سیدامیر شوشتری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه تمایل و همکاری عشایر در این زمینه نیز فراوان است و به همین دلیل کلیه دانش آموزان لازم التعلیم در بخش عشایری اکنون زیر پوشش آموزشی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه ۲۳ شهرستان خراسان رضوی دارای خانوارهای عشایری با شرایط کوچروی هستند، ادامه داد: هم اکنون ۹ هزار دانش آموز عشایر در سراسر استان داریم که جزو استانهای برتر از حیث شمار دانش آموزان عشایری زیر پوشش هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: استان ۲۳۰ باب مدرسه عشایری دارد که بنا به شرایط و ضرورت زندگی عشایری طراحی شده است.
شوشتری گفت: دانش آموزان عشایر در حوزه تربیت بدنی و ورزش نیز فعالیتهای خوبی دارند و انجام بازیهای بومی و عشایری به خوبی تامین کننده نیاز دانش آموزان در این بخش است.
استان خراسان رضوی دارای حدود یک میلیون و ۴۲۰ هزار دانش آموز است که حدود ۹ درصد جمعیت دانش آموزی کشور را شامل میشود.
گرچه عشایر ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند اما عهدهدار تولید ۲۵ درصد مواد پروتئینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی، حدود ۴۰ درصد صنایع دستی و ۲۸ درصد دام سبک کشور هستند.
ساختار جامعه عشایری مبتنی بر ایل و عشیره است و بر خلاف پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان این ساختار بکر در جامعه آنان پا برجا مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش در این ساختار پایدار است.
در این میان عشایر خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای دارای مرز مشترک با ۲ کشور، از اهمیت و نقش فراوانی برخوردارند.
عشایر خراسان رضوی در قالب ۳۵ طایفه با دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام و تولید سالانه ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزایی در اقتصاد این استان دارند.
نظر شما