نادر فخری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اعتباری که برای این طرح هزینه شده ۲۵۰ میلیون تومان است که ۱۰۰ میلیون تومان آن از محل منابع شهرستان و ۱۵۰ میلیون تومان هم از محل منابع امور عشایری استان به صورت مشارکتی تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه در این منطقه بیش از سه هزار راس دام سبک وجود دارد، تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح ، بهسازی چشمه، حفر چاه آب، ایجاد ۲ منبع آبی به عمق ۱۰ متر و ایجاد منبع ذخیره آب ۳۳ متر مکعبی انجام شد.
فخری عشایر را یکی از ظرفیت های خوب شهرستان شاهرود در موضوع تولید خواند و اظهار داشت: در این شهرستان یکهزار و ۵۵۰ خانوار عشایر در شرایط عادی زندگی می کنند که در زمان قشلاق این تعداد به ۲۵۰۰ خانوار افزایش پیدا می کند.
فرماندار شاهرود با بیان اینکه باید خدمات به این جامعه به سمت و سویی هدایت شود تا دلگرمی و ماندگاری آنان بیشتر گردد، ابراز داشت: با تلاش مسوولان باید زیرساخت های رفاهی به صورت حداقلی برای آنان فراهم شود تا برای آنان دلگرمی ایجاد شود.
وی افزود: بهبود راه های دسترسی عشایر نیز در دستور کار است.
فخری با اشاره به مساعدت استاندار سمنان در موضوع تامین آرد و سوخت برخی از خانواده های عشایری که از آمار جامانده بودند، اظهار داشت: برای ۹۲۱ خانواری که از آمار جامانده بودند هم مقرر گردید تا سوخت و آرد تامین شود.
جمعیت عشایر شهرستان شاهرود بیش از سه هزار تن ، ۹ طایفه عشایری شهرستان دارای ۱۴۱ هزار و ۲۲۵ راس دام سبک، بیش از یک هزار راس دام سنگین و یکهزار و ۷۰۹ نفر شتر هستند.
عشایر شاهرود، با تولید ۲ هزار و ۸۴ متر مربع دست بافته، ۲۱.۱ درصد از تولید صنایع دستی استان سمنان را به خود اختصاص داده اند.
روز پنجشنبه کرمعلی قندالی رییس سازمان امور عشایری از طرح های عمرانی حوزه عشایر شاهرود بازدید کرد.
نظر شما