نادر صادقی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی خرید حمایتی محصول گوجه فرنگی و سیب صنعتی استان که با حضور مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین راهکار توانمندسازی بخش کشاورزی، فراهم کردن زیر ساخت سیستم مدیریت زنجیره تامین در استان است.
وی بیان کرد: این استان نیازمند مدیریت زنجیره تامین در بخش کشاورزی برای اتصال عوامل موثر در تولید و فرآوری محصولات کشاورزی است که در صورت تحقق آن، کشاورزان مجبور به تولید متناسب با تقاضای بازار میشوند که برای خود آنان نیز همراه با درآمدافزایی است.
وی با تاکید بر ضرورت به کارگیری "اینترنت اشیاء" در بخش کشاورزی افزود: امروز اینترنت اشیاء با راهکارهای هوشمند در بخش کشاورزی گام مهمی در افزایش آگاهی و دانش کشاورزان دارد که سازمانهای متولی از جمله جهاد کشاورزی باید با برگزاری دورههای آموزشی و افزایش سطح دانش کشاورزان با تکنولوژی های نوین، کشاورزی هوشمند را در استان نهادینه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی گفت: از جمله این روشها استفاده از پهبادها در سمپاشی مزارع است که در راستای کشاورزی هوشمند و به منظور مبارزه با علفهای هرز، کاهش آلودگی محیط زیست و آب، کاهش مصرف سم و هزینهها استفاده میشود.
صادقی بیان کرد: باید یک رابطه منطقی بین منافع تولیدکننده، توزیعکننده و مصرفکننده برقرار شود تا در قیمت محصولات در بازار تعادل ایجاد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانغربی اضافه کرد: بخش خصوصی با استفاده از تجارب کشورهای همسایه و رقبای بازارهای جهانی باید توجه خود را در بخش کشاورزی به مدیریت زنجیره تامین معطوف کند.
وی با اشاره به دپوی سیب درختی در کنار جادهها، گفت: این کار علاوه بر بدمنظر شدن راههای مواصلاتی، به صادرات محصولات کشاورزی و اقتصاد استان نیز لطمه میزند.
صادقی تأکید کرد: به دنبال رایزنی برای لغو محدودیتهای صادراتی در ارتباط با محصول گوجه فرنگی و فرآوردههای آن و سیب درختی و پیگیری تداوم این محدودیتها تا پایان فصل برداشت هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این نشست افزود: هماکنون هر کیلوگرم سیب درجه ۲ به قیمت هشت هزار تومان در استان به فروش میرسد که رقم خوبی است.
رسول جلیلی با بیان اینکه سال گذشته ارزش محصولات کشاورزی استان ۹۰۰ میلیون دلار بود افزود: ارزش صادرات سیب استان نیز پارسال به بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار رسید.
وی اضافه کرد: میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی باغی استان ۱.۵ میلیون تن است که کاهش سرمازدگی و بهبود وضعیت دریاچه موجب شده تا وضعیت باغبانی استان بهبود یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: سرمازدگی و تگرگ مهمترین مشکل بخش کشاورزی آذربایجانغربی است که سرمازدگی بهاره چند سالی است رخ نداده اما سرمازدگی زمستانه همچنان وجود دارد .
وی با بیان اینکه در ۲۲ سال اخیر خسارتهای بخش کشاورزی استان بالای هزار میلیارد تومان بوده بیان کرد: فقط ۹۰۰ میلیارد تومان این رقم مربوط به سرمازدگی است.
آذربایجانغربی داری ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه افزون بر ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی از این اراضی برداشت میشود.