به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، حسن ملکی در سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اتکا به سند تحول بنیادین، استانداردهای برنامه درسی تا پایان امسال تهیه می کند و همچنین قرار است در سال ۱۴۰۱ به تولید بستههای یادگیری پرداخته شود.
وی افزود: اجراشدن یا نشدن سند تحول بنیادین منشا حیات یا ممات آموزش و پرورش است، فلسفههای رنگارنگ غربی مشابه ترفندهای سیاسی و رنگارنگ که با نگاه سیاسی مشابه آن را در سند ۲۰۳۰ مشاهده شده، اما با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و درایت وزیر آموزش و پرورش این وزارتخانه در حال برداشتن گامهای استوار است.
رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ادامه داد: این سازمان با اعتقاد راسخ به صورت و سیرت برنامه درسی ملی تا پایان سال جاری استانداردهای برنامه درسی را تدوین کرده و در سال ۱۴۰۰ تولید بسته های یادگیری را ادامه میدهد.
ملکی خاطرنشان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چتری فلسفی است، افراد در چند حالت میتوانند با سند تحول مواجه شوند، اول اینکه این سند شناخته نشود که این موضوع غیر قابل باور به نظر میرسد. همچنین اینکه نسبت به جزئی نگری و مواجه گزینشی با سند روبهرو شد، تا اینکه بخشی از آن اجرا شود و ساختار کلی مورد غفلت قرار گیرد، البته باید مد نظر داشت که هیچ جزئی از کل منشا اثر نمیشود.
وی گفت: همسوسازی سند تحول بنیادین نیز مورد توجه است که سال ها برای این منظور زمان صرف شده، همچنین اینکه کتاب های درسی مفید هم باید تولید میشد، بنابراین در حال حاضر مواجهه معناگر آن است که سند و اهداف آن را دنبال کنیم.
رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی عنوان کرد: ریشه و حیاتی را در خود مواجهه شدن با سند مشاهده میشود، در یک طرف مبنا و در طرف دیگر فعالیتهای گوناگون تعلیم و تربیت وجود دارد که جز تعریف و تدوین الگوهای کاربردی این دو وجه با هم ارتباط پیدا نمی کنند.
ملکی آموزش معارف انقلاب اسلامی را ضروری دانست و افزود: برنامه درسی تحول گرا ربه انسانهای تحول گرا منجر میشود، این افراد باید روحیه و معرفت انقلابی داشته باشند تا به سکون، رکود و پذیرش شرایط نامطلوب دچار نشوند.
وی یادآورشد: در صورت تزریق نکردن معارف انقلاب اسلامی بر منش و رفتار دانشآموزان روحیه محافظهکاری و عافیت طلبی ایجاد شده، جامعه را در برابر دشمنان مستکبر مقهور می کند، چراکه معارف انقلاب اسلامی در بگیرنده مجموعهای از دانشهایی برای صیانت از انقلاب اسلامی است.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان این که فهم مسایل اساسی و کمک به حل و کاهش آنها به واسطه برنامههای درسی باید مدنظر باشد، گفت: به عنوان مثال در این مورد میتوان حرکت جمعیت ایران به سوی پیر شدن را نام برد که این موضوع را رهبر معظم انقلاب به طور مکرر مورد توجه قرار دادند. با روند فعلی در سالهای آتی جمعیت جوان به شدت کاهش یافته و اتفاق از جنس مختصات آسیب است.
سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور صبح امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاونان و مشاوران وزیر و مدیران کل حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گشایش یافت. این اجلاس دو روزه است.