علیرضا امری کاظمی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: این برنامه با همکاری عوامل متخصص ساخت مستند و غارنوردان داخلی و خارجی در حال برنامهریزی است.
وی در ادامه افزود: تغییراتی که در اثر فرسایش و انحلال در درون غار رخ داده است، ضرورت نقشه برداری تکمیلی و ایجاد اصلاحات در کروکی قبلی نقشه غار نمکی را ضروری کرده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم با اشاره به نزدیک شدن روز ملی غار پاک، ادامه داد: به مناسبت این روز یک دوره غارپیمایی با ارایه مدرک رسمی از سوی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این دوره در ۲ بخش تئوری و عملی به مدت دو روز در مهرماه اجرا میشود.
امری کاظمی افزود: همچنین به مناسبت روز غار پاک، پاکسازی گرافیتیهای ورودی غار نمکدان پاکسازی و داخل غار از زباله در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تابلوها، بنرها و یادبودهایی که در انتهای غار نمکدان توسط گروههای مختلف به جا گذاشته شده نیز جمع آوری میشود.
به گفته وی، نصب تابلوها و فلشهای راهنما در راهروهای داخلی غار نمکدان و نصب شناسنامه و تابلوی معرفی غار در دیواره انتهایی از دیگر اقداماتی است که انجام میشود.
ژئوپارک یا پارک زمینشناسی، منطقهای است شامل مجموعهای از پدیدههای زمینشناختی، آثار تاریخی، بومشناسی، باستانشناسی و میراث فرهنگی و طبیعی که با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود.ژئوپارک باید قلمروی مشخص داشته باشدو در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش مؤثری ایفا نماید.
قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰ کیلومتر مربع شامل جزیره های قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.
این ژئوپارک دارای ۲۷ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.
ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.