مهاباد- ایرنا- معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و فعال بودن کارگاه تعمیر و سرویس ادوات کشاورزی در مرکز فنی و حرفه‌ای میاندوآب، این مرکز به عنوان پایلوت تعمیر و نگهداری تراکتور در کشور انتخاب شد.

علی‌اوسط هاشمی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مراکز فنی و حرفه‌ای میاندوآب در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: فعالیت مربیان باانگیزه و آشنا به ادبیات و گفتمان کشاورزان و روستاییان در مرکز میاندوآب عامل دیگری در انتخاب این شهرستان به عنوان پایلوت ملی در سرویس و نگهداری تراکتور است.

وی افزود: باید کشاورزان در استفاده از تراکتور، رانندگی، تعمیر و نگهداری آن آموزش‌های لازم را فراگیرند که این امر هم به جهت افزایش تصاعدی قیمت تراکتور و صیانت از آن به عنوان سرمایه کشاورز و کاهش هزینه‌های تولید تاثیر خواهد داشت.

وی با اشاره به تاثیر مهارت در تحقق این موارد، اضافه کرد: مهارت به عنوان یک اصل در نحوه استفاده از ادوات و تجهیزات کشاورزی در حین کار مهم و اثرگذار است که در مراکز فنی و حرفه‌ای که دارای رشته ادوات کشاورزی است باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: اقتصاد میاندوآب‌ به جهت بهره‌مندی این شهرستان از نعمت آب و خاک مناسب می‌تواند به یک قطب کشاورزی و دامداری تبدیل شود.

اوسط هاشمی بیان کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای به دنبال این است که از طریق مهارت، ارزش افزوده، بهره‌وری درست و استفاده بهینه از منابع آب و خاک را ارتقا و تقویت کند تا کشاورزان در زمینه تکنولوژی از دانش روز بهره‌مند شوند.

وی اظهار داشت: کشت نوین و به ویژه هیدروپونیک (کشت بدون خاک) در دستور کار قرار دارد که کشاورزان بتواند با بهره‌وری ۹۸ درصد از آب با ضریب صرفه‌جویی بسیار بالا و برداشت محصول زیاد (۶۰۰ تن در هکتار) در امر تولید و کشاورزی فعالیت کند.

وی با تاکید بر اینکه در تمام مناطق کشور اجرا و تحقق چنین طرح‌هایی ماموریت اصلی سازمان فنی و حرفه‌ای است، افزود: توجه به امر آموزش و مهارت‌آموزی در تحقق این مسایل نقش مهمی دارد و پیش‌آهنگی این مهم را باید فرزندان کشاورزان و تولیدکنندگان برعهده گرفته و از مسیر کسب علم و دانش راه پدران و مادران خود را ادامه دهند.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در دومین روز از سفر ٢ روزه خود به آذربایجان‌غربی از آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ارومیه و شهرستان پیرانشهر و میاندوآب بازدید کرد.

آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های موفق در ارائه آموزش‌های مهارتی در کشور به شمار می‌رود و سالانه افزون بر هفت میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی در استان ارائه می‌شود.

در حال حاضر بیش از ۶ هزار حرفه مهارتی در استان به مهارت‌آموزان، آموزش داده می‌شود.