نادر صادقی روز پنجشنبه در جلسه ساماندهی سیب صنعتی و گوجه فرنگی آذربایجانغربی افزود: بخش خصوصی با استفاده از تجارب کشورهای همسایه و رقبای بازارهای جهانی باید توجه خود را در بخش کشاورزی به مدیریت زنجیره تامین معطوف کنند.
وی اضافه کرد: احاطه خریداران خارجی محصولات صنایع تبدیلی استان بیانگر تبعیت آنان از یک برنامه ریزی و مدیریت زنجیره است که می توان در استان نیز آن را عملیاتی کرد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای تولید با ارزش افزوده بالا باید در این استان فراهم شود، اظهار کرد: با مطالعه درباره سیب صنعتی و انباشت آن، حل نشدن این موضوع در استان طی سالهای اخیر مشهود است که نباید اجازه بددهیم این موضوع به چالشی برای اقتصاد استان و بدمنظر شدن حاشیه جاده ها تبدیل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی با اشاره به تولید گوجه فرنگی و مشکلات موجود در این زمینه بیان کرد: ایجاد ارزش افزوده بیشتر در تولید ۲۳۹ هزار تن از این محصول در استان، متضمن برنامه ریزی و بکارگیری تمهیداتی است تا کشاورزان متضرر نشوند.
صادقی با بیان اینکه استان دارای نیروهای توانمندی در بخش تولید و اقتصاد و صنعت فرآوری محصولات کشاورزی است، افزود: استفاده از ظرفیتهای استانی میتواند راهکار بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی باشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی نیز در این جلسه بیان کرد: مسایل زیست محیطی و بهداشتی انباشت سیب درختی در کنار جاده باید مورد توجه باشد.
غلامرضا بابایی گفت: وضعیت قیمتهای جهانی و نیز امکانات و تجهیزات واحد های صنعتی بر موضوع خرید سیب صنعتی تاثیر مستقیم دارد.
وی اضافه کرد: باید نحوه جمع آوری و انتقال و نوع تفکیک سیب صنعتی مورد توجه باشد تا در مصرف آبمیوه و صادرات آن تاثیر منفی نگذارد.
آذربایجانغربی دارای ۱۲۰ هزار هکتار باغ است که حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار آن باغ سیب است. سالانه یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سیب درختی در این استان تولید می شود.
بخشی از این سیب، به صورت صنعتی و با قیمت های بسیار نازل از سوی کشاورزان فروخته می شود که انباشت آن در کنار جاده ها، چهزه بدی به استان در اواخر فصل تابستان می دهد.
نظر شما