تهران- ایرنا- سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی هرچند به زعم دولتمردان آمریکیی به قصد نزدیک کردن روابط کشورهای عربی و اقدامات ضد ایرانی بوده، اما در فاصله چند ماه مانده به انتخابات کنگره و ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا رد اهداف حزبی نیز در سفر وی به چشم می‌خورد.

پمپئو چند ساعت پس از ورود به فرودگاه بن گوریون در تل آویو به سمت دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شهر قدس رفت تا رایزنی با مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص عادی سازی روابط با برخی کشورها و نفوذ ایران در منطقه را آغاز کند.
پمپئو و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تقریبا پس از دو ساعت چانه زنی وارد اتاق کنفرانس دفتر نخست وزیری شده و آنچه نتیجه گفتگوها بود را بازگو کردند. نتانیاهو به سهم خود طبق روال معمول با لفاظی علیه ایران آغاز کرد و از اقدامات واشنگتن علیه تهران تقدیر و تشکر کرد. در ادامه نیز ابراز امیدواری کرد که عادی سازی روابط با کشورهای دیگر بعد از امارات تحقق یابد.
بی‌بی بار دیگر بر مواضع رژیم صهیونیستی در حمایت از اقدامات آمریکا در راستای فعال سازی مکانیسم اسنپ بک برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران تاکید کرد.
نوبت به وزیر خارجه آمریکا که رسید از آرزوی کاخ سفید برای دستیابی رژیم صهیونیستی به توافق صلح با کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان سخن گفت. از همان ابتدا اهداف سفر پمپئو توسط وزارت خارجه آمریکا گفتگو در مورد عادی سازی و نفوذ ایران در منطقه تبیین شده بود.
با وجود گفتگوی طولانی مدت بین نتانیاهو و پمپئو، می‌شد تناقض‌هایی را در میان اظهارات آنها پیدا کرد. نتانیاهو از وجود توافق تسلیحاتی در توافق عادی سازی روابط با امارات اظهار بی اطلاعی می‌کرد، درحالیکه پمپئو تاکید کرد که آمریکا تمام تجهیزاتی که امارات برای دفاع از خود نیاز دارد را در اختیار این کشور قرار می‌دهد.
البته اختلاف در این موضوع فقط به دیروز برنمی‌گردد و از همان ابتدا مشکلات بر سر تحویل تسلیحات پیشرفته به ابوظبی بین مقامات سه طرف وجود داشته است.
از طرف دیگر تحرکات پمپئو در جهت پیشبرد سیاست‌های آمریکا در امر عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه نیز شایان ذکر است. وی ابتدا با سفر به فلسطین اشغالی رایزنی‌ها را با مقامات صهیونیست آغاز کرد تا نتیجه را به مقامات سودان، بحرین و امارات ابلاغ کند.
وزیر خارجه آمریکا در سفر منطقه‌ای خود امروز تل آویو را به مقصد خارطوم ترک کرد تا عادی سازی روابط سودان با رژیم صهیونیستی که مقامات سودانی چند روز پیش از تمایل به انجام آن خبر دادند را با مقامات این کشور بررسی کند. پمپئو پس از سودان سفر به منامه و ابوظبی را برای دیدار با پادشاه بحرین و ولیعهد ابوظبی نیز در برنامه خود دارد.
پمپئو در جریان سفر به سودان از فلسطین اشغالی در صفحه توئیتر خود مدعی شده که خوشحالیم اعلام کنیم که اولین پرواز رسمی بدون توقف از تل آویو به خارطوم در حال انجام است.
به نظر پشت مقاصد پمپئو در سفر به فلسطین اشغالی درحالیکه چند ماه مانده به انتخابات کنگره و ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، رد اهداف حزبی نیز به چشم می‌خورد. روزنامه نیویورک تایمز در اینباره نوشت: پیش از فرود هواپیما در اسرائیل، پمپئو در آنجا و ایالات متحده بخاطر آمیختن دیپلماسی و سیاست‌های حزبی مورد انتقاد قرار گرفت.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، کمتر جایی برای ترامپ و مخصوصا حامیان اوانجلیست او به اندازه شهر قدس، مقدس است. در خلال صحبت‌های پمپئو و نتانیاهودر کنفرانس خبری دیروز هیچکدام به دعوای سیاسی در مورد برنامه پمپئو برای ضبط یک ویدئو تبلیغاتی از پشت بام یک ساختمان (احتمالا هتل کینگ دیوید) در شهر قدس که بعدا در مجمع ملی حزب جمهوریخواه نمایش داده خواهد شد اشاره‌ای نکردند.
روز سه شنبه ویدئویی از پیش ضبط شده از پمپئو در حال سخنرانی، برای مجمع ملی حزب جمهوریخواه پخش شد. بسیاری این حرکت پمپئو را سو استفاده از دیپلماسی و ذخایر کشور برای پیشبرد اهداف حزبی دانستند. گرچه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است که به هیچ وجه از ذخایر وزارت خارجه آمریکا برای تهیه این ویدئو هزینه نشده است. 
خیلی عجیب نیست که پمپئو چرا این اقدام را انجام داده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشتر با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر از تل آویو، توانسته تا حدی حمایت لابی‌های صهیونیست و مسیحیان انجیلی در آمریکا را  از خود جلب کند.