«مولوی محمد مختار مفلح» روز یکشنبه در مصاحبهای اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت که سیاستهای خصمانه و ددمنشانه آمریکا علیه جهان اسلام، تکروی و یکجانبهگرایی آن کشور در دوران دونالد ترامپ بخصوص سیاست فرد محورانه این کشور با قدرتهای مختلف جهانی و منطقهای باعث انزوای آمریکا در عرصه بینالمللی شده است.
وی اضافه کرد: اگر ترامپ این روند را ادامه دهد، این اتفاق میتواند زمینه شکستهای پی در پی این کشور در سایر زمینههای اقتصادی و سیاسی را نیز فراهم کند.
به گفته وی، این موضوع را نباید فراموش کرد که درایت و عقلگرایی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار تاثیرگذاری در کسب این موفقیت داشته است.
مفلح تأکید کرد که دستگاه دیپلماسی ایران توانست فضا و جو موجود در سیاست بین الملل و شورای امنیت سازمان ملل را که به سمت ایجاد اجماعی خصمانه علیه جهموری اسلامی ایران حرکت میکرد، تغییر داده و آمریکا را در تایید پیش نویس قطعنامه توسط کشورها، مأیوس کند.
این سیاستمدار افغان گفت که عملکرد و اقدامات شخص دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری وی در آمریکا باعث شده است تا سیاست این کشور در عرصه های مختلف بخصوص در روابط با کشورهای هم پیمان دچار تناقض شده و وی را به سردمدار ناقض قوانین و حقوق بینالملل در جهان تبدیل کند.
رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان افزود که سیاستهای ترامپ با حرکت در جهت خلاف نظم و مقررات بینالمللی، بطور عملی آمریکا را در انزوا قرار داده است.
مفلح گفت: با وجود تمام قوانین و مقررات نظام بینالملل که آمریکا خود در تهیه و تدوین آن نقش داشته و بسیاری از این قوانین برای تمام اعضای جامعه بین المللی الزام آور است، واشنگتن با سرپیچی از این قوانین، با هدف تحمیل خواستهها و منافع خود و ترویج یکجانبهگرایی، بسیاری از معاهدات و نهادهای بینالمللی را قربانی سیاستهای زیادهخواهانه خود کرده است که از آن جمله می توان به خروج آمریکا از پیمان تجاری اقیانوس آرام، پیمان پاریس، سازمان یونسکو، پیمان مهاجرتی سازمان ملل موسوم به «پیمان نیویورک»، برجام، شورای حقوق بشر، قطع بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطین، پیمان نفتا و پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد و سازمان بهداشت جهانی و نقض دهها معاهده و قواعد الزامآور بین المللی اشاره کرد.
وی در پایان گفت: اینکه دو عضو دایم شورای امنیت مانند چین و روسیه رای مخالف و ۱۱ کشور در رایگیری تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رای ممتنع و فقط دو کشور آمریکا و جمهوری دومینیکن رای موافق داده اند، شکستی سنگین برای سیاست های آمریکا به خاطر بسیاری اشتباهات واشنگتن در سال های اخیر از جمله خروج از برجام است.