارش روز شنبه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در دوره «فتح الفتوح ۲» بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: مهمترین نقشی که یک انسان میتواند در جامعه ایفا کند نقش انسان پروری است انسانها در فرصتی که در دنیا در اختیارشان قرار گرفته فعالیت های مختلفی میتوانند انجام دهند به نیت کسب نتایج مختلف. بی تردید بگوییم مهمترین کاری که انسان در حقیقت در طول زندگی خودش میتواند انجام بدهد ساختن و شکل دادن انسانهایی شبیه به آنچه که برای او یک آرمان و ارزش مطلوب است.
وی تصریح کرد: مهمترین و حساسترین کاری که انسان میتواند انجام دهد تربیت انسان است، قرآن هدایت انسان را به معنای زنده کردن آن میداند یعنی حیات واقعی را برای کسی میداند که این فرد هدایت شده باشد و مرگ و مردگی را برای کسی عنوان میکند که این فرد از هدایت دور باشد به همین دلیل در جایی به پیامبر میفرماید که تو نمیتوانی به گوش آدم های مرده حرف از هدایت بزنی یا در جایی میفرمایند که کسی مرده بود ما زنده اش کردیم و به تو راه حرکت را نشان دادیم، نوری برای راهنمایی به او ارائه دادیم.
وی تاکید کرد: این معلمی که ما میگوییم یک معنایی در عام دارد مثلا پدر و مادری که در مسیر هدایت فرزندانشان بکوشند، هر انسانی که تلاش هدایتگرانه برای محیط خودش انجام دهد، هدایت های دینی و معرفتی که مجموعه های انسانی مختلف میتوانند انجام دهند را شامل میشود، اما یک مجموعههایی در جوامع انسانی کسانی هستند که این نقش را بصورت ویژه برای خودشان تعریف کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی اظهار داشت: میدانید که گسترده ترین آزادسازی مناطق اشغالی سرزمین مقدس جمهوری اسلامی ایران از دست اشغالگران بعثی در عملیات فتحالمبین انجام شد.اما امام (ره) می فرماید فتح الفتوح انقلاب اسلامی نه فتح سرزمین ها.. همین تعبیر را بارها مقام معظم رهبری از امام نقل میکنند که فتح الفتوح انقلاب اسلامی تربیت جوان های مومن بوده است.
وی گفت: در حقیقت مهم ترین و بزرگترین فتحی که در نظام جمهوری اسلامی در پی انقلاب اسلامی رخ داده ارائه دادن الگوهایی از شهید همت و شهید چمران و شهید باکری و شهید همدانی و شهید سلیمانی ها تا شهید حججی است که از بالاترین رده ها تا پایین ترین رده ها از نظر مسئولیت های بیرونی و اجتماعی بودند اما از نظر آن گوهر و حقیقتی که در دل انسان ها است در عالی ترین مراتبی که خداوند برای بنده خودش عطا کرده قرار گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی تاکید کرد: امام میفرمایند که ایرانی که دویست ، سیصد سال در پی حکومت شاهانی که هم خودشان ضعیف و بی عرضه بودند و هم در معرض تاخت و تاز نظام های استعمارگر جهانی بود و مرتب از این سرزمین بخش هایی جدا میشد، در نظام بعد از انقلاب اسلامی تمام قد از این سرزمین از کیان این سرزمین دفاع میشود و برای اولین بار در دهه ها و صدههای اخیر ایران وارد جنگ مظلومانه ای میشود که هیچ بخشی از سرزمینش از او جدا نمی شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: امام نسبت به سرزمین ایران اسلامی بسیار حساس بودند، رئیس ستاد ارتشی که در زمان حضرت امام بود سرلشگر زهیرنژاد، نقل میکرد که ما در توضیح یکی از عملیات هایی که در حال انجام بود و بنا بود در مناطقی از جبههها اتفاق بیافتد یک نقشه عملیاتی را در محضر امام طرح کرده بودیم و توضیح میدادیم که چه اتفاقاتی در این عملیات برنامه ریزی شده است، در این بین امام دستش راروی نقشه گذاشت و بعد فرمودند که من حاضرم دستم قطع شود اما به اندازه دست من (زمین) دست دشمن باقی نماند.
وی افزود: این باور تمام بود نسبت به ضرورت دفاع از سرزمین ایران اسلامی، شما در هیچکدام از مدعیان ناسیونالیسم و وطن پرستی ملی گرایی ادعایی که اتفاقا خائن ترین افراد کشور هم از دل همین مدعیان بودند چنین اهتمامی را به دفاع از ملیت، فرهنگ، کیان و سرزمین نمیبینید، میگویند دستم قطع شود اما همین قدر دست دشمن باقی نماند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی گفت: اما مهم تر از این اتفاقات هم بوده است که آن تربیت جوانان مومن انقلابی بود، شما عزیزان تربیت معلم دوستان عزیزمان در فضاهای دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهید رجایی و هر مجموعهای که بصورت کلان تربیت انسان و بخصوص تربیت جوان ها و نوجوان ها و نسل آینده را انجام می دهند.
وی ادامه داد: باور ما این است که علیرغم اینکه جریان معنادار، پررنگ و پر توانی در بدنه آموزش و پرورش به نیروهای انقلابی، مومن و مخلص اختصاص دارد اما باید بپذیریم که در بخش های فراوانی این مجموعهی نیروها منسجم نیستند. در فضای کلان نظام تعلیم و تربیت جریان مومن انقلابی نیاز به یک بازتعریف از انسجام، اهداف مشترک، حرکت به سمت اهداف مشترک احساس می شود. اگر این مجموعه یک سازماندهی درونی پیدا بکند حرکت های بسیار موثری هم در فضای تعلیم و تربیت کشور بعنوان مسئولیت خاص و هم در فضای عمومی کشور در بحث ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی میتواند رقم بزند که الان ما این اتفاق را نمیبینیم.
وی ادامه داد: این اتفاقات غیر منسجم به برکت حضور آحاد نیروهای مومن در فضای تعلیم و تربیتی کشور است ولی این نیروهای آحاد باید تبدیل به یک جریان منظم منسجم سازماندهی شده بشوند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ارائه راه حل برای رسیدن به این انسجام خطاب به دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران گفت: شما بعنوان بسیج دانشجویی یکی از دانشگاه های حوزه تعلیم و تربیت و فرهنگ این کار از درون خودتان باید شروع بکنید و به یک مطالبه و گفتمان تبدیلش کنید طوری که تمام نیروهای انقلاب احساس بکنند در این ضرورت هم فهم مشترکی با شما پیدا کردند و هم حرکت و مسیر مشترکی را در این بحث با شما خواهند داشت.
جمعهای مومنانه معلمان تشکیل شود
وی یادآور شد: باید جمع های مومنانه معلمان تشکیل شود، این جمع های مومنانه معلمان الان در تشکیلات دانشگاهی و حوزه تربیت دبیر اتفاق میافتد، بعداً هرکدام از شما در هر بخشی کانون ایجاد مجامع مومنانه فرهنگیان و جریان های تعلیم و تربیت کشور باشید، تبدیل بشوید به محور انسجام بخش و مطالبه گر برای حرکت منسجم برای حرکت منسجم در فضای محیطی که در ان قرار دارید. شما آدم تشکیلاتی هستید، پس هم باید فرهنگ زندگی تشکیلاتی را بپذیرید و هم تشکیلاتی بشوید و هم مطالبه کار تشکیلاتی را بکنید و هم تشکیلات بسازید، عمل تشکیلاتی داشته باشید.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: اینها لازمهاش این آمد و شد در این فضاهای فعلا ساده فعالیت تشکیلاتی است که شما را آماده کند، توانمند بکند، آن مهارت سعه صدر، روحیه انسجام بخشی، خودداری از حرکات فرد محور و خودخواهانه و همراه شدن و ادغام شدند و به حرکت درآوردن یک جمع بزرگتر براساس گذشت از منافع شخصی را در این فضای تشکیلاتی تمرین کنید و در فضاهای بعدی تشکیلاتی باید به اجرا در بیاورید.
وی افزود: نکته بعدی موضوع مطالبه گری است، دوستان بسیجی ما و مجموعه تشکل ها فرضا بیشتر و در بعضی از مواقع کمتر بعنوان جنبش جدی مطالبه گری در کشور ایفای نقش میکنند، اولا این مطالبه گری یک ضرورت است یعنی این تازیانه نشان دادن آرمان ها و اهداف و تبیین فاصله بین موقعیت فعلی با آنچه که در آرمان ها و اهداف باید بدنبالش باشیم باید بالای سر همهی حرکت کنندگان در جامعه، مجریان و دست اندرکاران متصدی مسئولیت های مختلف در جامعه باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی تاکید کرد: این مطالبه گری باید مرتب منجر به بازخوانی موقعیت فعلی با چشم اندازها و اهداف باشد، خب این اتفاق چگونه باید رخ بدهد؟ جریان مطالبه گر باید این را رقم بزند، از آن سمت باید حواسمان باشد مطالبه گری نه به دامن تندروی های غیرمنصفانه غیر ناظر به واقعیت ها اتفاق بیافتد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: گاهی وقت ها با شعارهای خوب بدون نگاه به میدان عمل و امکانات در اختیارات یک مسئول تنها به آسیب زدن به نیروهای خودی مومن حاضر در صحنه نتیجه میدهد و گاهی مواقع مطالبه گری درگیر مصلحت سنجیها و مصلحت اندیشی هوایی میشود که دیگر آن جریان جوان غیر متعلق به منافع حزبی و گروهی و باندی را که باید این آزادگی در آرمان خواهیش را فریاد میزد را دچار مصلحت اندیشی، محافظه کاری و افت برد و موج طولانی و بلندی که میتوانست با آن حرکت مومنانه دانشجویی و جوان خودش داشته باشد بکند.
وی گفت: خب این بین این دو افت تندروی غیرمنصفانه و مصلحت اندیشی محافظه کارانه، مطالبه گری مومنانه باید در دستور کار حرکت عزیزان باشد. یکی از فرصت های که شما عزیزان دارید این امنیت شغلی نسبیای است که مجموعه عزیزان دانشجو در دانشگاه های فرهنگیان و شما عزیزان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دارید، خب خیلی از بچه های که در دانشگاه های دیگر فعال هستند دغدغه هایی در حوزه معیشت و زندگی آینده و شغل آیندهشان دارند، شما عزیزان خدا این لطف را کرده که در این بخش کمتر این نگرانی را دارید، این ثبات و امنیت و تعیین شدن آینده مسیر شما باید منجر بشود که شما در این آرامش، یعنی نعمتی خدا به شما عنایت کرده انتهایش یا بگوییم زکات زندگی در این نعمت قدردانی این نعمت است.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی افزود: در این فراغت و دغدغهای کمتر نسبت به دوستانتان شما باید حرکت بیشترش داشته باشید، هم توجه به خود، به انسان خودساخته مومن در خچعر محیطی که قرار بگیرد برکت و شعاع وجودیش به اندازهی شعاع آن نور درونی خودش آن محیطی که در آن هست را تحت تاثیر قرار میدهد و هم خودتان را مجهز بکنید به توانمندی های که در هر محیطی که در آینده قرار میگیرید آن محوریت را داشته باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: مسئولیت شما عزیزان به مسئولیت کمی نیست چه بسیار کسانی همانند شما هستند که فرصت هایی را که داشتند قدر ندانستند و مثل یک آدم عادی در محیط دیگر به کار و فعالیت و مسئولیت خودشان نگاه کردند، این اتفاق نباید برای یک معلم برای یک معلم مومن برای یک معلم مومن تشکیلاتی بیافتد، برای این مسئولیت های مهمی که در آینده دارید از فراغتی که الان در دوران دانشجویی دارید حتما استفاده بکنید.
وی گفت: نکته دیگری که در این فضا خوب است یادآور شوم و مطالبه بکنم انقلابی ماندن است، دانشجوی بسیجی یعنی دانشجوی مومن انقلابی، آن جریان اصیل انقلابی در بدنه بسیج کشور جریان دارد و در بخش دانشگاهی هم بسیج دانشجویی این مسئولیت و پرچم را به دوش گرفته است اما خیلی از آدمها انقلاب را شروع میکنند ولی انقلابی نمیمانند به مرور دچار محافظه کاری های غلط، دچار فرسایش، دچار ناامیدی، دچار بی ارادگی، دچار احساس ضعف و دچار ناامیدی از رسیدن به اهداف میشوند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی تاکید کرد: انسان انقلابی انسانی است که هیچ وقت خودش را در آرامش نمیبیند همیشه هدف های بالاتر و بلندی دارد که در مسیر حرکت او به سمت هدف ها است، ناملایمات و سختی ها او را از رسیدن به اهداف ناامید نمیکند و خسته نمیکند و فرسوده نمیکند، شور و شوق و امید و ایمان به اینکه خداوند ولی مومنان است و از مومنان دفاع میکند و حمایت میکند و نصرت الهی شامل حال مومنان است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: انقلابی ماندن یعنی به جایی برسد که در دوره رسول خدا صلوات الله علیه اگر در کنار نهضت اباعبدالله علیه السلام باشد همانند حبیب ابن مظاهر در هشتاد سالگی شور و شوق جوانانه یاران امام حسین را داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی گفت: شور و شوق درون جریان انقلابی هیچ وقت از بین نمیرود، این جوشش از درون هیچوقت آرامش و ایستایی پیدا نمیکند به همین دلیل این فرد در هر مقطعی باشد انسانی اهل حرکت است اگر به سن سردار شهید استورهای ما سردار حاج قاسم سلیمانی و سردار شهید همدانی برسد در سن شصت و هفتاد سالگی باز هم حضرت آقا میفرمایند من مثل اینها را داشتم در همین موقعیت حفطشان میکردم.
وی تصریح کرد: انقلابی ماندن برای جریان بسیج یک ضرورت است، جریان جوان مومن بدنه دانشگاهی بخصوص شما عزیزانی که در فضای تربیتی دبیر هستید و در آنجا ها آماده میشوید برای پذیرش مسئولیت های تعلیم و تربیت در جامعه.
شعار و باور ما میتوانیم باید در دل بنشیند
حجت الاسلام و المسلمین رستمی گفت: نکته مهم دیگر امیدوار باقی ماندن است، شعار و باور ما میتوانیم هم در دل باید بنشیند و هم بر زبان باید جاری بشود، خیلی ها به دنبال ناامید کردن جامعه، جوانان و آحاد ملت هستند در قالب های مختلف، طرح های پیچیده، هزینه های سنگینی برای تغییر دادن این اراده ملت به سمت بیارادگی و سست عنصری و بی باوری و عدم اعتماد به نفس دارند حرکت میدهند و از این سو شما بسیجیان، باید موضوع ما میتوانیم را هم در درون خودتان شعله ور نگه دارید و هم به محیط تعمیم بدهید.
وی افزود: سردار سلیمانی نقل میکرد که ما در مقطعی احساس میکردیم که کار سوریه تمام شد ۹۰ درصد خاک سوریه در دست عناصر وابسته به نظام سلطه از داعش و النصره و گروههای دیگر بود و دمشق ، بخشی از لاذقیه و بخش های محدود دیگری باقی مانده بود و خود دمشق هم در محاصره بود، خدمت حضرت آقا رسیدم بخاطر اینکه به هر حال مرحله بعدی چه باید باشد که ایشان فرمودند که سوریه باید بماند و باید حفظ شود و بدنه جبهه مقاومت و این کار باید اتفاق بیافتد و شدنی است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: شما عزیزان بسیج باید جذاب ترین قالب ها را در دست بگیرید، محتواهای بی نظیری در اختیار جریان مومن انقلابی است، مهم این است که ما بتوانیم محتواها را به طالبان خودش برسانیم.
وی ادامه داد: نظام سلطه نظام استعمار امروز نظام غرب نظام لیبرال دموکراسی سخیف ترین بی ارزش ترین حیوانی ترین مطالبات انسانی را میآورد و در قالبهای جذاب ارائه میکند به مطالبات عموم انسانها، آنقدر ابزار و قالب مهم است که بی ارزش ترین موضوعات را میآوردند و به خورد انسان های مستضعف فکری عالم میدهند، مستضعف فکری چه در اروپا و آمریکا و چه در سایر نقاط. خب وقتی که ما این محتواهای ارزشمند را داریم چرا نتوانیم در قالب های خوب عرضه کنیم؟
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب سال گذشته در تبیین بیانیه گام دوم محورهایی را برای دانشجویان ارائه کردند، گام دوم آن خطوط ضروری حرکت جوانان آینده را تبیین کرده که شما سرآمدان آنها هستید، برای گفتمان سازی از بیانیه و به فعلیت درآوردن مطالبات ایشان در بیانیه که در قالب های جزئی تر هست حتما باید کار کنید.
رستمی ادامه داد: برای اینکه ما آن هفت توصیهی انتهایی رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان به ضمیمه امید وآرمانهایی را که برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و جامعه منتظر ظهور امام عصر باید محقق بشود را شناسایی کرده و در آن سمت حرکت کنیم، در محیط دانشجویی برای این مسئولیت چه کارهایی باید انجام داد؟ از نظر من خود عزیزان باید گفت و گو و هم درباره آن تامل کنند، بشناسند و تمرین بکنند.