رضا خواجه ای روز یکشنبه با بیان این مطلب به خبرنگاران افزود: در این ایام ۱۶ پروژه اجرای طرح هادی در شهرستانهای زنجان، ابهر، ایجرود، خدابنده ،طارم و سلطانیه افتتاح می شود. وی تصریح کرد: طرح هادی روستایی از جمله طرحهای عمرانی است که جز مهمترین ابزار کنترل و مدیریت تحولات کالبدی در سکونتگاههای روستایی نیز به شمار میآید.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان یادآورشد: ساختار کالبدی روستاها که در طول زمان و بنابر مقتضیات گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شکل گرفته اند، با اجرای طرح هادی روستایی و ساخت و سازهای جدید، خانه های بادوام، تعریض معابر، ایجاد پارک و فضای سبز، ایجاد کاربری های آموزشی، درمانی، نظامی و انتظامی مورد نیاز، متحول و سبب رونق نسبی و افزایش حس امنیت در روستاییان شده است.
خواجه ای تاکید کرد: در اجرای طرح هادی روستاها، باید به حفظ ساختار سنتی روستاها در ابعاد گوناکون فرهنگی و اجتماعی و استفاده از منابع و مصالح بومی، توجه ویژه داشت.
وی مهمترین هدف طرحهای هادی روستایی را تجدید حیات روستا به لحاظ ابعاد فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی روستاها دانست و افزود: هم اکنون تهیه و اجرای طرح هادی روستایی به عنوان سند توسعه روستایی توانسته به روستاها هویت بخشد و به عنوان یکی از پروژه های توسعه روستایی در بهبود وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به ویژه بخش فیزیکی و کالبدی تاثیر بسزایی داشته باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان در ادامه از افتتاح واحدهای مسکونی مقاومسازی شده روستایی در سطح شهرستان های این استان در هفته دولت خبر داد و گفت: ۴۴ پروژه مسکن روستایی نیز از اعتبارت حوادث بازسازی و طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در این ایام در شهرستان های ابهر، ماهنشان، طارم، سلطانیه ،خرمدره و خدابنده افتتاح خواهد شد.
خواجه ای با بیان اینکه، جایگاه روستا و روستاییان در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی موجب شده که بهسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی از اولویتهای اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شمار آید، خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با ترویج مقاوم سازی، آموزش و ارتقای دانش فنی روستایی در پیشگیری از حوادث نقش مهمی داشته و با ارائه خدمات فنی، پشتیبانی و اعطای تسهیلات بانکی و وجوه بلاعوض به موضوع بازسازی، نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی تاکید جدی دارد.
وی همچنین احداث مسکن مقاوم و با دوام روستایی، تلاش در حفظ هویت معماری بومی مسکن روستایی، تامین مسکن متناسب با نیاز روستاییان، حفظ هویت و سیمای عمومی روستاها، تلاش در بهینهسازی مصرف انرژی در مسکن روستایی و ترویج فرهنگ بیمه به روستاییان را امری مهم و ضروری دانست.