به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ، مجید هداوند از برنامه های این سازمان در سال تحصیلی جدید را ارایه بسته های تحولی، مدرسه انطباقی و مداخله به هنگام طلایی، نهضت زبان اشاره برای چهار هزار نفر از معلمان و دستگاه های مرتبط، آموزش خط بریل برای یک هزار نفر ، آموزش معلمان مبتنی بر مهارت های چندگانه و طراحی اپلیکیشن جامع آموزش و پرورش عنوان کرد.
وی همچنین از ایجاد سامانه ندای همراه برای پاسخگویی به نیازهای اولیا ، معلمان و دانش آموزان تلفیقی فراگیر خبر داد.
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: یکی از شاخص های بحران به صورت عام ، غافلگیری و ظهور یک وضع جدید است و با همه گیری کرونا تقریبا هیچ کشوری در دنیا وجود نداشت که آمادگی با این بحران را از قبل داشته باشد و بر اساس آمار و ارقام مبتلایان و کشته شدگان و به شکل برنامه ریزی نشده تعطیلی مدارس فی البداهه بود.
هداوند افزود: بر اساس بررسی ها و آمار یونسکو ۴۰ درصد دانش آموزان دنیا توانستند از آموزش از راه دور، مجازی و آموزش تلویزیونی بهرمند شوند ، ۵۰ درصد جمعیت دانش آموزی دسترسی به رایانه نداشته و ۷۰۶ میلیون یعنی ۴۳ درصد به اینترنت دسترسی ندارند.
وی یادآور شد: ۵۶ میلیون نفر هم تحت شبکه موبایلی نیستند و از ۲۰۴ کشور اصلی ۱۹۱ کشور مدارس را به طور کامل تعطیل کردند.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشورد همچنین گفت: بحث آموزش از راه دور در بسیاری از کشورها و آموزش مجازی و الکترونیک از سال ۲۰۰۴ شروع شده بود که اینها مشکلات کمتری داشتند.
هداوند با یادآوری به این مطلب که وزارت آموزش و پرورش از روزهای نخست شبکه تلویزیونی آموزش را راه اندازی کرد، ادامه داد: برخی از گروه های ما از جمله دانش آموزان کم توان ذهنی قادر به استفاده نبودند و زیرنویس یا مترجم اشاره نداشتند. معلمان در این رشته اقدام به تشکیل گروه های مجازی کردند و بیش از ۱۰ هزار گروه مجازی تشکیل شد و همچنین مراکز مشکلات یادگیری و مشاوره بیش از ۹۱ هزار نفر از اولیاء را آموزش تلفنی ارایه دادند.
وی با بیان این که ابتدا هفت استان پایگاه مجازی آموزش راه اندازی کردند، تاکید کرد: پایگاه اطلاع رسانی سازمان برخی محتواها و سامانه ها راه انداری شد تا به شبکه شاد رسیدیم .
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور همچنین گفت: از قبل از شیوع بیماری کرونا طرح آموزش مجازی دانش آموزان جسمی حرکتی شدید و آموزش از راه دور، در ۶ استان آغاز شده بود که با خرید تجهیزات این طرح را ادامه دادیم.
هداوند با یادآوری به این مطلب که کانال ویژه خبری در شبکه شاد راه اندازی شد، افزود: حداقل پنج بخشنامه و شیوه نامه در زمینه ارایه راهنما ارسال و کانال محتوا نیز با بیش از ۸۲۱ زیر شاخه جهت کلیه دوره ها و پایه ها راه اندازی شد.
وی درخصوص پویش تولید محتواهای آموزش و پرورش استثنایی نیز اظهارداشت: با بیش از ۴ هزار و ۹۱۶ موضوع درسی و قریب به ۲۹۴ عنوان کتاب، ۶۰ موضوع مشکلات یادگیری و ۱۶۳ عنوان موضوع توانبخشی با همکاری استان ها در حال تدوین و تهیه محتوا ا ست.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: پروژه مهر با همکاری وزارت آموزش و پرورش و صدور بخشنامه به استان ها در خصوص ساماندهی ، سلامت دانش آموزان توزیع کتب، ثبت نام اعلام شد.
هداوند اعلامکرد: تمامی مدارس آموزش و پرورش استثنایی، ۷۴ درصد معلمان این مدارس، ۸۶ درصد کلاس های درس و ۵۱ درصد دانش آموزان استثنایی سال تحصیلی گذشته در بخش های مختلف شبکه شاد حضور داشتند.