قم - ایرنا - کارشناس معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ تهیه علوفه دام از بقایای پسته که مواد مفید بسیاری دارد،‌ اقدامی علمی است که بر اساس جدیدترین یافته‌های پژوهشی در قم اجرایی می‌شود.

سید سعید صادق زاده روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: قم از تولیدکنندگان مطرح پسته کشور به شمار می‌آید و می‌توان از بقایای پسته تولیدشده در این استان برای تامین علوفه موردنیاز دام استفاده کرد.

وی افزود: فراورده‌های فرعی صنایع کشاورزی، منابع ارزشمندی به لحاظ انرژی، پروتئین و فیبر مؤثر بوده و معمولا بخش قابل‌توجهی از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی ادامه داد: فراورده فرعی پسته نیز ازجمله این محصولات است که پس از برداشت دستی پسته در شهریور و مهرماه و انتقال محصول به کارخانه‌های پوست‌گیری پسته تولید می‌شود.

صادق زاده گفت: تحقیقات نشان می‌دهد محصول فرعی پسته به‌صورت خشک و سیلو شده می‌تواند در تغذیه دام‌های مورداستفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد:‌ با توجه به کمبود منابع خوراک دام در کشور به‌ویژه در مناطق تولید پسته همچون قم که در نواحی گرم، خشک و کویری کشور واقع‌شده‌اند، استفاده از محصول فرعی پسته در تغذیه دام‌ها می‌تواند بخشی از کمبود خوراک دام را جبران نماید.

۱۲ هزار و ۴۳۲ هکتار از باغ‌های قم زیر کشت پسته است و ۲۹۱ کشاورز به‌طور مستقیم در زمینه تولید این محصول فعال هستند.

به‌طور میانگین سالانه چهار هزار تن پسته از باغ‌های استان برداشت می‌شود که رقم قابل‌توجهی است و قم در بازار این محصول جایگاه بالایی دارد.

کیفیت پسته تولیدشده در قم به دلیل شرایط جغرافیایی استان،‌ مطلوب است و قابلیت صادرات به کشورهای مختلف را نیز دارد.

سطح زیر کشت باغ‌های قم ۲۲ هزار هکتار است و سالانه ۸۲هزار تن محصول باغی در استان برداشت می‌شود.

نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت می‌کنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.