تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶

تهران – ایرنا – قانون اصلاح‌شده اعطای شهروندی کشور ازبکستان در آسیای مرکزی که شرایط کسب شهروندی این کشور را تسهیل کرده است از روز سه‌شنبه ۲۵ شهریور ماه اجرایی شد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "آسیا پاسیفیک نیوز"‌،‌ بر اساس مصوبه جدید که با امضای شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان به قانون تبدیل شد، افرادی که در ازبکستان متولد شده اما خارج از این کشور ساکن بوده‌اند و شهروند ازبکستان نیستند می‌توانند شهروندی این کشور را کسب کنند و مانند گذشته نیازی به سکونت در این کشور به مدت حداقل ۵ سال پیش از درخواست شهروندی ندارند.

همچنین افرادی که پیش از اول ژانویه ۱۹۹۵ وارد این کشور شده و بطور قانونی بدون کسب شهروندی ساکن این کشور بوده‌اند درصورتی که مجوز سکونت داشته باشند و پیش از تصویب این قانون فاقد کشور (تابعیت) بوده باشند،  بلافاصله به عنوان شهروند ازبکستان شناسایی خواهند شد. مطابق قانون جدید، کودکانی که والدین آنها به عنوان شهروند شناسایی شوند نیز خود بلافاصله شهروند ازبکستان خواهند بود .

بر اساس این قانون همچنین افرادی که از ۲۸ ژوییه ۱۹۹۲ بطور دائمی در ازبکستان ساکن بوده‌اند و تبعه کشور خارجی هم نیستند به عنوان شهروند ازبکستان شناسایی می‌شوند، به شرطی که بطور قانونی خواست خود را برای کسب شهروندی اعلام کنند.

هر کسی که می‌خواهد شهروند ازبکستان شود باید قادر به ارتباط به زبان ازبکی باشد و شهروندی سایر کشورها را رد کند چرا که این کشور تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد.

فرایند کسب شهروندی ازبکستان تا زمان مرگ اسلام کریم‌اف اولین رئیس جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۶ پیچیده و دشوار بود.

پس از استقلال این کشور در پی فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ تا سال ۲۰۰۷ تنها ۴۸۲ نفر فاقد تابعیت موفق شدند شهروندی ازبکستان را کسب کنند و بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ حتی به یک نفر هم شهروندی اعطا نشد اما میرضیایف از زمان ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ ، ۵۱ دستور را امضا کرده و به ۹ هزار و ۴۴۳ نفر تابعیت داده است.