دکتر گیتی ایزدی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد شش هزار و ۲۵ نفر خون ، ۵۶ نفر از بهبود یافتگان کرونا پلاسما و ۲۸ نفر پلاکت اهدا کردند.
وی ضمن قدردانی از اهداکنندکان خون، پلاسما و پلاکت در اجرای پویش نذر خون در گیلان افزود: از اهداکنندگان خون در این استان درخواست می شود که همچنان یاریگر انتقال خون برای تامین خون های مورد نیاز بیماران باشند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان بیان داشت: با توجه به اینکه بیماران تالاسمی، جراحی های قلب و تعویض خون نوزادان به خون های تازه زیر ۱۰ روز نیاز دارند لذا همواره نیازمند همکاری و مشارکت اهداکنندگان برای تامین خون های مورد نیاز هستیم.
وی با بیان اینکه پویش نذر خون با هدف جلب مشارکت بیشتر مردم برای اهدای خون تا ۲۸ ماه صفر راه اندازی شده ، اضافه کرد: اهداکنندگان علاوه بر مراجعه به پایگاه های انتقال خون برای اهدای خون می توانند با مراجعه به پایگاه نوبت دهی اینترنتی خون به آدرس https://nobatdehi.ibto.ir با شرکت در طرح نذر خون، زمان و ساعت دلخواه خود را انتخاب و بدون انتظار در پایگاه های انتقال خون در این کار انساندوستانه مشارکت کنند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان درباره اهدا پلاسما نیز خاطر نشان کرد: بهبودیافتگان کرونا در استان که ۲۸ روز از بهبودی کامل آنها گذشته می توانند به پایگاه های انتقال خون مراجعه و پلاسمای خونشان را برای بهبودی بیماران کرونا اهدا کنند.
سالانه به طور میانگین بیش از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گیلان تولید می شود که برای مصدومان حوادث، جراحی ها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند مصرف می شوند.
استان گیلان به علت گردشگرپذیر بودن، آمار بالای جراحی های قلب و عروق، تصادفات، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان های اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال (اهداکنندگان مستمر تا ۶۵ سال) ، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فاصله اهداء خون هر هشت هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یک سال، از چهار بار بیشتر نشود؛ همراه داشتن اصل کارت شناسایی (شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه و برای اهداکنندگان بار اول کارت ملی الزامی است) شرایط اهدای خون است.