به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از منابع آگاه نوشت که این بسته تسلیحاتی از شرکتهای لاکهید مارتین ، بویینگ و جنرال اتمیکس در حال طی فرایند صادراتی هستند و انتظار میرود در هفتههای آینده یادداشتی در این زمینه به کنگره آمریکا ارسال شود. یک منبع آگاه صنایع نظامی هم گفت که قرار است پمپئو وزیر امور خارجه در این هفته دونالد ترامپ را در جریان آخرین وضعیت این فروش تسلیحاتی قرار دهد. برخی از این قراردادها را تایوان بیش از یک سال پیش درخواست داده اما اکنون در حال طی فرایند تایید هستند.
رویترز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش را ذکر نکرده درباره اقدامات چین در تنگه تایوان گزارش داد: امروز هیچ تعادلی وجود ندارد و از توازن خارج شده و این خطرناک است.
دنبال کردن هفت مورد فروش تسلیحاتی همزمان به جزیره تایوان، پایانی بر روال سالهای گذشته محسوب میشود که مطابق آن آمریکا فروش تسلیحات به تایوان را با دقت و احتیاط انجام میداد تا تنش با پکن را به حداقل برساند. این درحالی است که دولت ترامپ در سال جاری میلادی در ارتباط با چین تهاجمیتر عمل کرده است و رابطه واشتگتن و پکن به علت اتهاماتی مانند جاسوسی و جنگ تجاری و مناقشههای مربوط به شیوع کرونا ، به پایینترین حد خود در چند دهه گذشته رسیده است.
در حالی که ترامپ برای انتخاب مجدد در انتخابات سوم ماه نوامبر تلاش میکند او و جمهوریخواهان لفاظیهای خود علیه جو بایدن رقیب ترامپ را افزایش داده و مدعی شدهاند که بایدن موضع نرمی در قبال چین دارد.
از سوی دیگر تمایل تایوان برای خرید تسلیحات آمریکایی در پی پیروزی "تسای اینگ-ون" در انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژانویه افزایش یافته چرا که او تقویت توان دفاعی تایوان را یکی از اولویتهای خود اعلام کرده است.
تایوان حساسترین مساله ارضی و قلمرویی چین به شمار میرود . پکن میگوید که تایوان یکی از استانهای چین است و حمایت دولت آمریکا از جزیره تایوان را محکوم کرده است.