محمد صفایی دلویی روز سهشنبه در آیین بهرهبرداری از مجتمع درمانی پلی کلینیک دامپزشکی گناباد افزود: هم اکنون ۹۶ درصد مجموع سپردههای بانکی کشور مربوط به چهار دهم سپردهگذاران است که هیچ مالیاتی به آنان تعلق نمیگیرد و این مساله موجب افزایش شکاف طبقاتی و فقر و بی عدالتی می شود و مجلس یازدهم با عزم جدی برای رفع این معضل تلاش میکند.
وی با اشاره به بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه در این کمیسیون ادامه داد: با توجه به این که هیچ گونه مالیاتی از سپرده های کلان در شبکه بانکی اخذ نمی شود تعداد زیادی از سپرده گذاران اقدام به گذاشتن حجم زیاد نقدینگی در سیستم بانکی کرده اند و یا تعداد زیادی ملک به صورت خالی و بدون استفاده در کشور وجود دارد که اگر مالیات بر آنها در نظر گرفته شود برای صاحیانشان به صرفه نیست که حجم نقدینگی خود را در بانکها افزایش دهند و یا املاک بدون استفاده باشد و در این صورت یا این املاک را به فروش رسانده و به اجاره می دهند و سپرده ها را در مسیر اشتغال و تولید و بخشهای دیگر اقتصادی هزینه میکنند.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این در حالی است که مالیاتی که از تولید اخذ می شود چهار برابر بیشتر از سهم این بخش و یا GDP و تولید ناخالص و ارزش نهایی تولید است که در نهایت این رویه ضد تولید است و این شاخصهای اقتصادی تولید را به چالش کشیده است.
صفایی تمرکز گرایی و وجود رانت در واردات نهاده های دام و طیور را از دیگر مشکلات مهم کشور برشمرد و افزود: شبهه های زیادی در مورد واردات گوشت قرمز وجود دارد و در یکی از جلسات آینده مجلس در این خصوص از وزیر جهاد کشاورزی توضیح خواهم خواست.
وی ادامه داد: موضوع رانت در واردات خوراک دام و طیور آن قدر گسترده شده است که حتی وزیر قبلی جهاد کشاورزی به صراحت در مجلس عنوان کرد که برای رفع این مشکل نمی تواند کاری انجام دهد.
مسوول کارگروه امور مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: باید با رفع تمرکز گرایی واردات خوراک دام و طیور را از دست عده ای خاص خارج کرد و این مساله در اختیار استانها قرار گیرد و مجلس با قوت تا زمان تغییر رویه موجود این مساله را پیگیری می کند.
فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان در بخشهای تولید دام سبک و سنگین و شیر و فرآورده های کشاورزی و دامی گفت: باید سیاستهای حمایتی از فعالان این بخش افزایش یابد.
حامد قربانی وجود آمارهای متناقض و نبود اطلاعات دقیق از تعداد دام سبک و سنگین را از مشکلات مهم برای نظارت کافی و رسیدگی به مسائل و تنگناهای این بخش ذکر کرد و خواستار توجه بیشتر مسوولان و متولیان ذیربط برای جمع آوری آمار واقعی شد.
وی ادامه داد: سال گذشته ۷۰ راس دام سنگین گناباد بر اثر بیماری تب برفکی از بین رفتند و باید با افزایش نظارتها از تبعات این بیماری جلوگیری کرد.
فرماندار گناباد گفت: واگذاری واکسیناسیون دام طی یک سال گذشته به بخش خصوصی خسارتها و مشکلات زیادی به دنبال داشت و دامپزشکی باید با برنامه ریزی اصولی برای رفع این معضل چاره ای بیندیشد.
قربانی با اشاره به فعالیت ۵۰۰ واحد دامداری داری مجوز و دو هزار واحد بدون مجوز در گناباد بر لزوم افزایش نظارتها و شناسنامه دار شدن این واحدها تاکید کرد.
مجتمع درمانی دامپزشکی مهرگان گناباد با اعتبار ۱۳ میلیارد ریال در بخشهای واکسیناسیون، داروخانه و آزمایشگاه به بهرهبرداری رسید.
شهرستان گناباد دارای یک میلیون و ۱۵۰ هزار راس دام سبک، بیش از ۲۰ هزار راس دام سنگین، ۸۰۰ واحد صنعتی طیور گوشتی به ظرفیت تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۳۵۰ هزار قطعه جوجه ریزی، ۱۸ واحد صنعتی مرغ تخم گذار، مرغ مادر گوشتی، پرورش بوقلمون، شترمرغ مولد و گوشتی با بیش از ۴۰۰ هزار قطعه در هر دوره است.
۷۸ طرح با بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار طی هفته دولت در گناباد به بهره برداری می رسد.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.