مهدی سحری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین پروانه استاندارد حلال در استان سال ۹۵ برای شرکت تعاونی ۲۰۰۰ کشتارگاه صنعتی بالداران زاگرس در شهرستان دهگلان صادر شد.
وی اضافه کرد: در طول چند سال اخیر چند واحد کشتارگاه دیگر هم برای صدور پروانه حلال اقداماتی انجام دادند ولی به دلیل مشکلاتی که برای فعالیت آنها پیش آمد روند صدور این پروانه را تا مراحل نهایی دنبال نکردند.
رییس اداره اجرای استاندارد ادارهکل استاندارد کردستان گفت: صدور پروانه استاندارد حلال برای هر محصولی با درنظر گرفتن آیتمهای تعیین شده و از روی چک لیست صادر شده از سازمان ملی استاندارد ایران انجام میشود و این مهم برای هر نوع محصولی متفاوت است.
سحری از صدور دومین پروانه استاندارد حلال در استان خبرداد و افزود: شرکت قارچ کشت اورامان سبز کردستان هم دومین واحد تولیدی در استان است که در سال جاری پروانه استاندارد حلال برای آن صادر شد.
وی با اشاره به اینکه مدت اعتبار پروانه استاندارد حلال صادر شده برای هر واحد تولیدی یک سال است، یادآور شد: هزینه لازم برای دریافت پروانه استاندارد حلال ۵۰۰ هزار تومان است.
رییس اداره اجرای استاندارد ادارهکل استاندارد کردستان با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال در کشور و هماهنگ کننده میان دستگاههای اجرایی کشور در حوزه تجارت و محصولات حلال است، گفت: واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای صادرات محور برای دریافت استاندارد حلال میتوانند به ادارهکل استاندارد استان مراجعه کنند.
سحری تاکید کرد: طی چند روز اخیر مدیرکل استاندارد با نماینده ولی فقیه در دامپزشکی استان جلسهای با موضوع استاندارد حلال کشتارگاههای دام و طیور تشکیل دادند و قررا شده پیگیریهای لازم در خصوص دریافتروانه استاندارد حلال توسط کشتارگاههای سنندج، بانه و مریوان انجام شود.
در حال حاضر ۳۵۴ واحد تولیدی فعال در استان کردستان زیر پوشش استاندارد است.