«هاتف ممیزی» روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: تهران اولین استان کشور بود که خانه بهداشتی را در مناطق عشایری راهاندازی کرد و این اقدام الگویی برای سایر استانهای کشور به شمار میرود.
وی با اشاره به راهاندازی سامانههای خورشیدی نیز افزود: در مناطق عشایرنشین استان تهران برای اولینبار این سامانه خورشیدی راهاندازی شد و عشایر از حمام بهداشتی، روشنایی معابر و داخل چادرها برخوردار شدند.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: همچنین در سالهای اخیر توانستیم با لولهکشی چندین کیلومتری و مرمت چشمهها، آب شرب بهداشتی را به چادر عشایری ببریم که مجموع این اقدامات موجب شد زندگی سخت عشایری برای این جامعه تولیدکننده آسان شود.
بخشی از خدمات ارایه شده به عشایر استان تهران را میتوان در بخشهای «راهاندازی سامانه خورشیدی»، «فعالیت خانه بهداشتی»، «انتقال آب شرب سالم» و «توزیع سوخت و اقلام ضروری» مورد توجه قرار داد
وی خاطر نشان کرد: توزیع سوخت فسیلی و آرد خوراکی از دیگر اقدامات است که با قیمت درب کارخانه در چادرهای عشایری توزیع میشود.
«ممیزی» با اشاره به قدمت ۴۰۰ ساله عشایر استان تهران نیز گفت: تعداد ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در تهران زندگی میکنند و ویترینی از عشایر و قومیتهای مختلف در این استان حضور دارند.
وی یادآور شد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان تهران در ۴۰ سال گذشته تقریبا ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
وی با اشاره به آغاز کوچ پاییزه عشایر استان تهران نیز گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا امسال این کوچ به صورت مکانیزه (پیاده) انجام شد اما بیشتر دامهای عشایری به صورت پیاده در حال کوچ هستند.
به گفته وی این جامعه تولیدکننده با سردشدن هوا پس از ۱۰۰ روز در مناطق ییلاقی استان به سمت مناطق قشلاقی و گرمسیر استان رهسپار شدند.
استان تهران حدود سه هزار خانوار عشایری دارد که این جامعه تولیدکننده ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و در سال گذشته نیز بیش از ۶۷ هزار تن محصول تولید کردند.