به گزارش ایرنا، ژاپن از جمله كشورهای منطقه شرق آسیا محسوب می شود كه دارای سامانه های دفاع موشكی و سامانه های موشك انداز «پاتریوت 3» است.
این كشور به دلیل آنكه میزبانی بازی های المپیك را بر عهده دارد از مدت ها قبل هم بودجه مبارزه با تروریسم را افزایش داده و هم توان نظامی خود را ارتقا داده است تا در سال 2020 بتواند میزبان خوبی به لحاظ امنیتی برای بزرگترین رقابت ورزشی دنیا باشد.
از سوی دیگر برنامه موشك های بالستیك كره شمالی كه بخصوص در ماه جاری میلادی از روی زیردریایی شلیك شده و به حریم هوایی ژاپن نزدیك بوده این كشور را بر آن داشته است تا سامانه های موشكی خود را تقویت كند.
ارتش ژاپن به تازگی اعلام كرده است كه یكی از اهداف این كشور تقویت سامانه های نظامی و بخصوص موشكی برای مقابله با تهدیدهای كره شمالی و حفاظت از بازی های المپیك است.
بر اساس آنچه بخشی از سند دفاعی این كشور عنوان شده و در اختیار دولتمردان قرار گرفته است، توكیو قصد دارد برد موشك های پاتریوت خود را در سال های پیش رو برای اهداف فوق دو برابر كند.
افزون بر این نباید فراموش كرد كه ژاپن بخشی از سامانه دفاعی موشكی منطقه ای آمریكا را در اختیار دارد و این كشور بودن آن را برای مهار كره شمالی ضروری می داند.
اگرچه نشریه «ژاپن تودی» می نویسد دولت به دنبال پیشبرد برنامه های نظامی برای مهار كره شمالی است و بودجه مبارزه با تروریسم را افزایش خواهد داد اما بخش دیگری از برنامه های این كشور در راستای توسعه نظامی به اختلافاتی كه با چین دارد مربوط می شود.
توكیو و پكن بویژه در زمینه استقرار سامانه های موشكی و یا اعزام ناو و كشتی های جنگی به مناطقی از دریاهای شرقی و جنوبی و یا بر سر مالكیت بر جزایر آن اختلاف دارند و به همین سبب در بخش هایی از سند دفاعی ژاپن به تهدید چین هم اشاره شده است.
نشریه «ساوت چاینا» از هنگ كنگ می نویسد كه ژاپن می خواهد برد و دقت موشك های خود را بالا ببرد و یكی از دلایل آن را نیز مقابله با موشك های بالستیك كره شمالی عنوان كرده است.
به نظر می رسد كه كشورهای مختلف این منطقه بویژه ژاپن و كره جنوبی برنامه موشكی بالستیك كره شمالی را علت خوبی برای توسعه سامانه های دفاعی موشكی آمریكایی دانسته اند و كره هم می خواهد سامانه پیشرفته «تاد» را آرایش دهد.
این روزنامه می افزاید كه بالا بردن توان موشكی ژاپن ممكن است به اختلاف ژئوپلتیك در این منطقه دامن بزند.
با این وصف جزییات برنامه موشكی این كشور حاكی است كه توكیو برد موشك های پاتریوت خود را تا سال 2020 میلادی از 15 كیلومتر فعلی به 30 كیلومتر افزایش خواهد داد.
به هر صورت توكیو می گوید برای مقابله با موشك های موسودان بالستیك كره شمالی و حملات تروریستی باید آماده باشد.
كره شمالی در سال جاری میلادی دو بار از نوعی موشك های بالستیك موسودان استفاده كرد كه یكی از آنها پس از پرتاب به فاصله كوتاهی منفجر شد و دیگری البته 400 كیلومتر برد داشت و این تقریبا نیمی از فاصله محل پرتاب تا جنوب شرق ژاپن است و همین موضوع به شدت توكیو را نگران كرد.
این كشور حتی صبح امروز نیز اقدام به پرتاب دو فروند موشك بالستیك از نوع «رودونگ» كرد كه بر اساس اعلام منابع خبری كره جنوبی یكی از موشك ها به سمت سواحل ژاپن شلیك شد و دیگری به دلیل عملكرد ناموفق بلافاصله منفجر شده است.
توكیو بر این باور است كه كره شمالی قویتر از قبل موشك ها را پرتاب می كند و می تواند كلاهك هایی را نیز بتدریج روی آنها نصب نماید. به همین خاطر ژاپن معتقد است كه باید برای مهار این تهدید موشكی آماده بود.
موضوع استقرار سامانه های موشكی قویتر با برد و دقت بالاتر به بهانه مقابله با كره شمالی البته در دستور كار كره جنوبی نیز قرار دارد و این كشور هم كه اكنون دارای سامانه های موشكی «پاتریوت 2» قدیمی تر است می خواهد تا سال 2018 میلادی به سامانه های «پاتریوت 3» دست یابد.
به رغم اینكه فقط موضوع تهدید كره شمالی و المپیك مطرح شده است بسیاری از كارشناسان بر این باورند كه اصولا رشد تنش ها در منطقه آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی، آسیای شمال شرقی، اختلافات فزاینده در دریاهای شرقی و غربی، اختلاف میان ژاپن و چین و برخی از كشورهای «آ.سه.آن» در برنامه های توسعه موشكی كشورهایی نظیر ژاپن و كره جنوبی تاثیر گذار است.
ژاپن احتمالا برای توسعه سامانه های دفاعی موشكی خود به 955 میلیون دلار نیاز خواهد داشت و قرار است در سال 2017 میلادی وزارت دفاع لایحه این بودجه را برای تصویب در اختیار دولت قرار دهد و كمیته سازماندهی بازی های المپیك تاكید دارد در این زمینه راه را برای وزارت دفاع هموار خواهد كرد.
روزنامه هنگ كنگی حتی در گزارشی آورده است كه ژاپن هم به شدت علاقه مند به خرید سامانه موشكی تاد است كه كره جنوبی و آمریكا برای استقرار آن به توافق رسیده اند و البته این مساله می تواند بسیار پرمناقشه باشد.
دولت و وزارت دفاع ژاپن در مورد چنین برنامه هایی به طور دقیق اطلاع رسانی نكرده اند و وزارت دفاع این كشور اعلام كرده است تصمیمات در آینده اعلام خواهد شد ولی گفته كه توكیو به دنبال توسعه سامانه دفاعی موشكی خود برای مقابله با تهدیدهاست.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - ژاپن در تلاش است تا برای مقابله با آنچه تهدیدهای تروریستی و تهدیدهای ناشی از كره شمالی می نامد، سامانه های دفاع موشكی خود را تقویت كند.