محسن حاجی میرزایی روز پنجشنبه در حاشیه رونمایی از نسخه جدید شبکه آموزشی دانش آموزشی (شاد) در اردوگاه شهید باهنر تهران در جمع خبرنگاران با بیان تلاشها برای آماده شدن شرایط برای شروع موفق سال تحصیلی، گفت: تقریبا همکاران من در سراسر کشور وقت خود را گذاشته اند که مدارس را برای استقبال از دانش آموزان آماده کنند.
وزیر آموزش و پرورش افزود:در شروع سال تحصیلی جدید با توجه به شیوع کرونا، اصل بر شرکت حضوری دانش آموزان است، سال تحصیلی جدید متفاوت است. دو سوم سال تحصیلی گذشته را بهشکل حضوری برگزار و برای یک سوم پایانی بهطور مجازی و روشهای آموزش غیر حضوری را اجرا کردیم.
حاجی میرزایی گفت: در شروع سال جدید تحصیلی باید کلاسها شکل بگیرد تا دانش آموزان و معلمان همدیگر را بشناسند و اطلاعات سال قبل خود را هماهنگ و مرور کنند پیگیری این موضوعات به شکل حضوری بهتر است. بنابراین ما هرجای کشور اگر بتوانیم از حضور در مدارس با رعایت پروتکلها استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: بنابراین روز پانزدهم شهریور آموزش در همه مدارس کشور به شکل حضور خواهد بود اما چون ملزم به اجرای پروتکلهای مورد نیاز برای سلامت دانش آموزان هستیم، دانش آموزان مدارسی که تعداد دانش آموزانشان از تعداد مجاز بیشتر باشد ناگزیر هستیم گروه بندی کنیم و به نوبت دانش آموزان در روزهای متفاوت در مدرسه حضور خواهند داشت که این امر توسط مدیران مدارس به دانش آموزان اعلام خواهد شد.
حاجی میرزایی افزود: از دیگر پروتکل های حضور دانش آموزان در مدارس این است که حضور هر دانش آموز در کلاس برای یک نوبت حداکثر ۳۵ دقیقه تعریف شده است.
وی افزود: چون کارشناسان بهداشتی معتقد هستند که زمان های طولانی ممکن است با خطراطی همراه باشد، بنابراین ساعات تدریس برای همه دروس حداکثر ۳۵ دقیقه در نظر گرفته شده است ، تلاش می شود ورود و خروج دانش آموزان در ساعات متفاوت انجام شود تا ازدحام بهوجود نیاید.
وی یادآور شد: اما اجرای این کار نیازمند هم مراقبت تمام همکاران در آموزش و پرورش و هم خانوادههاست، چرا که دانش آموزان در مسیر خانه تا مدارس باید مراقبت کنند و در مدرسه نیز معلمان و مدیران مراقبت های لازم را خواهند کرد و بعد از تعطیلی مدارس نیز به همین صورت.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: چون با پدیده ای روبرو هستیم که نمی توانیم برای پایان آن زمان خاصی را در نظر بگیریم و نمی توانیم فرصت هایمان را ضایع کنیم باید در عین حالی که کار خود را انجام می دهیم چون آموزش به عنوان یک کار ضروری برای نسل جدید است و آن را تعقیب می کنیم از سلامتمان نیز مراقب کنیم.
وی افزود: اعتقاد من این است که دانش آموزان افرادی هستند که اگر نسبت به پروتکل های بهداشتی آگاه شوند نه تنها خودشان مراقب می کنند بلکه مراقبت از بزرگسالان را هم می توانیم به دانش آموزان محول کنیم.
ارایه قابلیتهای جدید شبکه آموزشی شاد به خانواده ها از طریق تلویزیون
وی همچنین با اشاره به رونمایی از نسخه جدید شبکه آموزشی دانش آموزان ( شاد) یادآور شد: نسخه جدید ظرفیت های بسیار گسترده و متنوعی را در اختیار معلم ها و دانش آموزان قرار می دهد ، ما در شاد نیازمند این بودیم که معلم ها بتوانند ارتباط زنده با دانش آموزان داشته باشند، این امکان هم به صورت صوتی و هم تصویری فراهم شده است. همچنین نیازمند این بود که به سوالات و ابهامات دانش آموزان پاسخ داده شود و معلمان بتوانند تکلیف تعیین و تکالیف را مرور کنند، همچنین حضور و غیاب کنند و از دانش آموزان آزمون بگیرند و تجربیات خود را برای سایر معلم ها به اشتراک بذارند، این ها از جمله قابلیت های جدید شبکه شاد جدید است .
وی یادآور شد: برای همه معلم ها دوره های آموزشی پیش بینی کرده ایم که با این قابلیت ها آشنا شوند و از طریق تلویزیون نیز این قابلیت ها در معرض آگاهی جامعه قرار خواهد گرفت.