به گزارش ایرنا؛ رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس روز چهارشنبه در این آیین گفت: خانم دباغ (مرضیه حدیدچی) به عنوان یکی از ارکان سند راهبردی نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس شناخته میشود که باید برای معرفی آن تلاش کرد.
«مریم مجتهدزاده» افزود: خواهران همدان باید پرچمدار معرفی نهضت خانم دباغ به جوانان این استان باشند.
وی با اشاره با اینکه هشت سال دفاع مقدس شامل عظمت و جلوه هایی از خدا است، اظهار داشت: شهدای ما برای رضای خدا نذر جان و با مجاهدت خود از انقلاب اسلامی دفاع کردند.
نقش زنان در دفاع مقدس به عنوان واحد درسی در دانشگاه ها تدریس شود
مجتهدزاده با اشاره به اینکه دفاع مقدس مدل جدیدی از زنان را معرفی کرد افزود: نقش زنان در دفاع مقدس باید به عنوان واحد درسی در دانشگاه ها تدریس شود.
وی ادامه داد: ما همچون غربی ها نیاز به اسطوره سازی نداریم و در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هزاران زن به عنوان اسوه و اسطوره معرفی شدند.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به اینکه در جنگ تحمیلی نقش زنان شاخص و برجسته بود، خاطرنشان کرد: گفتمان سازی مهمترین نقش زنان است که به خوبی در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد آن بودیم.
وی افزود: ایثار، از خودگذشتگی و تقویت روحیه شهادت طلبی از مهمترین ویژگیهای زنان در دوران دفاع مقدس بود.
مجتهدزاده اظهار داشت: به واسطه نقش مهم زنان، کمترین آمار فروپاشی خانوادهها را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: جنگ نرم فضایی ایجاد کرده که مسائل خصوصی خانواده ها در فضای مجازی همچون اینستاگرام به اشتراک گذاشته می شود.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: انقلاب اسلامی معجزه الهی بود و باید ارزش های آن را به نسل آینده منتقل کنیم.
در پایان این آیین کتاب «ساحل نشین نیستم» خاطرات «شیوا گلکارزاده» نوشته «لیلا گودرزیان فرد» رونمایی شد.
همچنین از شیوا گلکارزاده، زهره شیخعلیان، پروانه بختیاری، مرضیه مختاری، ملیحه فامیلدشتی و رضوان کریمی، به عنوان دست اندرکاران تدوین سند راهبردی نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس تجلیل شد.
از مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس و ربیعه علی محمدی مدیر کل دفتر امور بانوان استانداری همدان نیز قدردانی شد.
مرضیه حدیدچی معروف به دباغ در سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد و در سال ۱۳۳۳ با محمد حسن دباغ ازدواج کرد که این ازدواج را می توان سرآغاز تحولات زندگی وی نام برد. خانم حدیدچی (دباغ) در حالی که به تحصیل ادامه میداد، به فعالیت های سیاسی مبادرت داشت که در کنار این موارد مادر هشت فرزند بود.
حدیدچی پس از شهادت آیت الله سعیدی در سال ۱۳۴۹ به مبارزه و تبلیغ خود علیه رژیم شاه شدت بخشد و سرانجام در سال ۱۳۵۲ توسط ساواک دستگیر شد.
وی در کمیته مشترک به همراه دخترش شدیدترین شکنجهها را تحمل کرد و به سختی بیمار شد و در زمانی که امیدی به زنده ماندنش نبود، از زندان آزاد شد؛ در حالی که دخترش (رضوانه) همچنان در زندان ماند.
دباغ در سال ۱۳۵۳ برای ادامه مبارزاتش با کمک شهید محمد منتظری از بیمارستان فرار کرد و با هویت جعلی به خارج از کشور رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در هجرت به سر برد.
وی در پایگاه های نظامی واقع در مرز لبنان و سوریه آموزش های رزمی و چریکی را طی کرد و با گروه روحانیت مبارز خارج از کشور زیر نظر شهید محمد منتظری فعالیت کرد.
دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.
وی از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی آذرماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.
نظر شما