تهران - ایرنا - رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های زنان در دفاع مقدس بیان اینکه شهدای زن از یک سبک زندگی و جهان بینی مبتنی بر حیات طیبه برخوردار بوده و در این زمینه الگو هستند، گفت: سازمان نشر تلاش کرده با فهم این سبک در قالب طرح بین‌المللی سبک زندگی جهادی نسبت به معرفی و الگوسازی از این شهدای تاریخ ساز اقدام کند.

مریم مجتهدزاده روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با تاکید بر اینکه سخن گفتن از نقش زنان در دفاع مقدس در حقیقت قرابت با عاطفه و مجد و عظمتی است که به تعبیر مقام معظم رهبری زنان به مدد آن مردانه ترین میدان‌ها را فتح کردند، اظهار داشت: این حضور بی مانند در همه عرصه ها تاریخ ساز شد و مهمتر اینکه زنان شهیده،  سرافرازانه تاریخ سازی کردند.

وی ادامه داد: بیش از پنج هزار بانوی جانباز، ۲۱ آزاده زن سرافراز و همان گونه که گفته شد در حدود هفت هزار زن شهیده گواه درستی برای این مدعاست که اگر آمار چند صد هزار نفری زنان پشتیبان در مساجد و محلات و در حدود ۲۵ هزار نفر پزشک و امدادگر را به آن بیفزاییم، این شان و هویت محتاج شناختی بی‌نظیر می شود.

رئیس سازمان نشر آثار زنان در دفاع مقدس، به جایگاه مادران، همسران، دختران و خواهران شهدا در هشت سال دفاع مقدس و دوران پس از آن اشاره کرد و گفت: کسانی بودند که عاشقانه از خود گذشتند تا فرزند، همسر، پدر و برادر بتواند از جان بگذرد و برای جهاد قدم بردارد. این شان واقعی زن تاریخ ساز دفاع مقدس است که برای شناخت و برای ترویج کنش‌ها و ایده های تربیتی او راه طولانی در پیش داریم.

اقدام های سازمان براساس سند بالادستی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استوار است

مجتهدزاده با بیان این که سازمان نشر آثار و ارزش های زنان در دفاع مقدس با شروع فعالیت خود از ۱۳۹۲، در حقیقت یک ابتکار راهبردی پیش رو قرار داد و توانست خطوط کلی یک نقشه راه قابل اجرا و لازم را مشخص کند، افزود: این سازمان تلاش کرده در سه حوزه کلان تبلیغی و ترویجی، آموزش و پژوهش و شبکه سازی، نسبت به طرح ریزی اقدامات براساس سند بالادستی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اقدام کند.

وی یادآور شد: در این سه بخش سازمان تلاش کرد تا ضمن حفظ هویت ستادی خویش آنجایی که لازم بوده میدان را ترک نکند و نسبت به سفارش هوشمندانه مقام معظم رهبری مبنی بر انجام کار میدانی گام بردارد.

رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های زنان در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: طراحی دوره های شبکه محور آموزشی ویژه قشرهای مختلف و هم چنین تدوین و نشر خاطرات و تاریخ شفاهی زنان در دفاع مقدس دو اقدام اصلی و کلان راهبردی سازمان به شمار می رود.

مجتهدزاده تاکید کرد: با توجه به اهمیت مساله زن و دفاع مقدس، هم به لحاظ ساختار تاریخی و هم از حیث الگوسازی، این سازمان همواره مترصد فهم و کشف مسیرهای نو برای انجام این رسالت بزرگ خواهد بود.

گام های مثبتی در ماناسازی نام زنان شهیده برداشته شده است

رئیس سازمان نشرآثار و ارزش های زنان در دفاع مقدس در پاسخ به چرایی کمرنگ بودن نام زنان شهیده در نامگذاری معابر و کوچه ها خاطرنشان کرد: پاسخ به این سوال در حقیقت هزار راه نرفته ما را در حوزه زنان و دفاع مقدس روشن می سازد. طلیعه این راه نیز همچون همیشه در کلام مقام معظم رهبری و پیام جهانی و الگوسازی در کنگره هفت هزار زن شهیده جلوه گر شد.

وی درباره اقدامات این سازمان در ماناسازی نام زنان شهیده در معابر خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یک نگاه تعاملی به اهمیت این موضوع داشته باشیم می‌توان گفت خوشبختانه در حال برداشتن گام های مثبتی هستیم.

مجتهدزاده با بیان اینکه شهدای زن از یک سبک زندگی و جهان بینی مبتنی بر حیات طیبه برخوردار هستند که همه عصرها و زمان ها محتاج این درایت بوده و هستند، تصریح کرد: سازمان تلاش کرده است تا با فهم این سبک در قالب طرح بین المللی سبک زندگی جهادی نسبت به معرفی و الگوسازی از این شهدای تاریخ ساز اقدام کند.

وی افزود: از این رو آمار ۶ هزار و ۴۲۸ زن شهید یک رسالت عجیب و بی مانند برای ما به همراه دارد تا صادقانه در مسیر معرفی این گنجینه تلاش کنیم.

گفت وگو از: فاطمه دهقان نیری