محمدسلیم عباسی روز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای مهارت میاندوآب اظهار داشت: این مهم اکنون از روستاها شروع شده و در بخش کشاورزی نیازسنجیهای لازم انجام گرفته و در بخش صنعت و معدن نیز در حال نیازسنجی هستیم.
وی اضافه کرد: این اقدام با توجه به تدوین سند آمایش و توسعه مهارتی استان، در صورت ابلاغ نقشه راه مناسبی برای توسعه خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجانغربی یک قطب معدنی با محصولات متنوع است، افزود: در این راستا در معدن "آقدره" تکاب براساس تفاهم نامه منعقد شده مقرر شده است که در جوار این معدن یک کارگاه آموزشی دایر شود تا به مقوله توانمندسازی جوانان فعال در این عرصه بپردازد.
عباسی با اشاره به اینکه توسعه آموزشگاههای آزاد به صورت کمی و کیفی در استان در دستور کار قرار دارد، افزود: با توجه به نامگذاری امسال بنام سال جهش تولید سعی شده است تا این مهم با محوریت انسان توانمند در جامعه قابل تحقق باشد.
وی با بیان شیوع کرونا در جامعه اظهار داشت: در زمان شیوع کرونا مشکلی که در کشور وجود داشت، کمبود ماسک بود که آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای زیر نظر سازمان به این قضیه ورود پیدا کرده و به سرعت این معضل در کشور برطرف شد.
عباسی اضافه کرد: در آذربایجان غربی میزان تولید روزانه ماسک به یک میلیون عدد رسید و این در حالیست که در اوایل شیوع این بیماری روزانه ۲۰، ۳۰ و ۱۰۰ هزار عدد ماسک تولید میشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان غربی با بیان اینکه ۶ هزار استاندارد شغلی در این استان آموزش داده میشود، اظهار داشت: این تعداد استاندارد شغلی برابر است با استانداردهای جهانی کار که گنجینه عظیمی برای سازمان فنی و حرفهای است.
وی با اشاره به اینکه فردی که آموزش لازم را گذرانیده باید بتواند به راحتی در بازار کار حرفی برای گفتن داشته باشد افزود: انتظار ما این است که با هماهنگی دستگاههای مختلف در شهرستانها هر نهادی که آموزش مهارت را برگزار میکند استاندارد باشد و گواهینامه معتبر به کارآموز بدهد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای این مهم در مرکز آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی فراهم شدهاست، اظهار داشت: آمادگی لازم برای همکاری مشترک با سایر نهادها از جمله جهاد کشاورزی برای توانمندسازی روستاییان با استفاده از کارشناسان و استادان کشاورزی را داریم و همچنین با ادارههای صنعت و معدن و دانشگاهها نیز آماده مشارکت در دوره های کوتاه مدت هستیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان غربی با بیان اینکه آموزش در پادگانها از سال ۱۳۹۷ با تاکید مقام معظم رهبری به عنوان یک ضرورت و الزام در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: این مهم با عنوان هر سرباز یک مهارت اجرا میشود تا هر سربازی پس از پایان دوره خدمت با داشتن مهارت کافی بتوانند شغلی را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: در سکونتگاه های غیررسمی نیز با توجه به مشکلات موجود در این مناطق دورههای مهارت آموزی برای زنان بدسرپرست و سرپرست در جهت تحقق مشاغل خانگی و تحول اقتصادی برگزار میشود.
فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه مهارت آموزی با توجه به ظرفیت و امکانات موجود مناطق صورت پذیرد، اظهار داشت: نباید بدنبال کمیت بود چرا که در دنیای امروز کیفیت مشاغل و سازگاری مهارتهای شغلی با محل زندگی نقش اساسی در اقتصاد و معیشت دارد.
حسام شیرازهمحبت با اشاره به بومیسازی مهارت آموزی گفت: با نیاز سنجی مناسب و اینکه چه مهارتهایی در چه شهرهایی پاسخگوی نیاز نیروی کار خواهد بود می توان گامی اساسی در زمینه اشتغال و کسب درآمد پایدار برداشت.
فرماندار میاندوآب اظهار داشت: فرهنگ اشتغال نباید در پشت میز نشینی خلاصه شود و باید به این باور رسید که پیشرفت زیادی با مهارت آموزی نسبت به شغل کارمندی می توان بدست آورد.
شیرازهمحبت با اشاره به ایجاد کارگاه آموزش تعمیرات تراکتور در میاندوآب به عنوان تنها مرکز کشور اظهار امیدواری کرد تا با آغاز بکار شورای مهارت و اجرای اقدامات موثر در حمایت مالی از مهارت آموزان بازار کار و چرخه اقتصاد رونق یابد.
آذربایجانغربی یکی از استانهای موفق در ارائه آموزشهای مهارتی در کشور به شمار میرود و سالانه افزون بر هفت میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی در استان ارائه میشود؛ در حال حاضر بیش از ۶ هزار حرفه مهارتی در استان به مهارتآموزان، آموزش داده میشود.
مرکز فنی و حرفهای میاندوآب در ۲ بخش شامل واحد خواهران با ۶ نفر مربی در رشتههای خیاطی، گلدوزی، آرایشگری، صنایع دستی و قالیبافی و مرکز برادران نیز با ۱۳ نفر مربی فعالیت میکند.
میاندوآب با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما