حمیدرضا باب الحوائجی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک هزار و ۸۳۵ نانوایی در این استان فعال هستند که ۱۴۲ نانوایی معادل هفت درصد نانوایی های موجود در همدان به مرجع قضایی معرفی شدند.
وی اضافه کرد: این نانوایی ها به علل مختلفی از جمله بی کیفیتی نان، رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی، فاصله گذاری فیزیکی و امثالهم به مرجع قضایی معرفی یا پلمب شدند.
کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان درباره کیفیت نان نیز اظهار داشت: نمونهبرداری از نانهای مسطح نظیر بربری، لواش، سنگک، تافتون و بررسی وضعیت مقدار نمک و جوش شیرین در آن توسط کارشناسان صورت میگیرد.
باب الحوائجی اظهار داشت: استاندارد میزان مصرف نمک در نان یک درصد است اما در سه ماهه سالجاری طبق نمونه برداریهای صورت گرفته میزان استفاده از نمک افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: برخی از نانواییها علت استفاده بیش از حد نمک را بی کیفیتی آرد عنوان کردند و معتقد بودند به علت بالا بودن هزینه خرید آرد با کیفیت از دیگر استانها مجبور به استفاده از آرد همدان هستند.
کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان با بیان اینکه معاونت غذا و دارو متولی کیفیت آرد است اظهار داشت: موضوع پایین بودن کیفیت آرد همدان در نشستی به مسوولان و کارشناسان این مجموعه اطلاعرسانی شده است تا پیگیریهای لازم را انجام دهند.
باب الحوائجی اظهار داشت: یکی از اولویت های معاونت بهداشتی تلاش برای کاهش مصرف نمک توسط خانوارها است بنابراین نسبت به افزایش مصرف نمک در پخت نان حساس بوده و با جدیت پیشگیری از موضوع را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه استفاه از جوش شیرین در نانوایی همدان در حد صفر است افزود: استفاده از نمک پخت نان را برای شاطر راحت هم میکند بنابراین یکی از علل استفاده بیش از حد از نمک تسهیل در پخت نان است.