ابوالحسن حقیقی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا و شرایط خاص مناطق عشایری که مهمترین آن سلامتی این مناطق و عدم ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است، سال تحصیلی دانشآموزان عشایری به صورت حضوری برگزار میشود.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که تراکم جمعیت دانشآموزان عشایری در خراسان رضوی کم است و از باب حضور همزمان تعداد زیادی دانشآموز در کلاس نگرانی وجود ندارد.
معاون آموزش ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در این مدارس و مناطق با هدف تامین قطعی سلامت دانشآموزان الزامی است.
وی افزود: تعلیم و تربیت این دانشآموزان بر عهده بیش از ۶٨٠ همکار فرهنگی در قالب ٢٣٣ آموزشگاه عشایری استان خراسان رضوی است.
حقیقی تاکید کرد: عدالت آموزشی زیربنای عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی است و بر همین اساس این مهم به عنوان یکی از اولویتهای اصلی آموزش و پرورش استان مدنظر قرار گرفته است.
افزون بر هفت هزار خانوار عشایری با ۳۵ هزار نفر جمعیت در قالب ۳۵ طایفه در خراسان رضوی زندگی میکنند که ۵۱ صدم درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری این استان خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
عشایر خراسان رضوی با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ متر مربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا میکنند. عشایر ۱۵ درصد دام منطقه را در اختیار دارند.