به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، محسن حاجی میرزایی امروز - سه شنبه - در سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: در شرایط شیوع ویروس کرونا باید استفاده مناسبی از ظرفیتها شود تا مخاطرات به حداقل برسد.
وی افزود: برای به حداقل رساندن مخاطرات در جامعه با کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درصدد هستیم با عرضه سیم کارت شاد یک محیط امن در شبکه مجازی ایجاد کنیم.
وزیر آموزش و پرورش از مدیرکل استانهای آموزش و پرورش خواست تا فعال سازی شبکه اینترنت و گسترش ارتباطات را مورد توجه قرار دهند، چراکه باید از این ظرفیت در خصوص افزایش سرعت اطلاع رسانی و دریافت و ارسال پیام ها استفاده کرد.
حاجی میرزایی با بیان این که آموزش و پرورش یک شبکه ارتباطی است، ادامه داد: هیچ بخشی در کشور ظرفیت نظام تعلیم و تربیت را ندارد و براین اساس کاغذ نمیتواند ابزار مناسبی برای برقراری ارتباط در این شبکه باشد، از این رو باید ارتباطات در آموزش و پرورش گسترش یابد و گفت و گوهای عمیقی به منظور همراستا شدن انجام شود.
وی با یادآوری این که در فرآیند آموزش امسال اصل بر حضور است، افزود: شیوه کار در سال تحصیلی جدید با آموزش مجازی در سال گذشته تفاوت دارد، چراکه در سال تحصیلی گذشته آموزش مجازی از نیمسال دوم شروع شد، در آن زمان تمامی دانشآموزان و معلمان یکدیگر را میشناختند اما با آغاز سال تحصیلی و یا در شرایط انتقال دانشآموز به مقاطع دیگر کلاس، ترکیب کلاس و معلم جدید است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد اگر به آموزش رسمیت داده نشود، قادر به ادامه کار نخواهیم بود، هیچ روشی نمی تواند جایگزین روش حضوری در آموزش شود، شرکت دانشآموزان در کلاس درس میتواند ظرفیتها و مهارتهای ذهنی را توسعه دهد.
حاجی میرزایی با تاکید بر این که مدرسه در کنار آموزش، مسؤولیت توسعه مناسبات اجتماعی را برعهده دارد، گفت: بسیاری از پیچیدگیهای ذهنی افراد در ارتباط با دیگران کاهش مییابد، از این رو برگزاری کلاسهای حضوری بسیاری از مشکلات دانش آموزان را سادهتر میکند.
مدارس باید تمام روزها باز باشد
وی در ادامه اعلام کرد: مدارس باید در تمام روزهای هفته باز و فعال باشد، مدرسه ها حتی در مناطق عمومی به جز روزهای تعطیلی عمومی باید باز باشند، در صورتی که تعداد دانشآموزان زیاد است، باید گروهبندی شود تا خروج و ورود آنها با هم تلاقی نداشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که حضور دانشآموزان باید در مدارس حفظ شود، افزود: حضور در اجتماعات خطرناک است اما باید به فرزندان یاد داد که از خودشان مراقبت کنند. باید حداکثر سخت گیری در رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود اما زندگی در جریان باشد.
معاونان آموزش و پرورش هر هفته به مدارس بروند
حاجی میرزایی درباره شرایط مدارس در سال تحصیلی جدید نیز اظهار داشت: معاونان آموزش و پرورش در مناطق باید یک روز در هفته به مدارس بروند و از نزدیک با روند فعالیت در مدارس از نظافت تا تعامل همکاران با خانوادهها و دانشآموزان نظارت کنند.
وی افزود: وضعیت همه دانشآموزان در مدارس باید مشخص باشد، آبروی نظام تعلیم و تربیت را نباید به آسودگی طلبی افراد بی مسوولیت فدا کرد، مدیر یک مدرسه باید نسبت به هر یک از دانشآموزان احساس مسوولیت کند، احساس مسوولیت نسبت به فرزندان این مرز و بوم که نزد ما امانت هستند، نمونه ای از دینداری است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: هر مدرسه باید یک طرح مشخص داشته باشد، همچنین این که باید برنامه تمامی آموزگاران تعریف شده باشد و کار نباید رها شود.
حاجی میرزایی ادامه داد: مدرسه باید با خانوادهها در ارتباط تنگاتنگ باشد، ضروری است که برنامه آموزش و مدارس با اولیا درمیان گذاشته شود تا با اطلاع از جزییات آموزش و پرورش را در فرآیند آموزش یاری دهند.
وی با بیان این که باید در مدارس رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی جدی گرفته شود، تصریح کرد: بودجه ای برای ضد عفونی کردن و رعایت پروتکلهای بهداشتی به حساب آموزش و پرورش استانها واریز شده است، بازهم اگر کاستی وجود داشته باشد، پرداخت می شود اما باید این کار با جدیت تمام دنبال شود.
سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور صبح امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاونان و مشاوران وزیر و مدیران کل حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گشایش یافت. این اجلاس دو روزه است.
نظر شما