به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، بابک دین پرست روز چهارشنبه در حاشیه نشست حل و فصل نهایی آیین نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچههای موقت مرزی - موسوم به کولبری در محل وزارت کشور برگزار شد، افزود: با دستور مستقیم وزیر کشور امروز علل عدم اجرایی شدن آیین نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچههای موقت مرزی که مرتبط با ساماندهی فعالیتهای کولبران بوده و از سه سال قبل بارها در دولت مورد بررسی قرار گرفته و بازنگری شده است، مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار گرفت.
دین پرست با بیان اینکه از امروز آیین نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچههای موقت مرزی موسوم به کولبری در سه استان مرزی آذربایجان غربی، کرمانشاه و کردستان اجرایی میشود، تصریح کرد: این مصوبه هیات وزیران با توجه به اعلام آمادگی گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزی اجرایی خواهد شد و از این پس هیچ مانع و قصوری در خصوص عدم اجرای آن پذیرفته نیست.
معاون اقتصادی وزیر کشور افزود: در این جلسه مسئولان و نمایندگان وزارت صنعت، معدن تجارت، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی، همچنین معاونین اقتصادی استانداریهای آذربایجان غربی، کرمانشاه و کردستان و مدیران ذیربط دستگاههای مسئول استانی(گمرک و صمت) حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
وی ادامه داد: در این جلسه نماینده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دو علت انتظار وزارت صمت برای تایید لیست کالاهای مشمول توسط بانک مرکزی و همچین عدم اتصال گمرک به سامانه جامع را به عنوان علل اصلی اجرایی نشدن تصویب نامه هیات وزیران اعلام کرد. نمایندگان وزارت صمت اعلام کردند مشکل خاصی در زمینه ثبت آماری ۱۰۰ قلم کالای مشمول و همچنین تعیین تعرفهها و اتصال به سامانههای مربوطه وجود ندارد و مشکل اصلی توقف روند اجرایی شدن تصویب نامه دولت را عدم ارتباط برخط گمرک با سامانه جامع، آن هم بدلیل نبود زیر ساختهای لازم و در نتیجه انجام فعالیتهای مرتبط گمرکی به صورت دستی اعلام کردند.
وی افزود: همچنین نماینده بانک مرکزی در جلسه اعلام کرد که همه سامانههای مرتبط در بانک مرکزی راه اندازی شده و فعال بوده و هیچ مشکلی برای تعیین منشا ارز کالاهای مشمول تصویب نامه نداریم.
معاون وزیر کشور اضافه کرد: مسوولین گمرک جمهوری اسلامی نیز اعلام کردند برای ترخیص کالاهایی که فرایند ثبت آماری و تعیین منشا ارز را طی کرده باشند، هیچ مشکلی زیرساختی و عملیاتی در حال حاضر در مناطق مرزی نداریم، همچنین اعلام کردند که هم اکنون هیچ کالایی که این دو مرحله را طی کرده باشد، در گمرکات نداریم و اعلام آمادگی کردند که حتی اگر یک قلم کالای مشمول این تصویب نامه در گمرکات وجود داشته باشد، ظرف مدت ۴۸ ساعت ترخیص میشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه به رغم تایید قطعی و اعلام آمادگی کامل دستگاهها مبنی بر اینکه هیچ مشکلی برای اجرای تصویب نامه وجود ندارد، اما عملا این مصوبه در استانها کاملا متوقف مانده است، گفت: به هرحال ما اصل را بر صحت مباحث اعلامی دستگاهها گذاشتیم و در جلسه مقرر شد این دستگاهها از امروز بر فرآیند اجرایی شدن دقیق تصویب نامه نظارت کنند.
معاون اقتصادی وزیر کشور تاکید کرد: با توجه به اعلام آمادگی همه دستگاههای مسئول، چنانچه در اجرای این مصوبه هر مقام مسئولی تعلل و قصور کنند، قطعا به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینکه از امروز آیین نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچههای موقت مرزی موسوم به کولبری در چهار استان مرزی آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان و سیستان و بلوچستان اجرایی میشود، تصریح کرد: این مصوبه هیات وزیران با توجه به اعلام آمادگی گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزی اجرایی خواهد شد و هیچ مانع و قصوری در عدم اجرای آن پذیرفته نیست.
دین پرست خاطرنشان کرد: چند مشکل جزیی نیز در فرایند بخش اتصال سامانه و اجرای کار وجود دارد که مقرر شد در این خصوص گزارشی به وزیر کشور ارائه تا اصلاحات انجام پذیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: همچنین مقرر شد استانداریها و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از امروز بر روند اجرایی شدن این مصوبه نظارت کنند و از فردا هر ۲۴ ساعت یک بار گزارش مرتبط با روند اجرای این مصوبه را به وزارت کشور ارائه دهند.