سمنان- ایرنا- مالیات پذیرفته‌شده‌ترین حق پرداختی در اختیار اداره‌کنندگان امور داخلی کشورهاست، هوشمندسازی نظام مالیاتی ایران در سال‌های اخیر به همت دولت راهی برای اظهار و اخذ آسان و قانونمند مالیات پیش‌بینی شده است که از نگاه صنعتگران و تولیدکنندگان استان سمنان با مسایلی همراه است.

به گزارش ایرنا، درآمدهای مالیاتی از پاک ترین درآمدها در جهان برای مدیریت امور کشور است. به ویژه اکنون که اقتصاد ایران اسلامی با شرایط پیچیده ای مواجه است، مالیات بهترین درآمد داخلی برای پیشبرد امور کشور در بخش های مختلف محسوب می شود.

بخش تولید و بازرگانی به دلیل مشخص و شناسنامه‌داربودن یکی از منابع مهم مالیاتی در کشور هستند که در چرخه پرداخت مالیات گاه با قوانین و مقرراتی مواجه می شوند که برای آن آمادگی ندارند، تا آنجا که نگاه به این درآمد پاک در نگرش ها دگرگون می شود.

سازمان امور مالیاتی در دولت تدبیر و امید با سیستمی کردن نظام مالیاتی سعی کرده است تا جای ممکن تمام مراحل به صورت تعریف‌شده و سازماندهی شده پیش رود و روند کاری نیز با پشتوانه های قانونی انجام شود.

در حال حاضر با توجه به هوشمندسازی نظام مالیاتی، وصول مالیات بر اساس اسناد و مدارک مثبته و بانک اطلاعاتی موجود در طرح جامع مالیاتی انجام می شود. بیش از ۳۰ نوع خدمات مالیاتی به صورت برخط ارائه می شود و با هوشمندسازی نظام مالیاتی و اجرای ماده ۹۷ قانون نظام مالیاتی به سمت شفافیت، کاهش فرار مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی سوق داده شده است .

صنعتگران، تولیدکنندگان و بازرگانان استان سمنان در این گزارش به بیان برخی از مسایل و مشکلات خود با موضوع مالیات پرداخته اند و همیشه بخشی ازمسایل و مشکلات صنایع و تولید در نشست های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز مسایل مالیاتی بوده است.

یکهزار و ۸۴۱ واحد تولیدی و صنعتی دارای پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری بالغ بر ۷۶ هزار میلیارد ریال در استان سمنان فعالیت دارند.

ثبات نظام مالیاتی در گرو تعامل با تولیدکنندگان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: امور مالیاتی باید همکاری مناسبی با فعالان اقتصادی استان داشته باشد، تعامل بیشتر ثبات نظام مالیاتی را به همراه خواهد داشت.

علی‌اصغر جمعه‌ای بیان کرد: تنها خواسته فعالان اقتصادی استان سمنان این است که تولیدکنندگان در این شرایط ویژه و بحرانی مورد حمایت دستگاه مالیاتی قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه جا دارد بسیاری از مشاغل و اصناف در سبد مالیاتی جانمایی شود، گفت: طی هماهنگی‌ها، مقرر شد تا پرونده‌های مالیاتی ۷۲ ساعت قبل از رسیدگی در اختیار نمایندگان اتاق بازرگانی قرار گیرد، نمایندگان ضمن مطالعه محتوای پرونده با اطلاعات کافی در جلسات حضور خواهند یافت.

وی ادامه داد: مشاهده‌شده است در هیات‌های حل اختلاف تصمیمات اعضای هیات با رأی صدوری کاملاً متفاوت است، پیشنهاد می‌شود اعضای هیات پیش‌نویسی در روز جلسه تنظیم کنند تا بعد از تشریفات اداری این پیش‌نویس تبدیل به رأی قطعی شود.

رییس اتاق بازرگانی سمنان ادامه داد: سازمان امور مالیاتی باید به‌صورت فصلی خودش را پایش ومؤدیان را ارزیابی کند، به نظر می‌رسد مؤدیان اصلی این سازمان فعالان اقتصادی شناسنامه‌دار هستند که در صنایع فعالیت می‌کنند، امور مالیاتی به‌حساب ها و تراکنش‌های بانکی فعالین اقتصادی دسترسی دارد و تمام عملیات مالیاتی خود را به‌صورت فصلی بر افراد شناسنامه‌دار لحاظ می‌کند.

حل مسایل مالیاتی از منویات رهبری است

رییس اتحادیه صادرکنندگان استان سمنان ضمن اشاره به سخنان رهبری گفت: از منویات رهبری است که «باید با رفع مشکلات مالیاتی، مجوزها و تسهیلات بانکی بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری کرد.»

سعید ترکمان دهنوی ادامه داد: تقویت ارزش پول ملی، هدایت نقدینگی به سمت تولید، رفع موانع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، رفع موانع جهش تولید، راه‌اندازی سامانه اطلاعات و شبکه ملی از جمله مهم‌ترین مباحثی است که رهبری به مناسبت آغاز هفته دولت اشاره کردند.

ترکمان ادامه داد: موضوعات استانی باید چابک سازی شود، استان سمنان تعداد واحدهای صنعتی قابل‌توجهی را در خود جای‌داده است، شفاف‌سازی در تأمین مواد اولیه، بازبینی در پروانه‌ها و مجوز تأسیس با محوریت پنج‌گانه از جمله مواردی است که از طریق سامانه‌های جامع در حال انجام است.

عواقب فشار مالیاتی بر فعالان تولید و بازرگانی

رییس کمیسیون انرژی و اقتصاد کلان اتاق بازرگانی سمنان هم گفت: کشور دچار محدودیت است و تنها راه تأمین منابع مالیات است، اگر حجم اقتصاد و نسبت مالیات در تولید بررسی شود، بهتر می‌توان تصمیم گرفت.

فرج‌الله معماری ادامه داد: سیاست‌های مالیاتی بر این است که مالیات به‌عنوان یک ابزار در نظر گرفته شود، بنابراین نباید به مالیات نگاه خرد داشت، باید کلی‌نگر بود.

این صنعتگر استان سمنان اضافه کرد: مسائل مالیاتی مورد بازبینی در مجلس شورای اسلامی باید مورد مشاوره‌های تخصصی قرار بگیرد، بسیاری از بخشنامه‌های مالیاتی فاقد کارآمدی لازم است و اصلاح بخشنامه‌ها بسیار ضروری به نظرمی رسد.

وی ادامه داد: اگر فشار بر تولید و بازرگانی بیشتر و بیشتر شود دچار عواقب خواهیم شد.

معماری بیان کرد: دولت باید هزینه‌های جاری خود را کاهش دهد، افزایش هزینه و فقدان تأمین اعتبار باعث شده که مالیات فشار مضاعفی بر بنگاه‌های اقتصادی وارد کند.

فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان خوش‌حساب‌ روا نیست

دبیرِ خانه صنعت و معدن استان سمنان هم یکسان‌سازی بخشنامه بین وزارتخانه‌ها را یک ضرورت خواند و اظهار داشت: بخشنامه‌هایی که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ابلاغ می‌شود، در وزارتخانه‌های دیگر در شیوه‌های اجرایی به مشکل برمی‌خورد.

عبدالحمید دربانیان ادامه داد: شرکت‌هایی که در حوزه مالیاتی منضبط هستند بیشتر تحت فشارهای مالیاتی قرارمی گیرند، جا دارد واحدهای که مؤدی خوب امور مالیاتی هستند مورد حمایت ویژه قرار بگیرند.

اخذ مالیات تابع فرایند مشخص باشد

رییس کمیسیون مالیات اتاق بازرگانی سمنان گفت: با توجه به اینکه منابع دولت از محل فروش نفت به حداقل رسیده است، بیشتر تأمین منابع مالی به سمت تامین مالیات متمرکز است اما نحوه وصول مالیات از بنگاه‌ها باید تابع فرایند خاص باشد که حمایت لازم از تولید لحاظ شود.

شهرام پرویز ادامه داد: بخشنامه‌های محرمانه‌ای برای ممیزان ارسال می‌شود، اجرای این بخشنامه‌ها بدون اطلاع مؤدیان مشکلاتی را ایجاد می‌کند، انتظار می رود پایه‌های مالیاتی مورد بازبینی قرار گیرد، اما در حال حاضر بیشترین مالیات از شناسنامه‌دارها و صاحبان صنایع اخذ می‌شود.

ضرورت ارایه مشاوره‌های مالیاتی به تولیدکنندگان

دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی سمنان گفت: مالیات یک کنوانسیون است و در همه جای دنیا تابع یک مبانی است، از سال ۹۰ که مالیات در ایران سیستمی شد با مشکلاتی مواجه شد، بخش خصوصی آمادگی اجرای این روند را نداشت و بنگاه‌ها در بسیاری موارد آگاهی لازم را ندارند.

امیرحسین شقاقی خوش‌خلق، ادامه داد: نبود تیم مالی و حسابداری خوب باعث شده تا اطلاع مؤدیان از قوانین و نظام مالیاتی در ایران دچار چالش شود، اگر شرکت‌ها از متخصصان مالی در واحدهای خود استفاده کنند، حجم پرونده‌ها و اختلاف‌ها به حداقل می‌رسد.

شقاقی خوش‌خلق افزود: سازمان امور مالیاتی باید مشاوره‌های مستمر به بنگاه‌های اقتصادی ارائه بدهد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی سمنان گفت: اقتصاد از سال ۱۳۹۸ تاکنون به مشکلات عدیده برخورده است با همه این شرایط تنها بخش تولید است که مولد است، پس نگاه دستگاه‌های حاکمیتی به بنگاه‌های اقتصادی باید خاص و ویژه باشد.

مالیات در مسیر درست ابزار تولید محسوب می‌شود

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان گفت: اگر مالیات به‌درستی اخذ شود ابزار تولید خواهد بود، «وصول با اصول» شعار سازمان امور مالیاتی است، برای اخذ مالیات عدالت اجتماعی در نظر گرفته‌شده است.

جواد انوری ادامه داد: سازمان امور مالیاتی در کنار بنگاه‌های اقتصادی است، آموزش رکن اصلی تفاهم بین ممیز و مؤدی است، آموزش‌های مالیاتی هر چه فراگیر شود، نظام مالیاتی ابزار مناسب توسعه می‌شود.

انوری تصریح کرد: در قانون مالیات مستقیم معافیت و مشوق‌هایی وجود دارد، فعالان اقتصادی می‌توانند از امتیازهای قانونی به‌درستی بهره ببرند.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تاکید کرد: این امکان در این اداره کل وجود دارد تا ممیزان و مدیران امور مالیاتی آموزش‌ها را به مؤدیان ارائه دهند.

فرهنگسازی مالیات با اطلاع‌رسانی از هزینه‌کرد آن شکل می‌گیرد

انوری تاکید کرد: آگاهی بخشی درباره  هزینه‌کرد مالیات و نقش پرداخت مالیات در عمران و آبادانی کشور نقشی مهم در ترویج فرهنگ پرداخت مالیات دارد.

وی ادامه داد: رسانه نقشی مهم در نهادینه‌کردن فرهنگ پرداخت مالیات  در جامعه دارد و باید از ظرفیت رسانه بیش از پیش برای تحقق این راهبرد استفاده کرد.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تاکید کرد: افزایش شفاف سازی و چگونگی هزینه کرد درآمدهای مالیاتی موجب اعتماد مردم به نظام مالیاتی، توسعه فرهنگ مالیاتی و در نتیجه موجب کاهش فرار مالیاتی در جامعه می‌شود.

وی اضافه کرد: مالیات در واقع درآمد کشور  برای تامین هزینه‌ها است و جزو پاک‌ترین درآمدها به شمار می‌رود و در  بسیاری کشورها درآمدها از مالیات تامین می‌شود.

مدیر کل امور مالیاتی استان سمنان، «وصول با اصولِ» مالیات را یکی از مهترین سیاستهای نظام مالیاتی برشمرد و گفت: مهمترین رسالت مالیات ایجاد عدالت اجتماعی و عدالت مالیاتی است و مهترین ابزار برای درآمد و ایجاد رونق تولید محسوب می شود.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر با توجه به هوشمندسازی نظام مالیاتی وصول مالیات بر اساس اسناد و مدارک و بانک اطلاعاتی موجود در طرح جامع مالیاتی انجام می شود.

برچسب‌ها