"نزار حیدر" روز سهشنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا درباره اعلام عادیسازی روابط خاندان حاکم بر مجمع الجزایر بحرین با رژیم صهیونیستی افزود: روابطی که برای دست کم 20 سال پنهانی بود را امروز علنی کردهاند.
وی درباره چرایی زمان علنی کردن این روابط تصریح کرد: زمانبندی اعلام عادی سازی برای پشتیبانی از ترامپ و افزایش شانس وی برای پیروزی در این انتخابات است. از سوی دیگر، این کار مرتبط به پیشبرد "معامله قرن" هست. او میخواهد این معامله تا حد امکان پیش برده شود تا در انتخابات از آن بهرهبرداری کند.
مدیر "مرکز اطلاع رسانی عراق" با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی برای نفوذ در منطقه خلیج فارس ادامه داد: اما روند عادیسازی به دولتهای امارات و بحرین محدود نخواهد ماند و دیگر دولتهای عربی خلیج فارس را دیر یا زود در برخواهد گرفت.
حیدر خاطرنشان کرد: این توافقها در واقع میوه 40 سال تبلیغات و تلاش صهیونیستها و تندروهای آمریکا برای ایرانهراسی و ایجاد درگیری فرقهای، دینی و سیاسی بین جمهوری اسلامی و دولتهای منطقه است.
وی تصریح کرد: صهیونیستها به دنبال ایجاد تنش فرقهای میان مسلمانان هستند اما واقعیت این است که همه مسلمانان به آرمان فلسطین وفادارند و از آن عقبنشینی نمیکنند. آن چیزی که اکنون جریان دارد، موضع دولتها و نه ملتهاست.
این تحلیلگر عراقی مقیم آمریکا با اشاره به اعتراضهای گسترده این روزها در بحرین و دیگر کشورهای منطقه، اظهار کرد: بنابراین آنچه جریان دارد عادی سازی بین حکومتها و عادیسازی سیاسی و نه صلح میان ملتها و مردم و تغییر اصول و نگرهها و تاریخ آنها است.
حیدر در پاسخ به اینکه بهره سیاست داخلی این رژیمها از اعلام عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی چه بوده است، گفت: متاسفانه در کشورهای خلیج فارس، شاهد حضور اپوزیسیون قوی به غیر از بحرین و تا حدودی عربستان نیستیم.
وی افزود: محمد بن سلمان اکنون بی رحمانه دست به قلع و قمع مخالفان زده است. رژیمهای منطقه فکر میکنند که با این توافق میتوانند حمایت آمریکا را از خود تثبیت کنند.
مدیر مرکز اطلاع رسانی عراق در واشنگتن تاکید کرد: به باور من محاسبات آنها نادرست است. نخست اینکه این رژیمها همچون عربستان برای 60 سال است که مورد پشتیبانی ایالات متحده قرار دارند و با عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی، چیزی به این پشتیبانی افزوده نخواهد شد.
حیدر افزود: اما به نظر میرسد که این حکومتهای عربی خلیج فارس، بیشتر به دنبال جار و جنجال تبلیغاتی راه افتادهاند تا اینکه واقعا راهکاری اساسی بیابند. البته نکته وجود دارد که شاید "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان احساس میکند که موقعیت داخلی بسیار شکنندهای دارد و برای همین بیش از دیگر سران منطقه به پیش برد معامله قرن نیاز دارد.
این تحلیلگر عراقی درباره موضع بغداد در خصوص حضور رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج فارس هم اظهار کرد: نخست باید گفت که بیش از 20 سال است که صهیونیستها در منطقه حضور دارند و بعد هم رفت و آمدهای غیر علنی و علنی انجام میشد. از جمله نتانیاهو از عمان دیدار کرد.
حیدر خاطرنشان کرد: بنابراین عادیسازی غیر رسمی امروز به رسمی تبدیل شده است. دوم اینکه این شبیخون اسرائیلی و حضور در منطقه نه فقط برای عراق، بلکه برای همه کشورهای منطقه و جهان اسلام خطرناک است.
وی تصریح کرد: این حضور دارای ابعاد فرهنگی، اقتصادی و عقیدتی است و مردم منطقه را به فساد میکشاند.