احمد معتمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: از اول شهریور ماه کلاس های عملی با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال برگزاری است و ترم تحصیلی جدید زمانی آغاز می شود که کلاس های عملی به پایان برسد.
وی ادامه داد: همچنین طی ماه های گذشته دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی که پروژه داشتند نیز در دانشگاه حضور پیدا کردند.
۲۹ شهریور ماه آغاز سال جدید تحصیلی
معتمدی با بیان اینکه سال تحصیلی جدید ۲۹ شهریور ماه آغاز میشود، گفت: برگزاری کلاس های مقطع کارشناسی کاملا مجازی است اما این امکان فراهم شده دو هفته در میان ترم دانشجویان قدیم کارشناسی در دانشگاه حضور پیدا کنند. در این مدت دانشجو می تواند رفع اشکال کند یا بخشی از درس را که متوجه نشده اند، با اساتید برنامه ریزی کرده و مشکل خود را برطرف کنند. همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی چهار هفته به صورت حضوری تحصیل خود را ادامه می دهند.
به گفته رییس دانشگاه امیرکبیر به طور کلی تمام دانشجویان می توانند زمانی که نیاز به حضور در دانشگاه دارند، به دانشگاه بیایند.
معتمدی ادامه داد: زمان حضور دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در دانشگاه به نحوی برنامه ریزی شده است که با یکدیگر تداخل نداشته باشند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: به نحوی برنامه ریزی صورت گرفته که زمان حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه بیشتر باشد؛ چراکه این دانشجویان پروژه های عملی بیشتری را پیگیری می کنند.
وی اظهار داشت: این طرح به نحوی برنامه ریزی شده است که شرایط دانشجویان ساکن در دیگر شهرها نیز مدنظر قرار گرفته شود.
امتحانات را حضوری برگزار میکنیم
معتمدی با بیان اینکه دانشجویان نوورود از ابتدای آبان ماه وارد دانشگاه می شوند، افزود: دانشجویان نوورود نمی توانند آموزش خود را با سیستم مجازی آغاز کنند؛ بنابراین برنامه ریزی کرده ایم تا فرآیند ثبت نام و آشنایی دانشجویان با دانشکده ها و محیط دانشگاه طی چند روز و حضوری انجام شود و پس از آن آموزش به صورت مجازی دنبال خواهد شد.
وی گفت: تمام دانشجویان نوورود مقاطع مختلف در یک زمان وارد دانشگاه می شوند اما کار وقتی دشوار می شود که برخی دروس را دانشجویان جدید و قدیمی با هم اخذ می کنند اما سعی شده این مشکل را به نوعی به خصوص در مقطع تحصیلات تکمیلی رفع کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: دانشجویان نوورود یک هفته قبل از امتحانات نیز برای رفع اشکال به صورت حضوری به دانشگاه می آیند و برنامه ریزی داریم تا امتحانات نیز به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه دروس دانشجویان نوورود به صورت مجازی آموزش داده می شود، تعداد واحدهای ارائه شده به این دانشجویان نیز کمتر خواهد بود.
معتمدی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات تصریح کرد: برنامه ریزی داریم تا امتحانات حضوری برگزار شود زیرا نمی توان از طریق سیستم مجازی نمره صحیح را برای دانشجویان درنظرگرفت اما الزامی وجود ندارد که برای امتحان تمام دانشجویان در تهران حضور داشته باشند.
رییس دانشگاه امیرکبیر توضیح داد: از ظرفیت برخی دانشگاه ها مثل پیام نور استفاده می کنیم تا دانشجویان در شهر خود امتحان بدهند.
به گفته معتمدی ساعت کلاس ها ۸۵ دقیقه است و بیشتر یا کمتر شدن زمان آن به اساتید بستگی دارد.
سوبسید بیشتری به غذای دانشجویان تعلق میگیرد
وی با بیان اینکه در دانشگاه حدود هزار و ۲۰۰ اتاق داریم، اظهار داشت: سعی شده که خوابگاه ها به صورت تک نفره و در مواردی که اتاق بسیار بزرگ است، به صورت دو نفره باشد.
معتمدی ادامه داد: در صورتی که دانشجویان در اتاق های خوابگاهی به صورت تک نفره اسکان داده شوند، ظرفیت خوابگاهی دانشگاه هزار و ۲۰۰ دانشجو خواهد بود و اگر در برخی اتاق ها دو نفر اسکان داده شوند، ظرفیت خوابگاهی دانشگاه حدود هزار و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر خواهد بود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: بر اساس پروتکل های وزارت علوم ما برای اسکان دانشجویان در خوابگاه ها سخت گیرانه عمل کردیم و قصد داریم که اسکان دانشجویان در اتاق های خوابگاهی تک نفره باشد.
معتمدی افزود: سلف های مکمل نیز فعالیت می کنند البته سوبسیدهای بیشتری به دانشجویان اختصاص داده خواهد شد و اگر در زمان هایی تعداد بیشتری از دانشجویان در دانشگاه حضور یابند، سلف های دانشگاه نیز فعالیت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دورکاری کارمندان و اساتید دانشگاه بر اساس مصوبات ستاد کرونا است، گفت: اساتید باید ۴۰ ساعت در دانشگاه حضور داشته باشند اما در شرایط فعلی و به دلیل بیماری کرونا قرار است که اساتید ۲۰ ساعت در دانشگاه باشند و مابقی ساعات موظفی آنها در قالب دورکاری پیگیری شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: اگر اساتید در دانشگاه حضور نداشته باشند، به دانشگاه لطمه وارد می شود.
معتمدی گفت: البته اساتید، کارمند و دانشجویی که کرونا یا بیماری زمینه ای داشته باشند یا یکی از اعضای خانواده آنها کرونا داشته باشد، از این قاعده مستثنی خواهند بود.
به گفته رییس دانشگاه امیرکبیر نحوه حضور دانشجویان در دانشگاه به نحوی برنامه ریزی شده است که از ۲۵ درصد بیشتر نباشند.