شیراز - ایرنا- پزشک متخصص و فلوشیپ فوق تخصص درد ، لزوم مراجعه بیماران با دردهای مزمن به کلینیک های درد در شرایط کرونا را یاد آور شد و با تاکید بر اینکه این بیماران نباید استفاده از خدمات التیام درد را به تعویق بیاندازند گفت: بیماری‌های مزمن ستون فقرات ، سر و گردن ، مفاصل و برخی دیگر  از بیماری ها به ویژه در سالمندان موجب ایجاد دردهای زیاد می شود.

محمد راد مهر روز شنبه با بیان اینکه  ، این بیماری ها عمدتا به دلیل سائیدگی والتهاب مفاصل به وجود می آید و نیاز این قشر به کنترل درد را بیشتر از سایرین می کند افزود:  بیماری کرونا اکنون در جامعه ما فراگیر شده و توصیه ها به حضور کمتر در جامعه است  ، افرادی که از این دردهای مزمن رنج می برند ، ممکن است نیاز به جراحی ستون فقرات در کمر و گردن یا تعویض دائمی باشند زانو یا اعمال جراحی در مچ دست و پا پیدا کنند ، اما به دلیل محدودیت های ایجاد شده با شرایط کرونا فعلا نتوانند در مراکز بیمارستانی حضور یابند و به ناچار جراحی‌های های خود را به تعویق می اندازند.

این فلوشیپ فوق تخصص درد اضافه کرد: در عین حال به دلیل ترس از کرونا که البته ترس به جایی هم هست و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه برای بیماران با متوسط سنی بالاتر و سالخوردگان حضور در مراکز بیمارستانی در شرایط کنونی توصیه نمی شود بنا بر این ، این افراد نمی توانند به مراکز جراحی و بیمارستان ها  مراجعه کنند و بیم آن وجود دارد که دردهای آنان در این مدت به دلیل کم تحرکی  تشدید شود.

دکتر رادمهر افزود: بی تحرکی و کم تحرکی قطعا موجب می شود که عضلات و ستون فقرات در این افراد بیشتر مورد فشار باشد و دردهای مزمن در سالخوردگان و افراد درگیر با بیماری های مزمن بیشتر می گردد.

وی با اشاره به اینکه بنا بر این کرونا می تواند موجب ایجاد محدودیت در مراجعه برای درمان بیماری های مزمن شود و این محدودیت های مراجعه و به تعویق افتادن درمان منجر به افزایش درد در این بیماران به ویژه در افراد مسن می گردد گفت: کلینیک های درد به عنوان یک حد واسط در شرایط کرونا می توانند نقش آفرین باشند و در التیام درد برای چنین افرادی بیشتر موثر واقع شوند.

وی ادامه داد : افراد با دردهای مزمن ستون فقرات و دردهای مفصلی در شرایط کرونا هر چند به دلیل محدودیت مراجعات بیمارستانی ممکن است اعمال جراحی خود را به تعویق اندازند اما می توانند با مراجعه به کلینیک های درد از درمان های سرپایی بهره مند باشند.

رادمهر خاطر نشان کرد: درمان سرپایی در کلینیک های درد با رعایت شیوه نامه های بهداشتی قبل از رسیدن به شرایط مناسب برای اعمال جراحی انجام می شود ، قطعا شرایط مناسبی در کلینیک های درد با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای چنین افرادی پیش بینی شده و در این کلینیک ها با رعایت اصول بهداشتی و زیر نظر متخصصین با اقدامات تخصصی برنامه های مدونی برای کاهش درد مفاصل و دردهای موضعی و همچنین درد ناحیه ستون فقرات و دیسک افراد پیش بینی شده است.

این پزشک متخصص و فلوشیپ فوق تخصص درد اضافه کرد : توصیه متخصصین در کلینیک های درد ، استفاده از این توان تخصصی برای بهره گیری از درمان های سرپایی است زیرا متخصصان کلینیک های درد با استفاده از روش‌های نوین علمی دردهای مزمن بیماران را علت یابی و درمان می‌کنند.

وی با بیان اینکه برای هر بیمار با توجه شدت درد و عامل ایجاد کننده آن، در کلینیک های درد مراحل درمانی مختلفی از تجویز دارو تا روش‌های غیرتهاجمی تزریق کنار عصب آسیب دیده و یا بافت ملتهب انجام می‌شود اضافه کرد : این امکان فراهم است که به صورت سرپایی حتی در این کلینیک ها درد بیماران کنترل شود.

رادمهر افزود: ممکن است برای بسیاری از بیماران با همین اقدامات سرپایی و محدود حتی نیاز به جراحی تا مدت بیشتری به تعویق افتد و بدون آسیب بیشتر و بدون تحمل درد  این بیماران بتوانند بدون نیاز به جراحی سالهای بیشتری را در سلامت و با کنترل درد بگذرانند.

وی با بر شمردن برخی روشهای التیام درد در کلینیک های درد گفت: نمونه این موارد مثل درمان ساییدگی خفیف و متوسط با تزریق ژل و ازون درمان شده است یا اینکه استفاده از روش‌های عصب کشی در مفاصل و در ستون فقرات توانسته است درد را التیام بدهد ، بنا بر این اقدام برای جراحی باید به عنوان آخرین راه حل همیشه مورد توجه باشد و می توان از عصب کشی و روشهای درمانی نوروتومی رادیو فرکوئنسی در کلینیک های درد برای کنترل درد استفاده کرد و امکان زیست اینافراد مثل یک فرد سالم را در جامعه فراهم کرد.

 رادمهر خاطر نشان کرد : در کلینیک های درد انواع دردهای مزمن از جمله کمر درد، درد ستون فقرات، درد بعد از عفونت ویروسی زونا، دردهای سر و صورت، دردهای ناشی ازساییدگی و درد ناشی از برخی سرطان‌ها ریشه یابی و درمان می‌شود.

 این پزشک متخصص و  فلوشیپ فوق تخصص درد در پایان افزود: انجام تزریق در تاندون ها، سوزاندن اعصاب مولد درد با روش رادیو فرکوئنسی و دیگر مداخلات مبتنی بر شواهد علمی از جمله اقداماتی است که در صورت پاسخ ندادن بیمار به درمان‌های رایج، انجام می‌گیرد.