زاهد حاجیمیرزایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در چند سال گذشته سرشاخه کاری درختان گردو به عنوان یکی از طرحهای مهم کشاورزی در بخش تحقق برنامههای اقتصاد مقاومتی انجام شد که نتیجه آن امسال و رشد چشمگیر تولید محصول نسبت به سال قبل است.
وی اضافه کرد: سال گذشته حدود ۱۳ هزار تُن از باغات مثمر گردوی این استان برداشت شد که میزان پیش بینی برداشت امسال حدود ۱۸ هزار تن برآورد میشود که کمی بیش از ۴۰ درصد بیشتر از پارسال است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در پاییز امسال نیز بهرهبرداران برای افزایش کیفیت و کمیت گردوی استان ۱۵۰ هکتار از باغات گردوی خود را سرشاخه کاری میکنند که این اقدام با توجه به بیشترین سطح باغ در شهرستانهای سنندج، سروآباد و بانه انجام خواهد شد.
حاجی میرزایی یادآور شد: هم اکنون بیش از ۱۱ هزار بهره بردار این استان هفت هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی خود را به باغات گردو اختصاص دادهاند که بیشترین میزان آن در شهرستانهای سنندج، بانه و سروآباد قرار دارد.
وی تاکید کرد: هم اکنون پنج هزار و ۸۰۰ هکتار از باغات گردوی استان بارور بوده و به صورت میانگین از هر هکتار آن بیش از سه تُن محصول برداشت میشود و ۱۶۰ هکتار دیگر نیز غیر بارور و نهال است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این سازمان در نظر دارد به منظور ارتقای قابلیت اقتصادی باغات گردو در ۲ سال آینده باغات این محصول را حدود ۵۰۰ هکتار با ارقام تجاری مانند فرنو، فیدلر و فرانکت افزایش دهد.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.