علی دیانتی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تولید این محصول در مقایسه با ۳۵ هزار تُن محصول پارسال ۲۶ درصد افزایش داشته است اظهار داشت: انگور جزو محصولات کمتوقع با فرآوری آسان بوده و باغدار میتواند با فرآوری آن، محصول تولیدی خود را مدیریت کند.
وی افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی و اجرای برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه، انگور یکی از محصولات کم آببر نسبت به سایر محصولات باغی است که به صورت دیم نیز در بعضی مناطق این شهرستان کشت میشود.
وی بیان کرد: ۷۰ هکتار از تاکستانهای میاندوآب به صورت ایستاده از نوع فلزی و بتونی بوده و بقیه به صورت سنتی کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: ارقام انگور موجود در این شهرستان شامل یاقوتی، عسگری، بیدانه، بیدانه قرمز، شانی، ریش بابا، کشمشی، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، خلیلی، لعل حسینی، "رازقی شیرازی"، "شصت عروسان" و ارقام جدید و زودرس کشت شده "فلیم سیدلس"، "کندری" و "ترکمن" است.
دیانتی با بیان اینکه موارد مصرفی انگور به صورت تازهخوری، تولید سرکه و انواع مختلف کشمش است، افزود: ۱۰ درصد محصول انگور تولیدی در شهرستان به صورت تازه خوری مصرف میشود و مابقی به صورت کشمش به بازار عرضه میشود که پیشیینی بر این است امسال بیش از ۱۱ هزار تن کشمش تولید شود که بیشتر به صورت تیزآبی و آفتاب خشک تهیه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار داشت: در این شهرستان، سه واحد تولید کشمش و میوه خشککنی و یک کارگاه خانگی، جهت فرآوری محصولات باغی بهویژه انگور فعالیت دارد.
میاندوآب با سطح زیرکشت ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۱۸۰ هزار تن انواع محصولات باغی با داشتن خاک حاصلخیز و شرایط اقلیمی مناسب، یکی از قطبهای تولید محصولات باغی است.