امیر رضایی آنکولوژیست روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: برخی ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها باعث تقویت قوای بدن از طریق غذاهایی که می خوریم می توانند یک اقدام پیشگیرانه محسوب شوند و عملکرد سیستم دفاعی بدن را بهبود می بخشند.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش ها، اکنون ۲۵۰ هزار بیمار سرطانی در کشور داریم و هر سال ۵۵ هزار نفر به دلیل بیماری سرطان جان خود را از دست میدهند، این در حالیست که ۵۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند.
رضایی تاکید کرد: سالانه 120 هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور تشخیص داده میشوند و با یک اقدام پیشگیرانه و مصرف برخی مواد غذایی می توان سرطان را از زندگی ریشه کن کرد.
وی تصریح کرد: فلفل دلمه ای از منابع خوب ویتامین C است بطوری که با خوردن ۱۰۰ گرم آن ۴۰۰ میلی گرم از این ویتامین دریافت می شود، همچنین فلفل دلمه ای بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A )دارد و مصرف آن سلامت بینایی و تقویت گلبول های سفید را بدنبال داشته و به رشد و تکامل کودکان کمک می کند.
رضایی اظهار داشت: آناناس یکی از میوه های دارای منابع خوب ویتامین A است و در سرما که احتمال سرماخوردگی بالاتر است گنجاندن آن در برنامه غذایی کودکان مفید بوده و آناناس دارای خاصیت ترمیم کنندگی و کمک به روند بهبود زخم دارد و این بدلیل وجود ترکیبی بنام پروملین است که در تولید داروهای آنتی بیوتیکی نیز استفاده می شود.
این آنکولوژیست گفت: کانولا از روغن های گیاهی بسیار مفید بوده و آنتی اکسیدانی بنام توکوفرول از خانواده ویتامین E دارد که مصرف روزانه و به اندازه آن می تواند باعث کنترول کلسترول شود و با کاهش کلسترول نیز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و گرفتگی عروق نیز تا حد قابل توجهی پایین می آید.
به گفته رضایی، لبنیات یکی از بهترین منابع ریبوفلاوین و در حفظ سلامت موثر است، این ماده مغذی جزء ویتامین های محلول در آب است و فقط چند ساعت در بدن باقی می ماند، مصرف منظم خوراکهای حاوی آن مانند ماست، شیر و اسفناج می تواند نیاز بدن را به این ویتامین ارزشمند تامین کند.
وی افزود: استفاده از مواد طبیعی مثل عسل، شکر قهوه ای، توت و انجیر خشک در رژیم غذایی بجای قند و شکر می تواند بطور چشمگیری دریافت آنتی اکسیدان ها را افزایش دهد و سالیان سال به دور از سرطان ها زندگی کرد.