عباس پورمیدانی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: آشنایی با اصول مدیریت به هنگام باغی در تولید محصول پسته برای کشاورزان قمی از اهمیت ویژهای برخوردار است و بهافزایش کمی و کیفی این محصول در باغات استان میانجامد.
وی افزود: در همین رابطه سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری کارشناسان موسسه تحقیقات پسته کشور، جلسات آموزشی را برای پسته کاران استان برگزار میکند تا آنان با جدیدترین روشهای مدیریت تولید این محصول راهبردی آشنا شوند.
وی ادامه داد: ارائه آخرین اطلاعات درخصوص طغیان آفات پسته و روشهای مقابله با آن ازجمله مهمترین مباحث مطرحشده در این جلسات آموزشی است که پسته کاران استان با فراگیری آن میتوانند سطح تولید محصول خود را افزایش دهند.
پورمیدانی گفت: همچنین در این جلسات پسته کاران استان با بهترین روش آبیاری و محافظت از باغات خود در ایام مختلف سال آشنا میشوند تا بتوانند محصولی باکیفیت را به بازار عرضه کنند.
وی با اشاره به جایگاه پسته در تولیدات کشاورزی قم، افزود: هماکنون ۱۲ هزار و ۴۳۲ هکتار از باغهای این استان زیر کشت پسته است و ۲۹۱ کشاورز بهطور مستقیم درزمینهٔ تولید این محصول فعال هستند.
وی بابیان اینکه ارقام مختلف پسته همچون احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی در قم تولید میشود، ادامه داد: بهطور میانگین سالانه چهار هزار تن پسته از باغهای استان برداشت میشود که رقم قابلتوجهی است و قم در بازار این محصول جایگاه بالایی دارد.
سطح زیر کشت باغهای قم ۲۲ هزار هکتار است و سالانه ۸۲هزار تن محصول باغی در استان برداشت میشود.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما