به گزارش ایرنا، عصر چهارشنبه با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان و جمعی دیگر از مسوولین استانی و شهرستانی آخرین پروژه های هفته دولت در بیجار به بهرهبرداری رسید.
در ابتدای ورود مدیران استانی، پروژه پیاده راه مرکز شهر بیجار مورد بازدید قرار گرفت و امام جمعه بیجار با تاکید بر اینکه با اجرای این پروژه بزرگ، زیبایی و جذابیت شهر را افزایش خواهد داد و کسب کارهای تازه پا به عرصه خواهند گذاشت، از روند کُند پیشرفت طرح گلایه کرد.
حجت الاسلام علی مرادی افزود: مسایل و مشکلات زیادی برای کسبه و ساکنین این خیابان بوجود آمده امّا با همدلی و همکاری اهالی منطقه و تلاش مسوولین، امیدواریم این پروژه طبق وعده پایان آبان ماه به اتمام رسیده و بهرهبرداری برسد.
در ادامه پروژه گازرسانی به ۶ روستای بخش مرکزی شامل شیرین بلاغ، قراجلو، آب باریک سیاه منصور، گل بلاغ، علی آباد سیاه منصور و آل کبود با اجرای ۳۶ کیلومتر طول شبکه و اعتباری بالغ بر ۴۸ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شرکت گاز استان کردستان افتتاح شد.
همزمان با این پروژه، گازرسانی به چهار روستای ولی بیگ، احمد آباد کرانی، آلپوت و قره محمد لو بخش کرانی با اجرای ۱۵ کیلومتر طول شبکه و اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال و همچنین کلنگ زنی مجتمع گازرسانی روستاهای گراچقا و تکیه بخش کرانی با اجرای ۱۵ کیلومتر طول شبکه و ۲۸ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات داخلی با حضور مسئولین برگزار شد.
در حوزه جاده های دسترسی شهرستان، پروژه آسفالت، شن ریزی، زیر سازی چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع و ۵۰۰ متر جدول گذاری در روستای آغبلاغ طغامین با مشارکت بنیاد مسکن و فرمانداری شهرستان بیجار با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
ادامه بازیدها به مرکز خرید گندم آغبلاغ طغامین انجامید و طبق آخرین آمار به دست آمده خرید تضمینی گندم در شهرستان بیجار از مرز ۲۰۰ هزار تن گذشته است و بیش از ۹۵ درصد طلب کشاورزان پرداخت شده یا در مرحله واریز قرار دارد.
طبق پیش بینی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان بیجار با توجه به شرایط ابتدای سال و آفت زدگی برخی از مناطق، تولید ۲۱۰ هزار تن گندم در بیجار برآورد می شود.
۵۴ پروژه در شهرستان بانه به بهره برداری رسید
همزمان با پنجمین روز از هفته دولت ۴۷ پروژه مخابراتی، سه پروژه عمرانی روستایی در بخش مرکزی و چهار واحد دامپروری در شهرستان بانه به بهره برداری رسید.
مدیر عامل مخابرات کردستان در آیین افتتاح پروژه های مخابراتی شهرستان بانه گفت: توسعه شبکه ارتباطی همراه اول با نصب تجهیزات و ارتقاء تکنولوژی ۳G به ۴G در روستاهای عباس آباد، شریفی، سبدلو، گیارنگ، بناویله، بوئین سفلی، شوی، باشوان، میرآباد علیا، نیزه رود، هفتوانه، بوالحسن و وزنه در راستای توعه سیستم های مخابراتی در این روستا اجرا شد.
آزاد حکمت افزود: توسعه سیستم های انتقال مخابراتی و افزایش بهنای بانه در آرمرده، تپه سبز، سورین، بژی، کویره گویز، بیاندره، خوری آباد، ننور، آلوت و کنده سوره انجام شد.
وی ایجاد مرکز جدید سافت سوئیچ(مرکز روستایی کم ظرفیت) را یکی دیگر از پروژه های مخابراتی عنوان کرد و اظهار داشت: در روستای کانی پری، ششه، سماقان، پیاوین، تجنه سفلی، چیچوران، عمره شال، قول استر، سوتور، منیجلان، دوسینه، شهینان، مجسه و چومان مرکز جدید سافت سوئیچ راه اندازی شده است.
حکمت افزود: برگردان، نصب و راه اندازی کافو مسی به نوری در ۵۰ کافو اجرا شده و توسعه ای دی اس ال در بانه، کانی سور، مرکز ریموت، کافو نوری خیام و کافو ۱۲ و ۱۳ اجرای شده است.
وی گفت: برای اجرای این پروژه های مخابراتی در شهرستان بانه ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت مخابرات هزینه شده است.
چهار پروژه عمران روستایی در بانه به بهره برداری رسید
بخشدار مرکزی نیز در آیین اهتتاح پروژه های بخش مرکزی گفت: پروژه ساماندهی مسیر چشمه، احداث پل بر روی آبراه فصلی و احداث کانال سنگی به طول ۲۴۵ متر مکعب در روستای سونج با اعتبار ۶۸۰ میلیون ریال از محل اعتبارات دهیاری به بهره برداری رسید.
نیشتمان خانی افزود: بتن کاری معابر روستای سبدلو توسط دهیاری به طول ۱۲۰۰ متر مربع، احداث دیوار حائل به طول ۶۵ متر و اجرای شبکه فاضلاب به طول ۱۱۸ متر در روستای سبدلو با اعتبار ۸۱۳ میلیون ریال از محل اعتبارات دهیاری و ۳۰ میلیون ریال مشارکت مردمی به بهره برداری رسید.
وی به احداث منبع آب روستای سپیداره اشاره کرد و اظهار داشت: این منبع آب در زمینی به مساحت ۱۲ متر مربع و لوله گذاری شبکه آب شرب به طول ۲۲۰ متر انجام شد و اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح نیز ۳۲۵ میلیون ریال از محل اعتبارات فاقد دهیاری و ۱۷۲ میلیون ریال با مشارکت های مردمی هزینه شده است.
مجتمع چهار واحدی دامداری در بانه به بهره برداری رسید
رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه نیز در بهره برداری از این طرحها با اشاره به اینکه ۶ واحد دامی صنعتی فعال با ظرفیت یک هزار ۹۳۰ راس و ۲۱۳ واحد نیمه صنعتی با ظرفیت ۶ هزار ۵۸۰ راس در بانه وجود دارد اظهار داشت: ۶۵ هزار راس دام سبک و ۱۳ هزار و ۳۰۵ راس دام سنگین در شهرستان وجود دارد که سرانه مصرف گوشت قرمز در بانه ۲/۹ کیلو گرم و سرانه مصرف شیر ۹۱ کیلوگرم است.
کریم شریفی افزود: این مجتمع چهار واحدی با ۸۰ راس دام مولد با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال به بهره برداری رسید و هر واحد در ۵۰۰ متر مربع احداث شده که سالانه ۲۰۰ تن شیر تولید می شود که به صورت مستقیم برای چهار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
افتتاح و کلنگ زنی ۳۷ طرح در دیواندره
۳۷پروژه دربخش سارال با اعتبار ۲۳۷ میلیارد و ۸۶۵میلیون ریال افتتاح و کلنگ زنی شد.
این پروژها شامل ۲۱پروژه دهیاری با اعتبار ۱۴ میلیارد و ۸۶۵ میلیون ریال شامل ساماندهی اب های سطحی، احداث پارک کودک، جدول گذاری سنگ فرش معابر و افتتاح ۱۲کیلومتراسفالت وروکش جاده راه روستایی بخش سارال طرح ابرار شامل روستایی حاج موسی به کانی کبود،برده سفید به افراسیاب به طول ۱۲کیلومترو روکش اسفالت کوله به هزارکانیان با اعتبار۳۵میلیارد ریال
افتتاح و کلنگ زنی گاز ۱۴روستاوطرح در شهرستان دیواندره به نمادین در روستای درویان فارس دربخش سارال با اعتبار۱۸۸میلیاردریال که ۳۲۶خانوار بخش سارال ازنعمت گاز برخوردارشدند
طرح گازرسانی ۲ روستا در سقز افتتاح شد
فرماندار ویژه سقز روز چهارشنبه در آیین افتتاح پروژه های گازرسانی در روستاهای کچل منگان و سردره ذوالفقار سرشیو که در گرامیداشت هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: روستاهای این بخش در شهرستان از کم توسعه یافته ترین آبادی های شهرستان سقز است که آماده سازی ساختها تسریع خواهد شد.
کامیل کریمیان با بیان اینکه، مرز، گردشگری، کشاورزی و دامداری از ظرفیت های توسعه بخش سرشیو است افزود: سرشیو از لحاظ گردشگری، منطقه ای بکر است که از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری و آماده سازی زیرساخت ها گردشگری حمایت خواهد شد.
بخشدار سرشیو سقز هم اظهار داشت: عدم برخورداری از راه آسفالته مناسب، عدم دسترسی بیشتر روستایان به اینترنت از مهمترین مشکلات مردم بخش است.
منصور صادقی افزود: بخش سرشیو دارای ۴۵ روستا است که ۱۸ روستای آن از نعمت گاز برخوردار و ۸ برنامه در دست گازرسانی است.
رییس شرکت گاز سقز هم در این اظهار داشت: الان ۲۱۴ روستای شهرستان سقز از نعمت گاز برخوردارند و ۱۷ روستا در دست گازرسانی است.
شاهو خندانی افزود: در پایان دولت نهم ۶۴ روستای شهرستان گازرسانی شده بود که در دولت دهم و تا پایان دولت یازدهم این میزان به ۲۳۱ روستا خواهد رسید و تمامی روستاها تا پایان سال ۱۴۰۰ گازرسانی می شوند.
وی اضافه کرد: گازرسانی به روستاهای شهرستان سقز در دولت دهم و یازدهم ۳۶۰ درصد و ضریب نفوذ که ۹۲ و یک دهم درصد است ۲۹۰ درصد رشد داشته است.
خندانی یادآور شد: در حال حاضر ضریب نفوذ گاز در روستاهای شهرستان سقز ۸۷ و نیم درصد است.
۲ مدرسه در روستاهای سقز به بهرهبرداری رسید
سرپرست اداره آموزش و پرورش سقز نیز در بهره برداری از این طرح ها گفت: این مدرسه ۲ کلاسه برای تحصیل ۲۴ نفر دانش آموز در سال تحصیلی جدید در زیربنای ۹۵ متر مربع و با سازه کانکس موسوم به سبک سازه و آسفالت و محوطه سازی ۲۹۰ متر مربع و با هوشمندسازی کامل دو کلاس و تجهیزات جدید و سیستم حرارت مرکزی، پکیج و رادیاتور استاندارد به بهرهبرداری رسید.
فیروز عارفی با تقدیر از زحمات پیمانکار طرح و کلیه افراد دست اندرکار، به ویژه اهالی روستا در آمادهسازی دبستان افزود: شرکت و مشارکت و قدرشناسی نشانه شعور و آگاهی مجموعه دستاندرکار است.
عارفی اضافه کرد: هر اندازه که مردم در ساخت، نگهداری و کمک به مدرسه مشارکت کنند، فرهنگ و آگاهی خود را بیشتر ثابت میکنند و انتظار می رود مردم روستا همچنان در ساخت مدرسه همکاری لازم را داشتند، با مجموعه کادر آموزشی هم در ادامه فعالیتهای جاری مدرسه همکاری و همدلی کنند.
وی با اشاره به اینکه این مدرسه از محل اعتبارات مدارس تخریبی توسط سازمان نوسازی، تعمیر و تجهیز مدارس استان بنا شده است، تاکید کرد: امیدوارم نهایتا زحمات و تحصیل دانشآموزان موجب شود تا هر ساله مجموعه ای فرهیخته و دانشمند تربیت شده و به جامعه معرفی شود.
سرپرست آموزش و پرورش سقز به بهره برداری از مدرسه یک کلاسه روستای پیریونس اشاره کرد و گفت: این مدرسه هم با اعتبار سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، با زیربنای ۱۰۰ متر و ۴۵۰ متر محوطه سازی همراه با تمام امکانات و سیستم های هوشمند در اختیار دانش آموزان این روستا قرار گرفت.
وی با تاکید بر لزوم وجود مدارس استاندارد و برخوردار به ویژه در روستاها، گفت: وجود مدرسه، نشان دهنده وجود نماد عینی فرهنگ و ادب در هر مکان است.
۴۰ هزار دانش آموز سقزی در ۲۸۰ مدرسه دولتی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما