به گزارش ایرنا، سید احمد ذکریایی نژاد روز دوشنبه در جلسه توزیع نهادههای دام و طیور استان با بیان اینکه آرامش خوبی در بحث تامین و توزیع نهاده های دام و طیور در استان حاکم شده است، اظهار داشت: با متخلفات و افراد سودجویی که در نحوه توزیع و تامین این نهاده در استان خلل ایجاد کنند، برخورد خواهد شد.
وی اضافه کرد: نهادههای دام و طیور تامین شده توسط سازمان جهاد کشاورزی استان با ارز دولتی وارد استان شد و به همین جهت با حساسیت و دقت بیشتری روند توزیع آن توسط اتحادیههای و تعاونیهای دام و طیور در استان انجام شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، حمایت و صیانت از تولید کننده در استان را یک وظیفه همگانی اعلام کرد و افزود: در هر شرایطی به جد از تولید کننده واقعی بخصوص در حوزه دام و طیور حمایت خواهیم کرد و با سواستفاده کنندگان احتمالی به شدت برخورد خواهد شد.
وی یادآور شد: ملاک تحویل نهادههای دام و طیور به تولید کنندگان فعال بودن واحد است و کنجاله سویا تنها به گاوداریهای شیری که تولیدی برابر با دستورالعملهای ابلاغی دارند تحویل داده خواهد شد و به دامداریهایی که در حال حاضر فاقد دام باشد به هیچ وجهی نهاده دامی اختصاص داده نمیشود.
ذکریایی نژاد ادامه داد: مرغداریهایی هم که جوجه ریزی نکرده و یا سن مرغ آنها از ۴۵ روز بیشتر شده تحت هیچ شرایطی سهمیه نهاده طیور به آنها تعلق نخواهد گرفت.
وی تاکید کرد: در حال حاظر در کشور تنها چهار نهاده ذرت، کنجاله سویا و جو ارز دولتی دریافت میکنند و باید با حساسیت و نظارت بیشتری توزیع این نهادهها انجام شود تا در اختیار تولید کننده واقعی قرار بگیرد.
ذکریایی نژاد گفت: در راستای تامین نهاده های مورد نیاز دامداران و مرغداران استان مکاتباتی با متولیان امر صورت گرفته که از انبارهای استراتژیک، سهمیه مشخصی برای تولید کنندگان دام و طیور در سطح استان اختصاص داده شود.
فرزاد معاونی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان هم با تاکید بر اینکه توزیع نهاده ها در پنج ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته رشد بیش از ۵۰ درصدی داشته است، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۲۲ هزار تُن انواع نهاده دامی هم توسط اداره کل پشتیبانی امور دام در سطح استان توزیع شده است.
در حال حاضر سه میلیون واحد دامی (دام سبک و سنگین) در استان وجود دارد که سالیانه معادل ۲۷ هزار و ۸۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند و سه واحد بزرگ صنعتی گاو شیری در شهرستانهای قروه، دهگلان و مریوان و تعداد ۷۳۴ واحد مرغ گوشتی با توان تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ در سال، ۱۴واحدمرغ مادر گوشتی و ۱۳ واحد مرغ تخمگذار در استان فعال است.