به گزارش ایرنا، نادر فخری سه شنبه در نشست شورای اداری خاص بررسی مشکلات روستاهای دهستان طرود، افزود: معدن پتاس طرود یکی از بزرگترین معادن پتاس کشور است که این معدن به سرمایه گذار بخش خصوصی تحویل داده می شود و با راه اندازی آن ۲ هزار و ۸۰۰ شغل در این منطقه ایجاد می شود.
به گفته وی قرار بود با سرمایهگذار این طرح هفته گذشته نشستی برگزار شود که از طرف وی به زمان دیگری موکول شد .
برگزاری نشست های شورای اداری با محوریت روستاها از مدتی قبل در شاهرود رایج شده و در این نشست ها که در روستاهای مختلف برگزار می شود ، مشکلات آن منطقه با حضور مسوولان دستگاه های اجرایی بررسی و رسیدگی می شود.
وی با بیان اینکه اولویت استفاده از نیروها برای افراد جویای کار روستاهای اطراف و دیگر جوانان شهرستان است ، تصریح کرد: جذب نیرو برای کار در معادن ابتدا از نزدیکترین روستا به معدن سپس دیگر نقاط شهرستان است.
به گفته وی می بایست معادن حوزه هر روستا مشخص شده و در نشستی با معدنکاران برای توسعه و کمک به روستا ها همفکری شود.
فرماندار شاهرود با بیان اینکه این نشست نخستین شورای اداری دهستانی است ، اظهارداشت : امسال اعتباری بالغ بر سه میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان برای دهستان طرود در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه از این اعتبار ۶۵۰ میلیون تومان برای بهسازی آسفالت محور شاهرود – طرود به معلمان تخصیص یافته است ، ابراز داشت : ۳۰۰ میلیون تومان هم برای تکمیل جاده طرود – بیارجمند به بردسکن در نظر گرفته شده است.
فخری از اختصاص ۲ میلیارد تومان هم برای تکمیل و بهسازی محور روستای سرسخت خبر داد و افزود: از این اعتبار مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان هم به تامین آب آشامیدنی روستای سطوه و بیدستان تخصیص یافته است.
به گفته وی بخشی از این اعتبار هم برای ایجاد شانه خاکی و نصب علایم هشدار دهنده این دهستان اختصاص یافته است.
گازرسانی به دهستان طرود در دستور کار است
فرماندار شاهرود با بیان اینکه گازرسانی به دهستان طرود در دستور کار است، افزود: گازرسانی این دهستان از مسیر روستای معلمان دامغان در حال انجام است.
وی ادامه داد: کارگرانی که در معدن مشغول به کار هستند و یا مهمانان فصلی برای دریافت سهمیه گاز مایع در سامانه ثبت نام کنند تا برایشان سهمیه اختصاص یابد.
سهمیه آرد دهستان طرود افزایش می یابد
فخری یکی از مهمترین مشکلات این دهستان را کمبود آرد برای پخت نان خواند و تصریح کرد: بخشدار مرکزی مقدار مصرف کارکنان معادن و مهمانان فصلی را آماربرداری کند تا به سهمیه طرود و سطوه اضافه شود.
معاون استاندار سمنان ساخت بندخاکی در این دهستان را ضروری دانست و گفت: با مطالعات انجام شده عملیات آبخیزداری و ساخت بندخاکی برای روستاهای سطوه، مهدی آباد و طرود جهت تامین آب آغاز شده است.
وی از تخصیص اعتباری بالغ بر ۴۵ میلیون تومان برای ساماندهی مزار شهدای طرود خبر داد و افزود: ساماندهی مزار شهدای طرود با همیاری و نظارت دهیاری انجام می شود.
فرماندار شاهرود با بیان اینکه بخشی از آب قنات های مهدی آباد و طرود بدون استفاده است، ابراز داشت: جهاد کشاورزی با مطالعه و بررسی های لازم ازاین ظرفیت برای پرورش ماهی استفاده کند.
به گفته وی پس از مطالعه این طرح برای هر تعداد از متقاضیان مجوز صادر شود تا به آنان تسهیلات کم بهره تعلق گیرد.
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد ۱۷ دوربین پایش تصویری در ورودی روستاهای شهرستان شاهرود نصب شده است، تاکید کرد: دهیاری های طرود و سطوه هم با هماهنگی نیروی انتظامی تا ۱۰ روز آینده این دوربین ها را نصب کنند.
۶ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار ورزش شهرستان است
فخری از تخصیص اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان در حوزه ورزش و جوانان شهرستان شاهرود خبر داد و افزود:از این مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات در نظر گرفته شده که می بایست سهم دهستان طرود مشخص گردد.
وی ادامه داد: امسال برای تعریض و شانه سازی محور طرود به شاهرود هم مبلغ هفت میلیارد تومان از محل اعتبارات اداره کل راه شرق استان تخصیص یافته است.
بخشدار مرکزی شاهرود هم در این نشست گفت: وسعت بخش مرکزی ۲۱ هزار و ۴۹۷ کیلومتر مربع بوده و نیمی از وسعت کل شهرستان شاهرود را شامل می شود.
حامد غیاثالدین جمعیت بخش مرکزی را ۱۶ هزار و ۸۳۴ نفر، برابرپنج هزار و ۸۸ خانوار برشمرد و افزود:بخش مرکزی شامل ۲۷ روستا است که ۲۶ روستای آن دارای شورای اسلامی و ۲۳ روستا هم دارای دهیاری است.
وی وسعت دهستان طرود را ۲۰ هزار و ۱۳ کیلومتر مربع اعلام کرد و ابراز داشت: دهستان طرود بزرگترین دهستان بخش مرکزی شهرستان شاهرود است.
غیاث الدین با بیان اینکه جمعیت دهستان طرود ۳ هزار و ۳۸۱ نفر برابر با ۹۴۱ خانوار است، تصریح کرد: روستاهای بیدستان، طرود، سطوه، سرتخت و مهدی آباد روستاهای تشکیل دهنده دهستان طرود است.
وی با بیان اینکه دهستان طرود دارای ظرفیت های خوبی در حوزه های کشاورزی و معدن است، اظهارداشت: ۲۰ نوع ماده معدنی در بخش مرکزی شاهرود استخراج می شود که ۱۸ نوع آن در دهستان طرود در دست بهره برداری است.
به گفته وی هم اکنون ۴۸ واحد معدنی در دهستان طرود فعال هستند.
بخشدار مرکزی شاهرود ادامه داد: در حوزه کشاورزی سطح زیر کشت دهستان ۳۶۲ هکتار است که سطح زیر کشت زراعی ۹۹ هکتار و سطح زیر کشت باغی ۱۱۱ هکتار را در بر می گیرد.
وی محصولات باغی این دهستان را بیشتر خرما ، پسته، بادام و انگور خواند و ابراز داشت: محصولات زراعی این دهستان گندم، جو و یونجه است و ۵۵۲ بهره بردار کشاورزی در این دهستان فعال هستند.
غیاث الدین تولیدات محصولات زراعی دهستان طرود را در سال ۵۵۱ تن برشمرد و گفت: در این دهستان سالانه محصولات باغی ۴۵۰ تن، گیاهان دارویی ۱۰۰ تن، گوشت قرمز ۳۶۴ تن، گوشت مرغ ۵.۲ تن و۵۵۰ تن شیر تولید می شود.
به گفته وی دهستان طرود رتبه نخست شترداری شهرستان شاهرود را با بیش از ۳۳۰۰ نفر داراست.
در این نشست ترمیم و بهسازی ۲ راهی سطوه و مهدی آباد، انتقال برج و ترانس برق، مخابرات ، اینترنت، اورژانس جاده ای، برطرف کردن مشکلات فاضلاب روستای طرود، ساخت مدرسه طرود ، تهیه بیل مکانیکی با همکاری شورا مورد بررسی قرار گرفت.
فرماندار شاهرود و مسوولان شهرستان در این سفر یکروزه به دهستان طرود کارخانه تولید مس کاتدی شرکت پارت مس ایرانیان با تولید ۵ تن مس کاتدی در ماه افتتاح کردند.
این واحد تولیدی قابلیت تولید ۱۰۰ تن مس کاتدی در سال را دارد. در این کارخانه ۲۰ نفر مشغول به کار هستند.