تهران- ایرنا- فدارسیون دو و میدانی در شرایطی که کرونا ورزش را در کشورمان به تعطیلی کشانده است پس از فدراسیون فوتبال که رقابت‌های لیگ برتر و جام حذفی را به سلامت پشت سرگذاشت، مسابقات جایزه بزرگ را برگزار و همانند فوتبال نمره قبولی گرفت.

به گزارش ایرنا، براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اول اسفندماه سال گذشته نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران شناسایی شدند و  امروز بیش از ۶ماه از ورود این ویروس در کشور می‌گذرد. بلافاصله پس از شیوع غیر قابل باور این ویروس در کشور، ستاد ملی مبازره با کرونا تشکیل شد و ریاست این ستاد بر عهده «دکتر سعید نمکی» وزیر بهداشت گذاشته شد اما  به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها در دستگاه‌های اجرایی و نارضایتی و نگرانی‌های بوجود آمده «حسن روحانی» رییس جمهور در راس این ستاد قرار گرفت تا از بروز مشکلات  جلوگیری و مانع از سرایت بیشتر آن به سایرین شود.

در همین ارتباط ستاد ملی مبارزه با کرونای ایران همگام با سایر کشورهای درگیر مقررات سخت گیرانه و بازدارنده به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر آن در کشور وضع و این قوانین را به اجرا گذاشت. همانطور که پیش‌تر عنوان شد از آن روزگار فراموش نشدنی بیش از شش ماه می‌گذرد اما همچنان سایه کرونا بر رستوران ها، اماکن اقامتی، اماکن زیارتی و سیاحتی، اغذیه فروشیها، مراکز بزرگ خرید، سینما و تئاتر و  موزه ها گسترده می باشد.

همچنین مردم در صورتی می توانند از انواع وسایل نقلیه عمومی زمینی و هوایی برای جابه جایی خود استفاده کنند که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرده باشند و این داستان همچنان هم ادامه دارد و ممکن است تا یک یا دو سال آینده نیز با ما باشد.

و اما درباره داستان کرونا و ورزش باید گفت از همان روز های ابتدایی فراگیری این ویروس ورزشکاران در جمع محدودشدگان در جهان قرار گرفتند. تدوین مقررات سخت برای ورزشکاران ابتدا مانع از انجام فعالیت حرفه ای و تمرینات آماده سازی شد و در ادامه مسابقات را به تعطیلی کشاند.

اما با گذشت چندین ماه و عبور از موج اول شیوع کرونا و تشکیل چندین و چند جلسه درباره برگزاری ادامه رقابت های لیگ برتر و جام حذفی فوتبال این مهم با رعایت کامل قوانین بهداشتی در ورزشگاه ها انجام و خوشبختانه بدون اتفاق ناراحت کننده نیز به پایان رسید.

هرچند این رقابت ها بدون حضور تماشاگران برگزار شد اما باز هم شاهد هیجان دربین اهالی ورزش و مردم بودیم. شاید سووال کنید بحث فوتبال با سایر رشته ها جداست و این واقعیتی است انکار ناپذیر.فوتبال امروزه دیگر تنها یک رشته ورزشی نیست و به یک صنعت قدرتمند تبدیل شده است. هم اکنون فوتبال در بین ۱۰ صنعت برتر درآمدزا در جهان قرار دارد  بنا براین سرمایه گذاران به هیچ وجه نمی خواهند سرمایه شان را از این ورزش بیرون کشیده و از سود حاصل آن دست بردارند  به همین دلیل است که در شرایط کرونایی با برگزاری رقابت های فوتبال در جهان موافقت و همچنان نیز در انجام است.

این درحالی است که در سایر رشته های ورزشی اینگونه نیست و  لیگ های شان ناتمام ماند و یا پس از برگزاری جلسه در فدراسیون های متبوع یک تیم را به عنوان قهرمان معرفی کردند.

این موارد عنوان شد تا بیشتر به اهمیت برگزاری رقابت های ورزشی در شرایط کرونایی در ایران و جهان پی ببریم و  همانطور که در ابتدای این گزارش نیز عنوان شد باید به فدراسیون‌هایی همانند فوتبال و دو و میدانی که با رعایت کامل شیوه‌نامه های بهداشتی به برگزاری رقابت‌های ورزشی خود اقدام کردند تبریک و کار آنان را ستود.

رقابت‌های جایزه بزرگ دو و میدانی 

در جدیدترین دوره این مسابقات که سوم و چهارم شهریورماه جاری در ورزشگاه آفتاب انقلاب تهران برگزار شد، «ریحانه مبینی» پس از گذشت ۴۵ سال رکورد پرش طول ایران در بخش زنان را شکست. همچنین ورزشکاران ۲ رکورد ملی در بخش مردان را نیز جا به جا کردند.

این افتخارات به «علی فتحی گنجی» در ماده پرتاب نیزه رده سنی جوانان و «ارشیا مصدقی» در ماده پرش با نیزه رده سنی نوجوانان رسید. گنجی رکورد قبلی خود را که ۷۲ متر و ۱۲ سانتی متر بود ۲۶ سانتی‌متر ارتقا داد و مصدقی نیز طول رکورد ۴ متر و ۴۰ سانتی «مسعود کریمی» را ۲۰ سانتی‌متر افزایش داد به این موفقیت دست پیدا کرد.

پیش از این «قاسمعلی فیروزی» رییس کمیته مسابقات فدراسیون دوومیدانی، زمان برگزاری رقابت‌های جایزه بزرگ را ۲۶ و ۲۷ تیر اعلام کرده بود اما این رقابت‌ها با بیش از یک ماه تاخیر سرانجام در سوم و چهارم تیر برگزار شد و اتفاق خوبی در ورزش کشور رخ داد.

البته «احسان حدادی» و «حسن تفتیان» قهرمانان نامدار حال حاضر دوومیدانی، در این رقابت‌ها شرکت نداشتند و دلیل این امر نیز تا به حال مشخص نشده است اما همانطور که عنوان شد برگزاری این رویداد ورزشی اتفاق مبارکی است و باید برگزارکنندگان آن را به ادامه این راه تشویق کرد.

تاکید می کنیم در دوران همه‌گیری ویروس کرونا که ورزش در سراسر جهان تعطیل است و ورزشکاران در خانه های خود تمرینات آماده سازی را از سر گرفته اند برگزاری مسابقات جایزه بزرگ دوومیدانی درکشور را باید پاس بداریم و به برگزاری مجدد این رقابت ها و همچنین لیگ دوومیدانی کمک کنیم.

به طور حتم تعطیلی رقابت‌های ورزش پایه و المپیکی دوومیدانی به این رشته و ورزشکاران آن آسیب‌های جبران‌ ناپذیری وارد خواهد کرد بنابراین فدراسیون ضمن رسیدگی به وضعیت تمرینات آماده‌سازی ورزشکاران باید به فکر برپایی مسابقات جدید طبق تقویم اعلام شده باشد تا در صورت عبور از بحران کرونا و از سرگیری مجدد رقابت‌های انتخابی المپیک ۲۰۲۱ ورزشکاران این رشته با آمادگی بیشتری در این مسابقات شرکت کنند.

با این همه اما همچنان برخی گلایه‌مندی‌ها از برگزاری این رقابت‌ها باقی است که امیدواریم در آینده این مشکلات نیز با درایت مدیران این رشته المپیکی برطرف شود.

جامعه دو ومیدانی جامعه فراموش کاری است

«علی ثمری» دارنده مدال طلای پرتاب وزنه ۲۰۱۷ قهرمانی آسیا در اودیشای هند درباره عملکرد خود در این رقابت‌ها گفت: هرچند رکودی که به جای گذاشتم عدد قابل توجه ای نیست اما از عملکرد خود در این رقابت‌ها رضایت دارم.

وی افزود: رکورد مورد انتظار مربی‌ام، بیش از آنچه که بدست آمده بود اما به دلیل مشکلات جراحی و دوری از تمرینات منظم، رکورد ثبت‌شده آن قدرها هم نمی‌تواند بد باشد.

عضو تیم ملی دوومیدانی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ اودیشای هند ادامه داد: هنگامی که برای برپایی اردوی تدارکای به منظور شرکت در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی در لهستان بودم دچار آسیب‌دیدگی شدم. متاسفانه کادر درمان متوجه شکستگی‌های دستم نشدند. همین مساله باعث شد به مدت ۲ سال با دست آسیب‌دیده تمرین کنم تا اینکه در پیگیری‌های مجدد درمانی این مساله آشکار شد و اردیبهشت‌ماه امسال آن را به تیغ جراحان سپردم.

وی اضافه کرد: خوشبختانه عمل با موفقیت انجام شد و پس از دوره استراحت معمول پزشکی دوباره تمرینات آماده‌سازی خود را آغاز و در رقابت‌های جایزه بزرگ شرکت کردم.

ثمری کیفیت فنی این رقابت‌ها را خوب توصیف کرد و افزود: به رغم اینکه نصف بیشتر قهرمانان در ماده پرتابی‌ها در این رقابت‌ها غیبت داشتند اما ورزشکاران حاضر در این مسابقات از آمادگی قابل قبولی برخوردار بودند.

وی مهم‌ترین دلیل شرکت نکردن ورزشکاران در این رقابت‌ها را ترس از شیوع ویروس کرونا اعلام کرد و افزود: کرونا همانطور که سایر رشته‌های ورزشی را به تعطیلی کشانده است باعث شد تا ورزشکاران از شرکت در این مسابقات استقبال نکنند.

ثمری درباره میزان جوایز نقدی این مسابقات نیز عنوان کرد: جوایز کوچک بود اما از برگزار کنندگان و حامی این مسابقات که تلاش کردند ورزشکاران پس از مدت‌ها دوری از میادین ورزشی در یک رقابت سالم شرکت کنند قدردانی می‌کنم.

وی اضافه کرد: البته من جز دعوت‌شدگان به این رقابت‌ها نبودم اما با تلاش مربی و صحبت با برگزارکنندگان در لحظات آخر نام من نیز در فهرست اسامی شرکت‌کنندگان  قرار گرفت.

وی پاسخ به این سوال که چرا نامش در میان ورزشکاران دعوت شده به این مسابقات قرار نداشت؟ گفت: جامعه دوومیدانی جامعه فراموش کاری است. در سال های گذشته  ۱۸-۱۷ مدال رنگارنگ برای کشور گرفته و همه از کسب موفقیت هایم در طول این سال ها خوشحال بودند. در حال حاضر نیز در رده قهرمانی فعالیت می کنم و روز به روز وضعیت و شرایطم بهتر از قبل می شود اما به درستی نمی‌دانم چرا به این رقابت‌ها دعوت نشدم.

وی ادامه داد: از این که دعوت نشدم ناراحتم من ورزشکار ملی هستم اما باید بدانند متوجه رفتارهای نادرست آنان می‌شوم. درروزگاری که کرونا شرایط را برای همه سخت و دشوار کرده است فدراسیون برای ۵۶ ورزشکار مقرری تعیین کرده و به آنان پرداخت کرده است این کار درست است و حق ورزشکاران است اما سوالم این است چرا برای من سابقه طولانی در این رشته دارم این مهم انجام نشد.

ثمری درخاتمه عنوان کرد: این رفتار باعث شده تا بارها از اینکه این رشته را برای ورزش قهرمانی انتخاب کردم خود را سرزنش کرده و افسوس سال های از دست رفته را بخورم. با این همه امیدوارم ورزشکاران این رشته در آینده به آسانی از یاد برده نشوند.

رقابت های جایزه بزرگ را باید بیش از یک بار در کشور برگزار کرد

«رضا قاسمی» که در ماده ۱۰۰ متر عنوان قهرمانی رقابت‌های جایزه بزرگ را کسب کرد درباره این مسابقات گفت: با توجه به شرکت اکثرمدعیان در رشته ۱۰۰ متر کیفیت فنی مسابقات را حداقل در این ماده مطلوب ارزیابی می‌کنم.

وی افزود: تا آنجا که اطلاع دارم فقط «احسان حدادی» و «حسن تفتیان» دراین مسابقات شرکت نکردند و این نشان می‌دهد درمجموع استقبال خوبی از این رقابت‌ها به عمل آمده است.

دارنده رکورد پیشین دوی صد متر ایران اضافه کرد: پس از ۱۰ سال که در رقابت های مختلف شرکت داشتم در این رقابت‌ها به قهرمانان جوایز نقدی اهدا کرده و این مساله می‌تواند انگیزه ورزشکاران را بیشتر از قبل کند.

به گفته وی درست است که میزان آن کم بود اما از هیچ بهتر است. قاسمی براین باور است که این مساله می تواند شروع خوبی برای لیگ باشد تا درآینده از ورزشکاران حمایت بیشتری صورت گیرد.

قاسمی همچنین پیشنهاد کرد: امروز در کشور فقط یک بار مسابقه ای تحت عنوان جایزه بزرگ دو و میدانی را برگزار می‌کنند برای افزایش بیشتر تعداد علاقه‌مندان و شرکت کنندگان، مسوولان باید تعداد رقابت‌های جایزه بزرگ در کشور را بیشتر کنند.

به گفته وی به طورحتم با افزایش تعداد شرکت کنندگان استعدادهای بیشتری به جامعه دوو میدانی کشور معرفی شده و این رشته همواره پویا و غنی باقی خواهد ماند.