به گزارش روز دوشنبه سازمان بسیج دانشجویی، محمدجواد نیک روش در نشست اختتامیه نیمه اول دوره غیرمتمرکز طرح ولایت را این طرح را تربیتی بنیادین معرفی کرد و اظهارداشت: طرح ولایت صرفا یک طرح آموزشی نیست، یک طرح تربیتی بنیادین است که زمینه حضور دانشجویان به مثابه افسران جوان جنگ نرم را فراهم می کند.
وی به جایگاه ویژه حضرت آیت الله مصباح یزدی در طرح ولایت اشاره کرد و افزود: طرح ولایت مدرسه ای است که بزرگی آن به سبب بزرگی استاد این مدرسه است و عظمت حضور این استاد نه صرفا به جهت جایگاه علمی او است، بلکه به سبب منزلت ویژه ای است که وی در تشکیلات ولایی دارند.
رییس سازمان بسیج دانشجویی تصریح رد: زانو زدن افسران جوان جنگ نرم در چنین مدرسه ای یقینا مقدس و موثر است، چنان که خروجی های این دوره در ربع قرن اخیر برجسته و ویژه است.
نیک روش همچنین طرح ولایت را یک طرح بنیادین در جنگ نرم خواند و اظهار کرد: امسال با وجود پیش بینی برای برگزاری با کیفیت طرح ولایت به علت شیوع کرونا در کشور و حفظ سلامتی دانش پژوهان امکان برگزاری دوره بصورت متمرکز و شبانه روزی فراهم نبود و کلاس ها در قالب دیگری و بصورت نیمه متمرکز برای علاقه مندان پیش بینی شد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری اخیرشان با دانشجویان، به موضوع جایگاه تحریف در نقشه دشمن برای به زانو در آوردن عناصر پیشران انقلاب اسلامی اشاره کردند، امروز ضرورت بیشتری وجود دارد تا پرشورتر و با شکوه تر این طرح برگزار شود.
رییس سازمان بسیج دانشجویی حضور پرشور افسران جنگ نرم را در گام دوم رضروری تر از گام اول دانست و گفت: در گام دوم نیاز به افسران جوان بیشتراز گام اول است چون در گام اول دشمن امید داشت تا از رهیافت جنگ سخت با مسیر انقلاب اسلامی مقابله کند اما بعد از ناکامی در عرصه های مختلف جنگ سخت و نیمه سخت مانند جنگ تحمیلی روز به روز به جنگ نرم اهتمام بیشتری دارد بنابراین نیاز است تا افسران جنگ نرم نیز بیش تر آماده مقابله با دشمن باشند.
نیک روش تصریح کرد: سازمان بسیج دانشجویی آمادگی کامل خود را اعلام می کند که چه در دوران کرونا و با اقتضائات ستاد ملی مقابله با کرونا و چه پس از آن با یک قوت مضاعف، با در نظر گرفتن همه ظرفیت ها زمینه تربیت افسران جنگ نرم را در شرایط مختلف فراهم کند
وی افزود: امیدواریم زمینه بهره مندی سایر دانشجویان در عرصه بین الملل نیز که مشتاق تقویت مبانی خود و پایداری در برابر دشمن هستند از طرح ولایت فراهم شود.
حضور فراگیران بسیار مستعد و توانمند در طرح ولایت
همچنین حجت الاسلام و المسلمین مهدی ابوطالبی مسوول مرکز آموزش اندیشه های بنیادین موسسه امام خمینی(ره) در این مراسم به برگزاری این دوره آموزشی مطابق با دستورالعمل ستاد ملی کرونا اشاره کرد و گفت: در نیمه اول سه کتاب مرور شد و به بحث های «معرفت شناسی»، «انسان شناسی» و «خداشناسی» پرداخته شد. در این سرفصل ها ابتدا مباحث استدلال ها و شناخت های متقن عقلی و یقینیات اطمینان آور در معرفت شناسی را داشتیم. پس از آن در سرفصل های خداشناسی و انسان شناسی، آشنایی با عالم هستی، خداوند متعال و براهین اثبات وجود خدا، انسان و شرایط و ویژگی های انسان و سعادت حقیقی انسان در سه کتاب نخست مطرح شد.
وی به نیمه دوم سرفصل های آموزشی دوره اشاره کرد و افزود: نیمه دوم شامل سه سرفصل «فلسفه اخلاق»، «فلسفه حقوق» و «فلسفه سیاست» است. فلسفه اخلاق به بحث های بنیادین اخلاق و ارزش ها و ضد ارزش های از نگاه اسلام، معیار خوب و بد و نظام ارزشی اسلامی می پردازد. سپس بر مبنای این نظام ارزشی نظام حقوقی ساخته می شود که در قالب قانون و حق در جامعه مستقر می شود و مجموعه حقوق و مقرراتی را برای یک زندگی جمعی به دست می دهد. حجت الاسلام و المسلمین ابوطالبی یادآور شد: طبعا این حقوق و مقررات هم باید در قالب یک نظام حکومتی عرضه و اجرا شود که در این جا به فلسفه سیاست می رسیم. اساسا مدل حکومتی مطلوب چیست و نظام سیاسی ما به چه سمت و سویی برسد و در پایان هم کارآمدی نظام جمهوری اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
آیت الله مصباح یزدی: شکر نعمات الهی وسیله کمال خود انسان است
آیت الله مصباح یزدی نیز در اختتامیه طرح ولایت با قرائت آیه شریفه «و ان تعدّوا نعمة الله لا تحصوها» شکر نعمات الهی را ضروری خوانده و در ادامه گفت: یکی از شیوه هایی که در قرآن کریم برای هدایت مردم و تعلیم و تربیت مردم به کار گرفته شده، این است که خدا نعمت هایی از خودش را یادآوری می کند. گاهی می فرماید: «افلا تشکرون» نمی خواهید شکر کنید؟ بعضی وقت ها از این شدیدتر «لإن شکرتم لازیدنکم و ان کفرتم انّ عذابی لشدید» در مقابل این نعمت ها یا شکرش را به جا می آورید و یا کفران می کند.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: شکر نعمت از بهترین راههای ترقی و رسیدن به خداست و انسان می تواند به وسیله آن به هدف نهایی خود دست یابد. خداوند نعمات مختلفی را به ما اعطا کرده است و باید شکرگزار این نعمت ها باشیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند با این نعمت ها انگیزه حمد را در مردم برانگیخته است ادامه داد: شکر نعمت های خداوند به مراتب بر نعمت های دیگر ما می افزاید و اگر ناشکری کنیم، کفران نعمت خواهیم داشت. این شکرگزاری ها برای رشد و کمال خود انسان است.
وی افزود: دو دسته نعمات الهی داریم. دسته نخست نعمت های ظاهری و محدود و دسته دوم نعمت هایی که به وسعت بی نهایت با ما هستند. همه نعمت های ظاهری مثل خوردن غذا و نفس کشیدن و ... که خداوند به ما داده است، در مقابل یک دسته دیگر از نعمت های الهی حکم «صفر» دارد در برابر «بی نهایت». این نعمت ها چه نعمت هایی هستند؟ وقتی خداوند در قرآن می فرماید بعضی در بهشت «خالدین فیها» معنای این کلام چیست؟ خالدین فیها چقدر ارزش دارد؟
آیت الله مصباح ضمن تاکید بر اهمیت سعادت ابدی اضافه کردند: دین آمده تا به ما بگوید چکار کنیم که سعادت ابدی داشته باشیم یعنی چطور به یک نعمت بی نهایت برسیم. انسان می بایست سعی کند که اولا گاهگاهی یادش بماند که ابدیتی در پیش دارد. دوم راهش را یاد بگیریم که چکار باید کرد تا سعادت نصیبم شود. سوم انگیزه ای در خودم تقویت کنم که مرا وادار به کار خیر کند.
به گزارش ایرنا بیست و پنجمین دوره آموزشی طرح ولایت تابستان ۹۹ به صورت مجازی از اول شهریور ماه تا ۱۰ مهر ماه (به مدت ۴۰ روز آموزشی) به همت سازمان بسیج دانشجویی برگزار میشود.
سرفصلهای ۶ گانه طرح ولایت شامل «معرفتشناسی»، «خداشناسی»، «انسانشناسی»، «فلسفه اخلاق»، «فلسفه حقوق» و «فلسفه سیاست» است که هر یک از این سرفصلها به وجهی از وجوه نظام اندیشه اسلامی میپردازد و در صدد است که با تبیین این گزارهها دانشجویان را با نظام کلی تفکر اسلامی آگاه سازد.
نظر شما