به گزارش ایرنا، ساوت چاینا مورنینگ پست روز شنبه در گزارشی نوشت: از جمله پیشنهادی مطرح شده است که در صورت تصویب یکی از مهمترین تغییرات در موضع دفاعی ژاپن از پایان جنگ جهانی دوم است.
بنا به این گزارش، ژاپن می خواهد یک طرح جدید دفاع موشکی را طراحی کند که به طور بالقوه می تواند به ارتش خود توانایی حمله به اهداف زمینی در چین و سایر مناطق را بدهد البته این مساله فعلا به دلیل کناره گیری «آبه شینزو» از مقام نخست وزیری ژاپن در یک هفته آینده، ممکن است تحت تاثیر تصمیمات کادر بعدی رهبری قرار گیرد.
در بیانیه شورای امنیت ملی ژاپن آمده است که به دستور آبه که این نهاد را هدایت می کند، ژاپن به دنبال راه هایی برای جلوگیری از تهدیدات نظامی اعم از موشک های بالستیک کره شمالی، موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین است حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن از شورای امنیت ملی خواسته است که به ارتش این کشور اجازه دهد تا پایگاه های دشمن را برای توقف حملات موشکی هدف قرار دهد.
روزنامه نوشت که ژاپن برای این منظور تقویت دفاع موشکی با سامانه های آجیس را در نظر گرفته است و دولت به طور جدی اعلام کرده که نگران فعالیت های نظامی چین در اطراف جزایر دیایویو در دریای شرقی است که ژاپنی ها آن را سنکاکو می نامند.
آبه صریحاً به حق حمله به تاسیسات در یک کشور متخاصم در صورت رسیدن به نتیجه در باره یک حمله قریب الوقوع اشاره نکرده است، اما گزارش های گسترده ای هست مبنی بر این که توکیو قصد دارد توانایی نظامی فعالانه و قوی تر را دنبال می کند.
روزنامه نوشت که از دیدگاه بسیاری تحلیلگران آبه، مرد دیروز محسوب می شود و جانشین وی می تواند چنین طرح هایی را خنثی کند و نتیجتا اینکه این یک مقوله بسیار بحث برانگیز است که ممکن است علاقه مندان زیادی در ژاپن نداشته باشد و عموم مردم هم احتمالا راضی به تغییر افراطی سیاست های دفاعی کشورشان نباشند.
ساوت چاینا نوشت: یک مشکل اساسی دیگر ژاپن هم این است که رهبر کره شمالی «کیم جونگ اون» در حال مدرن سازی زرادخانه خود، تولید موشک های بالستیک با سوخت جامد و دارای توانایی هسته ای است که پنهان کردن و استقرار آنها سریعتر و آسانتر و برای فرار از رهگیری ها طراحی شده است در حالی که ژاپن موشک بالستیک ندارد.